رژه نظامي چين يا ارسال پيام به امريکا
رونمايي از تسليحات پيشرفته نظامي در مراسم روز ملي چين در چارچوب ارسال پيام اين کشور به امريکا و مقابله با مداخله اين کشور در حوزه درياي چين جنوبي قابل ارزيابي است.
چين روز سه شنبه در مراسم رژه نظامی به مناسبت هفتادمین سالگرد تاسیس اين جمهوری، از تجهیزات پیشرفته نظامی رونمایی کرد. در این رژه انواع پهپادها از جمله پهپادهایی که قابلیت پرواز در ارتفاع بالا و سرعت زیاد دارند، پهپادهای شناسایی، پهپادهای کوچک برای مسافت های کوتاه و عملیات شناسایی، و پهپادهایی با برد متوسط و سرعت بالا به نمایش گذاشته شد. همچنين رونمايي از چند نوع موشک بالستيک که شبکه امريکايي سي ان ان آنها را تسليحات باورنکردني توصيف کرده است بخشي از برنامه هاي اين رژه بود.
بر اساس گزارش منابع خبري، يکي از مهمترین تسلیحاتی که در این رژه به نمایش در آمد موشک بالستيک «دونگ فنگ 41» بود که گفته مي شود توانايي حمل حدود ده کلاهک هسته اي را دارد و با برد 15 هزار کيلومتر ظرف مدت 30 دقيقه مي تواند به امريکا برسد.
به نظر مي رسد چين با رونمايي از چنين دستاوردهاي نظامي هم به امريکا و هم برخي متحدان منطقه اي اين کشور پيام داد که به هيچوجه حاضر نيست از مالکيت خود بر تايوان يا ديگر مناطق درياي چين جنوبي دست بردارد و در اين مسير با هرگونه تهديدي مقابله خواهد کرد.
چين در حال حاضر با چالش هايي چون مداخله امريکا و برخي کشورهاي غربي در هنگ کنگ و همچنين اقدام امريکا به فروش سلاح به تايوان روبروست و اين مداخله هارا تهديدي براي چين واحد قلمداد مي کند.
از سويي استقرار پايگاههاي امريکايي در شرق آسيا، مداخله امريکا در درياي چين جنوبي به نفع کشورهايي که در اين حوزه با چين اختلاف دارند و همچنين مداخله غرب در برخي موضوعات داخلي مانند مسئله اويغورها، بر نگراني هاي پکن افزوده است.
به نظر مي رسد شی جینپینگ، رئيس جمهور چين در اشاره به چنين تهديدهايي در سخنرانی مراسم رژه گفت هیچ قدرتی وجود ندارد که بتواند روند پیشرفت جمهوری خلق چین و مردم چین را متوقف کند.
رئيس جمهور چين افزود ما باید از هنگ کنگ و همچنین شکوفایی و ثبات ماکائو حافظت کنیم و مروج توسعهِ صلح آمیزِ دو سوی تنگه (تایوان) باشیم. ما باید همه مردمان چینی را متحد کنیم و به روند تحقق بخشیدن به اتحاد و یکپارچگیِ مجدد سرزمین مادریمان ادامه دهیم.»
علاوه بر اين امريکا در دکترين امنيت ملي خود از چين به عنوان يکي از مهمترين تهديدهاي خود ياد کرده است که بايد آن را مهار کرد و دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا نيز پس از به قدرت رسيدن با بستن تعرفه هاي سنگين بر کالاهاي چيني سعي کرده است اقتصاد اين کشور را با چالش روبرو کند.
ترامپ در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل هم بار ديگر با متهم کردن چين به رقابت غیر منصفانه و جاسوسی صنعتی، گفت برای سال ها، این سوء استفاده ها تحمل شده، نادیده گرفته شده یا حتی تشویق شده اند. اما دیگر دوران این کارها و اقدامات به سر آمده است و مبارزه با این اقدامات محور اصلی ریاست جمهوری او را تشکیل می دهد.
تغيير رويکرد چين و ارسال پيام نظامي به امريکا را در حادثه اي که چند روز پيش در درياي چين جنوبي رخ داد نيز ملموس است.
يکشنبه گذشته خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که ناو هواپیمابر یو اساس رونالد ریگان که بدون اسکورت به طرف مانیل در حرکت بود در دریای چین جنوبی توسط چند کشتی جنگی چینی محاصره شد.
------------------------------------------------
رضا محمدمراد