پخش زنده
امروز: -
سدهای خوزستان از ظرفیت کافی برای مهار سیلابها برخوردار هستند و خطری مناطق پاییندست سدها را تهدید نمیکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به پیشبینی آغاز بارشهای پاییزه در روزهای آینده گفت: هواشناسی استان از نیمه آبان تا نیمه آذر ماه بارندگی در استان را نرمال تا بیش از نرمال پیشبینی کرده که پیشبینیهای سازمان جهانی هواشناسی، هواشناسی کشور و مرکز تحقیقات آب کشور نیز تقریبا با آن هم راستا است.
داریوش بهارلویی درباره اطلاعیه شورای مدیریت بحران استانداری خوزستان مبنی بر بارندگی در استان، اظهار داشت: هیچ نگرانی از بابت وقوع سیلابهای شدید در مناطق پاییندست سدها وجود ندارد ، زیرا پیشبینی بارش برای حوزههای آبخیز خوزستان و مناطق بالادست سدها نیز مشابه استان است .
وی ادامه داد: بر اساس پیشبینیهای فعلی ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر بارندگی خواهیم داشت که نگران کننده نیست.
مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه سیلاب در رودخانه حاصل از بارش و خروجی سدها با آبگرفتگی شهری و روستایی کاملا متفاوت است، گفت: در برخی شهرها از جمله اهواز با اندک بارندگی، معابر دچار آبگرفتگی میشوند، در حوضههای میانی که در فاصله بین سدها قرار دارند نیز بارشهای شدید میتواند به فعال شدن مسیلها یا رودخانههای فصلی تولید رواناب و وقوع سیلابهای مقطعی منجر شود ، اما سیلابهای بزرگ بوجود نمیآورد.
وی همچنین حجم خالی سدهای استان را برای کنترل سیلابهای احتمالی کافی دانست و گفت: در حال حاضر ۸.۷ میلیارد متر مکعب از حجم سدهای استان خالی است که ۲.۱ میلیارد مترمکعب از آن مربوط به سد کرخه و ۱.۲ میلیارد متر مکعب آن مربوط به سد دز است.
وی همچنین از شهروندان درخواست کرد: به شایعاتی که در فضای مجازی منتشر میشود توجه نکنند و اخبار را از منابع رسمی و اداره کل مدیریت بحران استانداری و سازمان آب و برق پیگیری کنند.
بهارلویی به ساکنان اطراف رودخانهها نیز توصیه کرد: با وجودی که نگرانی از بابت وقوع سیلاب وجود ندارد، اما در زمان بارش از نزدیک شدن به رودخانهها و مسیلها خودداری کنند.
بهار امسال در پی طغیان رودخانه های کرخه ، کارون و دز، ۲۱ شهرستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند.