بعد از درخشش کشتی فرنگی دربازیهای المپیک لندن، فرنگیکاران کشورمان برای حضور در نخستین میدان رسمی بعد از المپیک راهی رقابتهای قهرمانی آسیا در دهلینو میشوند؛ میدانی که درخشش کشتیگیران ما در این مسابقات با توجه به فراتر بودن کشتی فرنگی ایران در سالهای اخیر از سطح آسیا و جهانی شدن فرنگی، چندان دور از دسترس به نظر نمیرسد.
البته نفرات جوانی هم که در قالب تیم ملی راهی دهلینو میشوند چندان کمتجربه نیستند و به غیر از یکی دو کشتیگیر سایرین تجربه حضور در رده سنی بزرگسالان را در کارنامه دارند.
عبداله چمنگلی، مربی ارشد تیم ملی که حدود یک ماه است هدایت این تیم را بر عهده گرفته است بعد از کنار گذاشته شدن از تیم ملی فرنگی جوانان در آزمونی سرنوشتساز قرار دارد و به قهرمانی در اولین میدان مهمی که هدایت تیم فرنگی بزرگسالان را بر عهده دارد، میاندیشد. آزمونی که موفقیت در آن میتواند به نوعی جای پای این مربی تازه وارد و همکارانش را محکم کند؛ هر چند که شاید قهرمانی در آسیا توشهای برای کشتی ایران که فراتر از قاره کهن است، نداشته باشد، اما در این برهه زمانی و برای کادر جدید تیم ملی موفقیت در این میدان، حیاتی به نظر میرسد.
به هر صورت موفقیت در میدان آسیایی و کسب مقتدرانه عنوان قهرمانی میتواند به نوعی به کادر جدید اعتماد به نفس لازم را بدهد تا از این پس با فراغ بال بیشتری به آمادهسازی تیم خود برای حضور در میدان جهانی بپردازند.
ترکیبی که برای حضور در این مسابقه اعلام شده است، هم با تجربه هستند و هم تعدادی از آنها در عین جوانی سابقه کسب مدال در میادین جهانی و آسیایی را در کارنامه دارند.
البته کادر فنی تنها در وزن 120 کیلوگرم هنوز به نتیجه قطعی نرسیده و به همین دلیل 2 کشتیگیر را به دهلی میبرد تا کسی که آمادهتر است را روی تشک بفرستد، اما با توجه به شرایط موجود به نظر میرسد چمنگلی ریسک نکرده و از بشیر باباجانزاده باتجربه در قیاس امیر قاسمی جوان استفاده کند.
تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان که در 5 دوره از 6 دوره اخیر این رقابتها بر سکوی قهرمانی ایستاده است و تنها در سال 2010 که این مسابقات در همین دهلینو برگزار شد قهرمانی را به کرهجنوبی داد؛ در این دوره هم در اندیشه کسب نهمین قهرمانی در تاریخ برگزاری این رقابتها است تا بالاتر از کرهجنوبی قرار بگیرد. تیمهای ایران و کرهجنوبی در 22 دوره قبلی هر کدام موفق به کسب 8 عنوان قهرمانی شدهاند که به عنوان پرافتخارترین تیمها در آسیا حضور دارند.
به گزارش فارس،ایران در دوره قبل با هدایت محمد بنا با کسب 3 مدال طلا (علیزاده، اخلاقی و گیلنیرنگ)، نقره بیابانگرد و برنز محمد قربانی بر سکوی قهرمانی ایستاد.
بدون شک فرنگیکاران کشورمان با توجه به حضور مدعیان در اوزان سبک به خصوص در 3 وزن اول (55، 60 و 66 کیلوگرم) کار سختی خواهند داشت و به نظر میرسد رسیدن به مدال در اوزان سنگینتر راحتتر باشد.
در زیر تحلیلی وزن به وزن از نفرات اعزامی به مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی آسیا خواهیم داشت.
* 55 کیلو: حاجیپور در اندیشه جبران مافات
بعد از منتفی شدن سفر سامان عبدولی به هند به دلیل مشکل خروج از کشور، امسال هم محسن حاجیپور به عنوان نماینده وزن اول کشتی فرنگی در مسابقات قهرمانی آسیا روی تشک خواهد رفت. این کشتیگیر جوان آملی تاکنون 2 بار در رقابتهای آسیایی به میدان رفته است که حاصل آن یک مدال برنز در سال 2011 و یک عنوان هشتمی در سال 2012 بود.
وی که با توجه به حضور در رقابتهای جهانی سال 2011 یکی از باتجربههای تیم محسوب میشود امسال در اندیشه جبران مافات سالهای قبل و اضافه کردن یک طلای خوشرنگ آسیایی به کارنامهاش است. حاجیپور گزینه اول کادر فنی برای جانشینی سوریان تلقی میشود و با کسب طلای آسیا میتواند جای پایش را بیش از پیش محکم کند.
سال گذشته در این وزن لیجانگ از کرهجنوبی به عنوان قهرمانی رسید که امسال کرهایها چوی جیو جین دارنده مدال طلای 2010 آسیا را به عنوان نماینده خود معرفی کردهاند. عبدالرشید بدرعلییف از ازبکستان، کانیبک ژولچوبکوف از قرقیزستان، سارنس بایف از قزاقستان، جاگیندار سینگ از هند و شوتا تانوکورا از ژاپن در کنار حاجیپور از دیگر مدعیان این وزن محسوب میشوند.
* 60 کیلو: کار سخت پاپی در حضور مدعیان
عبدالمحمد پاپی به عنوان گزینه اول جایگزینی امید نوروزی قهرمان المپیک، راهی رقابتهای قهرمانی آسیا خواهد شد. سال گذشته در این وزن محمد زارع به میدان رفت که به عنوانی بهتر از هفتمی نرسید. البته پاپی کشتیگیر کمتجربهای نیست و در سال 2011 عنوان سوم وزن دوم را در قهرمانی آسیا به خود اختصاص داده بود. این فرنگیکار خوزستانی نیز از این قاعده مستثنی نیست و در صورت کسب موفقیت در این میدان میتواند خود را به عنوان مدعی وزن دوم و آلترناتیو نوروزی معرفی کند.
سبک وزنهای آسیا همواره در این وزن در جهان مدعی بودهاند. ریوتارو ماتسوموتوی ژاپنی در لندن مدال برنز المپیک را بر گردن آویخت و بعید است در هند به میدان برود. البته ژاپنیها در این وزن کازوما کوراموتو را به فیلا معرفی کردهاند. المورات تسمرادوف از ازبکستان که سال گذشته در 55 کیلو به مدال نقره دست یافته بود امسال در یک وزن بالاتر و در 60 کیلو به میدان خواهد رفت، اما بدون شک آلمات کبیسپایف ازبکستانی که مدال نقره 2011 و برنز 2010 جهان و طلای 2011 آسیا را در کارنامه دارد جدیترین مدعی قهرمانی در این وزن به شمار میرود.
* 66 کیلو: زیدوند جوان، در اندیشه خودنمایی
مهدی زیدوند که با 21 سال سن جوانترین عضو تیم محسوب میشود در ردههای مختلف سنی برای تیم ملی کشتی فرنگی به میدان رفته است و موفق به کسب مدال هم شده است. وی امسال نخستین تجربهاش در رده سنی بزرگسالان را تجربه میکند که در صورت موفقیت در این میدان میتواند سکوی پرتابی در ادامه عمر ورزشیاش باشد. این کشتیگیر خوزستانی کارش را با کسب مدال طلای نوجوانان آسیا در سال 2009 شروع کرد و در سال 2011 به طلای جوانان آسیا رسید. وی در سال 2012 هم در رقابتهای جوانان جهان موفق به کسب مدال برنز شد که امسال برای نخستین بار حضور در رده سنی بزرگسالان را تجربه خواهد کرد.
دوره گذشته در این وزن ژنگ پان از چین به عنوان قهرمانی رسید و افشین بیابانگرد نماینده کشورمان موفق به کسب مدال نقره شد.
با توجه به اسامی اعلام شده کیم هیون وو کرهای، دارنده مدال طلای المپیک لندن در این وزن غایب است که البته ممکن است در یک وزن بالاتر به میدان برود. هیرویوکی شیمیزو نفر سوم 2011 آسیا از ژاپن و یان پنگفی برنده برنز 2011 آسیا از چین در کنار زیدوند از مدعیان این وزن هستند.
با توجه به غیبت قهرمانان دورههای گذشته زیدوند در صورت کمی دقت میتواند به راحتی صاحب یکی از سکوهای قهرمانی شود.
* 74 کیلو: علیزاده باز هم شگفتیساز میشود؟
هادی علیزاده پورنیا یکی دیگر از کشتیگیران جوان تیم ملی فرنگی است که در عین جوانی کارنامه درخشانی دارد. وی سال گذشته در رقابتهای قهرمانی آسیا در کرهجنوبی با غلبه بر تمام حریفان مدال طلا را در عین جوانی بر گردن آویخت و به نوعی پدیده رقابتها لقب گرفت و شگفتیساز شد.
این کشتیگیر قمی در سال 2010 برنز جوانان آسیا و پس از آن برنز جوانان جهان را کسب کرد و امسال در دهلینو باید از عنوان قهرمانیاش دفاع کند.
کیم هیون وو، دارنده مدال طلای المپیک لندن در وزن 66 کیلو در رقابتهای قهرمانی آسیا در یک وزن بالاتر به میدان خواهد رفت که به نظر میرسد از جدیترین رقبای علیزاده باشد.
بسیکی سالادزه برنده مدال نقره وزن 84 کیلوگرم سال 2012 از ازبکستان و ماکسات یرژپوف دارنده مدال برنز وزن 84 کیلوگرم دوره گذشته از قزاقستان که هر دو امسال به یک وزن پایینتر آمدهاند در کنار روسلان تسارف از قرقیزستان از رقبای جدی علیزاده برای تکرار عنوان قهرمانی هستند.
* 84 کیلو: نعمتپور باتجربه به دنبال طلایی دیگر
طالب نعمتپور با کولهباری از مدالهای رنگارنگ در آسیا گام به میدان آسیایی دیگر میگذارد. این کشتیگیر 29 ساله کوهدشتی در نخستین حضورش در سال 2008 موفق به کسب مدال نقره آسیا شد، اما سال بعد یعنی 2009 مدال طلا را بر گردن آویخت تا کارنامهاش درخشانتر از قبل شود. نعمتپور که نماینده وزن پنجم ایران در بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو هم بود نشان طلای این رقابتهای معتبر را بر گردن آویخت، اما در مسابقات جهانی توفیقی نداشت و در سال 2010 به عنوانی بهتر از 31 نرسید.
دانیل گادجییف برنده مدال برنز المپیک لندن از قزاقستان سرشناسترین غایب آسیایی این وزن محسوب میشود. با توجه به اسامی اعلام شده به نظر میرسد نعمتپور از شانسهای مسلم مدال طلای ایران در این وزن باشد. رستم آساکالوف از ازبکستان، عزت بیشبکوف از قرقیزستان و آندری ساموخین از قزاقستان از رقبای اصلی نعمتپور در این میدان هستند.
دوره گذشته حبیبالله اخلاقی نماینده کشورمان در این وزن بود که با پیروزی مقابل تمام حریفان مدال طلا را بر گردن آویخت.
* 96 کیلو: گیلنیرنگ از قهرمانیاش دفاع میکند؟
داود گیلنیرنگ در عین جوانی کولهباری از تجربه دارد. وی که سال گذشته موفق به کسب عنوان قهرمانی شده بود برای سومین سال پیاپی به عنوان ملیپوش این وزن در آسیا به میدان خواهد رفت.
فرنگیکار 26 ساله نوشهری تیم ملی که در تمام ردههای سنی صاحب مدال است کارش را با کسب مدال نقره نوجوانان آسیا در سال 2003 آغاز کرد که این مدال را در سال بعد یعنی 2004 تکرار کرد. گیلنیرنگ کارنامهاش را در سال 2006 با طلای جوانان آسیا درخشانتر از قبل کرد و در سال 2007 مدال نقره جوانان جهان را بر گردن آویخت.
وی در سال 2011 برای نخستین بار در رده سنی بزرگسالان در رقابتهای قهرمانی 2011 آسیا به میدان رفت که با ناداوری در فینال مغلوب حریف ازبک که میزبان مسابقات بود، شد و مدال نقره را از آن خود کرد، اما سال بعد یعنی 2012 این نقره را به طلا تبدیل کرد. با توجه به شرایط سنی گیلنیرنگ وی میتواند به جانشینی مناسب برای قاسم رضایی قهرمان المپیک لندن بدل شود.
آن چانگ گون برنده مدال برنز 2012 از کرهجنوبی، یرلان ایسکاکوف از قزاقستان و سوخروب فاتوئف از ازبکستان از حریفان جدی گیلنیرنگ برای تکرار عنوان قهرمانی محسوب میشوند.
* 120 کیلو: باباجانزاده هتتریک میکند؟
بشیر باباجانزاده تنها بازمانده فرنگیکاران المپیکی ایران است که به هند میرود، البته کادر فنی در این وزن نام امیر قاسمی منجزی جوان را هم قرار داده، اما با توجه به شرایط به نظر میرسد چمنگلی ریسک نکرده و برای کسب بهترین نتیجه بشیر را به میدان خواهد فرستاد.
باباجانزاده که تنها فرنگیکار ایران در سنگین وزن است که مدال جهانی را در کارنامه دارد در المپیک لندن به عنوانی بهتر از هفتمی نرسید و به نظر میرسد حالا در اندیشه جبران ناکامی المپیک باشد تا باز هم نامی برای خود دست و پا کند.
این کشتیگیر مازندرانی در تمام ردههای سنی کشتی و مدال گرفته است. وی کارش را در سال 2006 با طلای نوجوانان آسیا شروع کرد و در سال 2008 هم طلای جوانان آسیا را به دست آورد. وی در همین سال مدال نقره جوانان جهان را هم به کارنامهاش اضافه کرد و 2 نشان طلای قهرمانی آسیا در سالهای 2009 و 2011 را هم در کارنامه دارد.
بدون شک نورماخان تینالییف دارنده 2 مدال برنز جهان در سالهای 2010 و 2011 از قزاقستان و برنده مدال طلای بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو جدیترین رقیب بشیر برای کسب سومین مدال طلای آسیاست.
مراد رامونوف دارنده مدال برنز 2011 آسیا از قرقیزستان، تویچییف برنده 2 مدال برنز آسیا از تاجیکستان و خاجییف از ازبکستان دیگر حریفان باباجانزاده برای رفتن روی سومین سکوی قهرمانی محسوب میشوند.
هرچند پیشبینی کسب مدال نمیتواند در رشتهای مانند کشتی منطقی و علمی باشد، اما با توجه به ارزیابی صورت گرفته به نظر میرسد نمایندگان کشورمان در اوزان 84، 96 و 120 کیلوگرم شانس بالایی برای کسب مدال طلا دارند و در 74 کیلو علیزاده در صورت غلبه بر نماینده کرهجنوبی بر سکوی قهرمانی خواهد ایستاد. در اوزان سبک وزن هم کمشانس نیستیم و در 66 کیلوگرم زیدوند شرایط ایدهآلی برای قرار گرفتن روی سکوی قهرمانی دارد.
* ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی به شرح زیر است:
55 کیلو: محسن حاجیپور
60 کیلو: عبدالمحمد پاپی
66 کیلو: مهدی زیدوند
74 کیلو: هادی علیزاده پورنیا
84 کیلو: طالب نعمتپور
96 کیلو: داود گیلنیرنگ
120 کیلو: بشیر باباجانزاده یا امیر قاسمی منجزی
مربی ارشد: عبداله چمنگلی
مربیان: علی اشکانی، حسن حسینزاده، بابک کریمزاده و مهدی شربیانی
پزشک تغذیه: رامین امیرساسان
پزشک: داود آزادبخت
سرپرست: بهرام مشتاقی
ترکیب تیم ایران در 120 کیلوگرم پیش از آغاز این رقابتها و پس از بررسی توسط کادر فنی تیم ملی اعلام میشود.
* برنامه رقابتهای کشتی فرنگی به شرح زیر است:
چهارشنبه 28 فروردین:
ساعت 18:30 تا 19: وزنکشی اوزان 55، 60، 66 و 120 کیلوگرم
پنجشنبه 29 فروردین:
ساعت 14 تا 21:30: مسابقات مقدماتی و نهایی اوزان 55، 60، 66 و 120 کیلوگرم
ساعت 18:30 تا 19: وزنکشی اوزان 74، 84 و 96 کیلوگرم
جمعه 30 فروردین:
ساعت 14 تا 21:30: مسابقات مقدماتی و نهایی اوزان 74، 84 و 96 کیلوگرم