پخش زنده
امروز: -
همه ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در جهت توسعه اقتصاد و اشتغال دانش بنیان است و با نگاه نو به کارکردهای آموزش عالی، این دانشگاه حرکتی جدی را در عرصه فناوری و نوآوری شروع کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر محمدمهدی طهرانچی در نخستین نمایشگاه و همایش شتابدهندهها که در نمایشگاه دائمی اقتصاد دانشبنیان این دانشگاه برگزار شد، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور گسترده است و در همه شهرهای کشور شعبه دارد. این بستر را ما میخواهیم برای توسعه فناوری و نوآوری و حمایت از اقتصاد کشور و بسترسازی اقتصاد دانشبنیان و اشتغال دانشبنیان به کار بگیریم. این حرکت، حرکتی ملی است که فقط توسط خودِ دانشگاه آزاد و بهتنهایی نمیتوانست انجام شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما از همه شتابدهندههای فعال کشور دعوت و پس از مصاحبههای علمی و تخصصی، بهترینهای آنها را انتخاب کردیم.
وی ادامه داد: امروز ۲۰ شتابدهنده و همچنین تمام مدیران واحدهای خود را دعوت کردیم و در اینجا حضور پیدا کردند. با نگاههای جدید یعنی تشکیل بازار فناوری و سرای نوآوری و بسترسازی که از لحاظ قانونی در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است، و همچنین با ارتباطدهی بین زیرساخت دانشگاه آزاد اسلامی و شتابدهندههایی که تجربههای ملی موفقی دارند، داریم این حرکت ملی را همافزا میکنیم.
آقای طهرانچی افزود: ما بیش از یک میلیون دانشجو، ۲۴ هزار هیئت علمی، ۱۱ هزار آزمایشگاه فعال و ۲۰ میلیون متر مربع فضای ساختمانی فعال در همه شهرهای کشور داریم و نگاه جدیدی که در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است را با کاری که در کشور صورت گرفته بود پیوند میدهیم. امیدواریم این کار یک کار بزرگ در حوزه اشتغال دانشبنیان و بحث نوآوری باشد که بتواند در این شرایط اقتصادی، برونرفتی را فراهم کند.
وی در پاسخ به این پرسش که غیر از این صندوقهای نوآوری که معاونت علمی و فناوری از آنها حمایت میکند، دانشگاه آزاد اسلامی هم صندوقهایی برای حمایت دارد یا خیر، بیان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی، در حال عملیاتی کردن صندوق پژوهش و فناوری با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی هستیم و همچنین صندوقی که به همراه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و معاونت علمی و دیگر نهادها با سرمایه ۶۵۰ میلیارد، یک ماه پیش در بورس پایهگذاری کردیم، این زیرساخت را هم داریم. همچنین ارتباط بسیار خوبی را با صندوق نوآوری و شکوفایی داریم و معاونت علمی و فناوری هم حمایت میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در گذشته واحدها سرمایههایشان را در بانکها میگذاشتند و به کسب سودهای بانکی اتکا میکردند، اما هیئت امنا دیگر اجازه نداد آن سرمایهها در این مسیر قرار گیرد؛ بنابراین قرار شد که سرمایه دانشگاه بایستی یا برای پشتوانهسازی وام دانشجویی برای تحصیل یا حمایت از کسب و کارهای دانشبنیان باشد. این کار را انجام دادیم و إنشاءالله سرمایهای که دانشگاه آزاد اسلامی دارد را به عنوان سرمایه فعال در این راستا به کار خواهیم گرفت.
طهرانچی درخصوص این سؤال که آیا این آغازی برای ایجاد واحدهای شتابدهنده در خود دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود، گفت: ما دقیقاً اکنون افتتاح سراهای نوآوری را در دانشگاه آزاد اسلامی شروع کردهایم و در دهه فجر پنج سرای نوآوری را در تهران افتتاح خواهیم کرد. فضاهایی که قبلاً فضاهای صرفاً آموزشی بوده با جابهجاییهایی که سال گذشته به سوهانک و بقیه مناطق داشتیم، فضاهایی را در مرکز شهر آزاد کردهایم که آنها نیز در حال افتتاح هستند.
وی همچنین افزود: در شهرستانها نیز این کار را انجام میدهیم. در واحدهای خوراسگان، همدان، آذربایجان شرقی، اردبیل و همه استانها به این مفهوم پیوستهاند که فضاها و امکاناتشان را برای تشکیل سرای نوآوری اختصاص دهند. همچنین در هر استان یک بازار فناوری و مجموعهای از سراهای نوآوری تأسیس میکنیم که إنشاءالله بتواند در این راستا کار کند. یکی از سراهای خیلی جدیمان سرای بذر صیفیجات است که با مجموعهای از توان ملی راهاندازی شده است.
نخستین نمایشگاه شتابدهندههای برگزیده به منظور راه اندازی واحدهای شتابدهنده در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور ۲۰ شتابدهنده برتر کشوری و مدیران واحدهای استانی امروز در محل نمایشگاه دائم اقتصاد دانش بنیان این دانشگاه برگزار شد.
این شتاب دهندهها در حوزههای مختلف سلامت، توانبخشی، اینترنت اشیاء، آی او تی، فناوری ارتباطات، گردشگری، کشاورزی و... فعالیت میکنند و قرار است در این رویداد ارتباطات مناسبی میان این واحدهای شتابدهنده و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برقرار و با عقد قراردادهایی از قابلیتهای آنها استفاده شود.
پیرو تصمیم دانشگاه آزاد اسلامی برای حمایت از دانشجوهای صاحب ایده و تبدیل ایدهها به کسب و کار، سراهای نوآوری دانشگاه آزاد راه اندازی که این نمایشگاه نیز برای تکمیل همین چرخه برگزار شده است.
این سراهای نوآوری باید همانند دانشکدههای در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری فعالیت کنند و ایدهها باید سه دوره شتابنده ها، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری را طی کنند که در دانشگاه آزاد در دو حوزه اخیر فعالیت خوبی در حال انجام است، اما فاقد شتابدهندههای فعال است که به همین خاطر با برگزاری این نمایشگاه و دعوت از شتابدهندههای برتر کشور به دنبال ایجاد شتابدهندههای داخلی در واحدهای استانی و تکمیل چرخه نوآوری در دانشگاه آزاد است.