پخش زنده
امروز: -
دستورالعمل صدور جواز و پروانه بهرهبرداری استخراج رمزارز نهایی توسط وزیر صنعت،معدن و تجارت ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛ معاون طرح و برنامه وزارت صمت دیشب درحاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنعت در اصفهان گفت: دریافت درخواستهای صدور مجوز از طریق سامانه خدمات صنعت، معدن و تجارت (بهینیاب) و صدور مجوز از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها صورت میگیرد.
سعید زرندی در خصوص تعیین و ملاک صنعتی شدن رمز ارزها افزود: پس از بررسی و هم فکری و مشورت با فعالان این بخش ، دانشگاهها و دستگاه های مختلف ، صدور جواز تأسیس و بهره برداری ، برای متقاضیانی که جمع توان برق مصرفی تجهیزات استخراج رمز ارز آنها بیش از 250 کیلووات (ولت ـ آمپر) باشد، امکان پذیر است.
معاون وزیر صمت گفت: امکان استقرار واحد استخراجکننده رمز ارز دارای کاربری صنعتی و مشمول ضوابط استقرار واحدهای صنعتی بوده و صرفاً در شهرکها و نواحی صنعتی مصوب یا مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و نیروگاهها امکانپذیر است.
زرندی ادامه داد: امکان استقرار واحدهای استخراجکننده رمزارز شامل محدودیت محدوده 120 کیلومتری شهر تهران، 50 کیلومتری شهر اصفهان و 30 کیلومتری مراکز سایر استانها نیست.
وی اضافه کرد: بر اساس دستورالعمل ابلاغی، صدور یا اصلاح جواز تأسیس و پروانه بهره برداری ، برای استخراج رمزارز در محل واحدهای تولیدی فعال صنعتی و معدنی موجود ممنوع است اما اخذ مجوز برای این فعالیت در محل واحدهای تولیدی غیرفعال صنعتی که سه سال از فعالیت نکردن آنها گذشته باشد، مجاز است.
زرندی گفت : اعتبار جواز تأسیس صادر شده 6 ماه بوده و با ارائه گزارش پیشرفت فیزیکی طرح و تأیید آن برای یک دوره دیگر قابل تمدید است.
براساس مصوب هیأت وزیران استفاده از رمز ارزها با قبول مسئولیت خطرپذیری ازسوی سرمایهگذاران صورت می گیرد و مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نبوده و استفاده از آن در مبادلات داخل کشور مجاز نیست.
رمزارز (رمزپول، ارز رمزپایه) نوعی پول دیجیتال است که در آن تولید واحد پول و تأیید اصالت نقل و انتقال پول با استفاده از الگوریتمهای رمزگذاری کنترل میشود و معمولاً بهطور غیرمتمرکز (بدون وابستگی به یک بانک مرکزی) کار میکند.