به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، امیری معاون امور مجلس رئیس جمهور امروز در شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات خراسان جنوبی در محل پایانه مرزی ماهیرود سربیشه گفت: با همه تنگناها و محدودیتهای اقتصادی که دشمنان برای ملت ایران ایجاد کردند، اما طرحهای بزرگ و مهمی در سطح کشور هر روز افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه فشارهای تحریم راه به جایی نخواهد برد، افزود: دولت برای تمامی این فشارهای اقتصادی برنامه داشته و در کنار مردم خواهیم توانست از این تنگناها عبور کنیم.
معاون امور مجلس رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه فرصتها و مزیتهای خوبی در استان خراسان جنوبی بویزه بازارچههای مرزی وجود دارد آن را بیانگر آینده خوب برای استان عنوان کرد و گفت: تمامی مشکلات مطرح شده در این سفر از سوی وزرای مربوطه و همچنین در جلسه فردا که با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد پیگیری میشود.
استاندار هم در این مراسم با بیان اینکه مرز استان خراسان جنوبی امنترین مرز شرق کشور با کشور افغانستان است، گفت: تمامی زیرساختهای بازارچه مرزی استان برای صادرات به کشور افغانستان فراهم است.
معتمدیان افزود: بعد از کشور افغانستان به عنوان اولین هدف برای توسعه مبادلات تجاری، کشور پاکستان به عنوان دومین و عراق به عنوان سومین کشور قرار دارد.
وی گفت: طرح جامع ماهیرود در زمینه زیرساختی و رفاهی به زودی تدوین و ابلاغ خواهد شد.
شهرکی رئیس سازمان صمت استان هم در این جلسه با بیان اینکه ۹۵ درصد صادرات از گمرکات استان به کشور افغانستان است، گفت: در ۴ ماه گذشته ۳۰ میلیون دلار به کشور افغانستان صادرات صورت گرفته است.
وی گفت: مجوز برگزاری نمایشگاه جمهوری اسلامی در مزار شریف، پیش بینی استقرار دفتر تجاری استان در محل رایزنی بازرگانی کابل، اعلام مهمترین برندهای صادراتی استان به رایزن بازرگانی ایران در افغانستان از مهمترین اقدامات انجام شده برای توسعه صادرات بوده است.
قوسی رئیس جهاد کشاورزی استان هم احداث قرنطینه دامی، سردخانه، کشتارگاه و واحدهای بسته بندی در بازارچههای مرزی را از جمله نیازهای مهم برای واردات دام اعلام کرد.
همچنین موهبتی مدیر کل دفتر امور اقتصادی استانداری با بیان اینکه از ابتدای سال بیش از ۲۰ میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش سوخت در طی سه نوبت به حساب مرزنشینان واریز شده، گفت: سهم هر مرزنشین ۷۱۴ هزار تومان است که خواستار اختصاص قسمتی از درآمد حاصل از فروش سوخت برای توسعه زیرساختهای مناطق مرزی هستیم.
ساماندهی صدور ویزا با همکاری تمای نهادهای مربوطه، کاهش عوارض گمرکی از رانندگان افغان، تکمیل راه ترانزیتی سربیشه ماهیرود، تخصیص اعتبارات خاص برای تکمیل راه ماهیرود به فراه، شبانه روزی شدن مرز ماهیرود، گسترش شعاع برخورداری سود حاصل از فروش سوخت تا ۵۰ کیلومتر از جمله مهمترین نیازها برای توسعه صادرات در مرز ماهیرود عنوان شد.