آخرین اخبار از امدادرسانی به سیل زدگان
آغاز پرداخت غرامت بیمه کشاورزی
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی از آغاز پرداخت نخستین مرحله غرامت به کشاورزان آسیب دیده از سیل از امروز خبر داد
لرستان
>> امروز؛ آغاز پرداخت غرامت بیمه کشاورزی
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی از آغاز پرداخت نخستین مرحله غرامت به کشاورزان آسیب دیده از سیل از امروز خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما از صندوق بیمه کشاورزی؛ محمدابراهیم حسن نژاد گفت: بلافاصله پس از رخداد سیل در برخی نقاط کشور، فرآیند فنی بررسی خسارات سیل در مزارع، باغها و واحدهای پرورش دام، طیور و آبزیان زیرپوشش بیمه کشاورزی، با حضور اکیپهای تخصصی بیمه کشاورزی در عرصههای خسارت دیده آغاز و تا پایان ارزیابی کامل مزارع خسارت دیده، با جدیت ادامه خواهد داشت.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی ضمن ابراز همدردی با هم میهنان سیل زده تاکید کرد، تولیدکنندگان بخش کشاورزی که پیشتر بیمه نامه کشاورزی تهیه کرده اند، نگرانی نداشته و غرامت آنان پرداخت خواهد شد.
گفتنی است؛ نظام بیمه کشاورزی مطابق قانون، طیف گستردهای از ریسکهای رایج بخش کشاورزی، از جمله سیل، خشکسالی، سرما و یخبندان و بیماریهای واگیردار و قرنطینهای در دام و طیور را زیرپوشش حمایتی خود دارد و سالانه حدود یک و نیم میلیون نفر از کشاورزان، فعالیت تولیدی خود را بیمه میکنند.
>> فرمانده کل ارتش: تا هر موقع نیاز باشد در کنار مردم سیل زده لرستان هستیم
امیر سرلشکر موسوی با حضور در جمع مردم سیل زده لرستان از قرارگاههای امدادرسانی نیروی زمینی ارتش در چممهر، معمولان و پلدختر بازدید کرد.
وی با حضور در کمپ امدادرسانی نیروی زمینی ارتش در معمولان از نحوه اقدامات پشتیبانی، امداد رسانی و مهندسی این نیرو بازدید کرد.
سپس با حضور در بین مردم معمولان ضمن همدردی گفت: الحمدلله جان شما که مهمتر است سالم مانده و زیانهای مالی نیز به لطف خداوند جبران خواهد شد.
فرمانده کل ارتش: دستورهای لازم برای پای کار آوردن امکانات مهندسی، پشتیبانی و اهتمام حداکثری برای کمک به سایر دستگاههای کشوری تا رسیدن مردم به آرامش نسبی را صادر کرد.
فرمانده کل ارتش: یک نقطه بحرانی به نام چممهر وجود دارد که نیروی زمینی ارتش آنجا هم یگانهای خود را ساماندهی کرده و تیپ نیروی مخصوص خود را برای امدادرسانی به مردم این منطقه اعزام نموده است.
وی افزود: با توجه به اینکه حجم تخریب سیل در یک سوم شهر پلدختر بسیار زیاد است خاطر نشان کرد: برای تخلیه گل و لای این شهر تعدادی بولدزر و کمپرسی اعزام شده و در حال انجام ماموریت هستند، ولی از آنجائیکه کفایت حجم تخریب را نمیدهد دستور داده شد بر تعداد این تجهیزات افزوده شود.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
>> فرمانده نیروی انتظامی: استقرار امنیت اولویت نخست ناجا در مناطق سیلزده
سردار اشتری با هدف بازدید از مناطق سیل زده لرستان وارد فرودگاه خرم آباد شد.
فرمانده نیروی انتظامی کشور در بدو ورود به خرم آباد گفت: استقرار نظم و امنیت اولویت نخست ناجا در مناطق سیلزده است و در کنار این وظایف امدادرسانی به افراد آسیب دیده را نیز داریم.
به گفته سردار اشتری بهداری، مهندسی و مجموعه معاونتهای خدمات رسان نیروی انتظامی تا عادی شدن شرایط در کنار مردم حضور دارند.همچنین امیر سرتیپ موسوی فرمانده کل ارتش هم برای بررسی وضعیت سیل به پلدختر سفر کرد.
>> ایجاد دو پایگاه ثابت امدادرسانی در مناطق سیل زده
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران از ایجاد دو پایگاه ثابت امدادرسانی در مناطق سیل زده لرستان خبر داد.
امیر نعمتی گفت: یک پایگاه امدادرسانی به فرماندهی قرارگاه غرب ارتش در پلدختر و یک پایگاه دیگر به فرماندهی تیپ ۲۸۴ در معمولان برپا شده است.
وی با بیان اینکه یک گروه مهندسی متشکل از نیروهای متخصص و آموزش دیده ارتش به همراه لوازم موتوری سنگین از ابتدای عملیات امدادرسانی در پلدختر مشغول امدادرسانی هستند، افزود: این نیروها توانستند ۲۰۰ نفر از ساکنان روستای چم مهر را که در محاصره سیل قرار گرفته بودند با استفاده از قایق موتوری نجات دهند.
توزیع ده هزار پرس غذای گرم و ۲۰۰ هزار قصر نان در شهرستان پلدختر و نیز توزیع هزار و دویست پرس غذای گرم در شهرستان دلفان از دیگر خدمات نیروی زمینی ارتش ایران در مناطق سیل زده لرستان است.
>> وزیر ارتباطات: قطع ارتباطات در پلدختر و نورآباد
آذر جهرمی: زیر ساختهای ارتباطی لرستان بر اثر سیل بسیار خسارت دیدند و تلاش میکنیم این مشکلات مرتفع شود.
به گفته وزیرارتباطات، ارتباط فیبر نوری و دیتا در شهر نورآباد و شهرستان دلفان از بین رفته و الان ارتباط از طریق لینک رادیویی و تنها صوت و پیامک دارند. در شهرستان پلدختر مراکز نخابراتی، تحهیزات و سایتهای ارتباطی کاملا از بین رفته و زیر گل هستند و هرچند با تلاش فراوان الان ارتباط برقرار شده، اما ظرفیت بسیار محدود است.
به گفته آذریی جهرمی مسیرهای فیبر نوری در بسیاری مناطق ازبین رفته و هر چند تعدادی از اینها اصلاح شده، اما بسیاری به خاطر اینکه در کنار پلهای تخریب شده دایر بودند در حال حاضر امکان اصلاح و برقراری ارتباط نیست.
>> محو شدن دهها کیلومتر از محور ترانیتی خرم آباد- پلدختر
تصاویر هوایی از مسیر جاده ترانزیتی خرم آباد - پلدختر حاکی است دهها کیلومتر از این محور ۱۱۰ کیلومتری که در مجاورت رودخانه کشکان قرار داشته است، به شدت آسیب دیده و قسمتهای مجاور رودخانه در مناطق دوآب، تنگ تیر، تنگ گاوزرده، حیات الغیب، چم حیدر، چم شهران، دمرود افرینه، زورانتل، ملاوی، مورانی و گل گل به طور کامل تخریب شده است.
تمامی روستاهای مجاور رود کشکان آسیب جدی دیده و سیلاب خروشان، بسیاری از خانهها و پلها را به طور کامل از بین برده و محو کرده است.
عارف امریی معاون فنی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداو سیمای لرستان با تایید تخریب صد درصدی جاده خرم آباد - پلدختر در ۱۸ نقطه، میزان آسیب واردشده به این محور را در کل حدود ۷۰ درصد اعلام کرد.
>> مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور: قطع آب آشامیدنی ۱۱ شهر و ۸۰۰ روستا در لرستان
جانباز در خرم آباد: با تلاش کارکنان شرکت آب و فاضلاب تاکنون شبکه آب آشامیدنی ۹ شهر و ۳۳۰ روستا ترمیم شده است.
وي افزود: آب شرب روستاها و شهرهای آسیب دیده از سیل با استفاده از دو دستگاه تانکر آبرسان با ظرفیت ۲۰ هزار لیتر و توزیع ۵۵ هزار بسته آب معدنی برطرف و به محض وصل شدن شبکه توزیع برق و راه ارتباطی آب آشامیدنی مابقی روستاها هم وصل خواهد شد.
>> مدیرکل آموزش و پرورش لرستان: تخریب ۵۵ مدرسه در لرستان بر اثر سیل
زینی وند: بر اثر سیل اخیر ۵۵ مدرسه در شهرستانهای لرستان صد در صد تخریب شد.
وي گفت: حدود ۴ هزار دانش آموز در این مدارس مشغول تحصیل بودند که امکان بازگشایی تا درست شدن همه مدارس تخریبی وجود ندارد. مدارس شهرستان پلدختر و معمولان تا ۲۴ فروردین بازگشایی نخواهد شد.
در مورد تعطیلی مدارس برخی شهرستان از جمله دلفان، چگنی و دیگر شهرستانها هم تصمیم گیری میشود.
خوزستان
>> ارسال ۳۶۰ تن آرد به مناطق سیل زده خوزستانمدیرکل غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار کشور: این مقدار آرد با هماهنگی مدیریت بحران استانداری خوزستان به مناطق درگیر سیلاب شعیبیه، بامدژ، شوش، دشت آزادگان، دزفول و حمیدیه ارسال شده است.۳۶۰ تن آرد به مناطق سیل زده خوزستان ارسال شد.
خدارحم امیری زاده افزود:در صورت اعلام نیاز، آمادگی بیشتری برای تامین آرد ساکنان مناطق روستایی و شهری سیل زده خوزستان وجود دارد.
وی همچنین از بارگیری و ارسال نخستین محموله نان بسته بندی شده به ظرفیت ۸۰ هزار قرص به شهر سیل زده دره شهر در استان ایلام در روز پنجشنبه خبر داد و افزود:دومین محموله نان به ظرفیت ۱۵۰ هزار قرص نان نیز امروز راهی شهر پلدختر میشود.
براي مشاهده متن کامل خبر اينجا کليک کنيد.
>> تخلیه ۲ روستای دیگر شوش
۲ روستای در معرض سیل شهرستان شوش تخلیه شد.
فرماندار شوش گفت: تا روز گذشته ۶۹ روستا در حوزه رودخانههای کرخه و دز تخلیه تخلیه ۷۱ روستای در معرض سیل شهرستان شوش شده بود، که با تخلیه این ۲ روستا، تعداد روستاهای در معرض سیلاب این شهرستان امروز به ۷۱ روستا رسید.
عدنان غزی با توجه به احتمال افزایش دبی رودخانههای کرخه و دز افزود: این ۲ روستا شامل روستای زبید دبات در حوزه رودخانه دز و روستای دوار در حوزه رودخانه کرخه بودند که امروز تخلیه شدند. ۷ اردوگاه به ظرفیت دوهزار و ۵۰۰ نفر برای سیل زدگان آماده شده است.
به گفته وي در حال حاضر اوضاع تحت کنترل است و در صورتی که وضعت تغییر کند تمام تمهیدات لازم برای مقابله با سیلاب اندیشیده شده است.
>> اسکان بیش از ۲۰ هزار سیل زده خوزستانی
۲۰ هزار و ۷۸۲ سیل زده در استان خوزستان در ۲۴ ساعت گذشته در مناطق امن اسکان داده شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان: در این مدت ۷۶ میلیارد ریال اقلام امدادی شامل پتو، موکت، چادر و انواع مواد غذایی بین سیل زدگان استان توزیع شد.
علی خدادادی افزود: در این راستا تعداد ۳۴ اردوگاه در شهرهای الهایی، اندیمشک، باوی، دزفول، سوسنگرد، حمیدیه، شادگان، شوش، شوشتر، کوت عبدالله و هویزه در مناطق امن برای سیل زدگان احداث شده است.
>> ارسال محموله امدادی شهرستان البرز برای سیل زدگان خوزستانی
دومین محموله کمکهای امدادی شهرستان البرز برای سیل زدگان خوزستانی ارسال شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: این محمولهها به صورت مرحلهای و با هماهنگی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ارسال شده است.
علی خدادادی افزود:نخستین محموله به وزن ۳۶ تن دیشب در فرودگاه اهواز تحویل هلال احمر خوزستان شد تا بین سیل زدگان استان توزیع شود.
وی گفت: محمولهها شامل انواع اقلام خوراکی مثل کنسرو، ماکارونی، چای و آب معدنی و نیز چادر و پتو است و دومین محموله امدادی شهرستان البرز شامل ۲۰ تن مواد شوینده، امروز از طریق هوایی به خوزستان ارسال و در اختیار جمعیت هلال احمر استان قرار میگیرد.
>> امدادرسانی به روستاییان غرب کارون
لحظه به لحظه بر سرعت و سطح آب رودخانه کارون افزوده مي شود اما کارهاي جهادي براي جلوگيري از طغيان ودخانه بيشتر است.
>>آخرين وضعيت سدها: پايداري سدهاي خوزستان
مدیر عامل سد و نیروگاه دز اندیمشک: امروز میزان خروجی این سد به ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه و میزان ورودی آب به مخزن سد دز نیز به ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه رسید.
سعید رئوفی نسب افزود: در حال حاضر شاهد کاهش ارتفاع مخزن سد هستیم تا برای بارشهای بعدی و ورودی آب آمادگی داشته باشیم.
محمد رضا یزدانی پور مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه اندیمشک هم از مساوی بودن ورود و خروجی آب به این سد خبر داد.
مدیر عامل مدیرعامل شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکههای آبیاری مارون هم گفت: امروز میزان ورودی آب به سد مارون ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسید.
محمد امین ایزدجو با بیان اینکه میزان خروجی آب سد مارون به ۲۵۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده است افزود: میزان حجم مخزن این سد نیز به یک میلیارد و ۳۷ میلیون متر مکعب رسیده است.
>> مسدود شدن محور ریلی اهواز-اندیمشک
مدیر کل راه آهن جنوب گفت: ساعت چهار بامداد امروز آب شکستگی موجب خسارت به این محور بین ایستگاههای آهودشت و بامدژ شد که در پي آن به علت آب شکستگی، محور ریلی اهواز-اندیمشک امروز مسدود شد.
عبدالکریم درویش زاده افزود: هم اکنون نیروهای فنی در حال ترمیم خط آهن میباشد که پس از مرمت خط بازگشایی میشود.
وی ادامه داد: تمامی مسافران قطارهای برگشتی از ایستگاه اندیمشک با اتوبوس به سمت اهواز منتقل میشوند.
>> مسدودشدن محور روستایی حمیدیه به سوسنگرد
فرمانده پلیس راه خوزستان گفت: ساعت ۲۰ دیشب محور روستایی حمیدیه به سوسنگرد به علت تخریب مسدود شده است.
سرهنگ رضا دولتشاهی افزود: محور جایگزین محور اصلی حمیده به سوسنگرد است.
کرمانشاه
>> فرمانده نیروی زمینی ارتش: همه پاي کار هستند که مردم به سلامت اين بحران را پشت سر گذارند
اميرحيدري با بالگرد به روستاهاي در محاصره سيل رفت و از نزديک روند امدادرساني را بررسي کرد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: مسئوليت نظارت بر اقدامات امدادي و فرماندهي ميداني استانهاي کرمانشاه، ايلام و لرستان با بنده است.
وي افزود: مردم از روحيه خوبي برخوردار هستند. اقدامات خوبي در ارتش، بسيج، سپاه و نيروي انتظامي در حال انجام است و همه پاي کار هستند که مردم به سلامت اين بحران را پشت سر گذارند.
گفتني است: قرارگاه عملياتي غرب ارتش از ابتداي سيل به بيش از 50 روستاي کرمانشاه خدمت رساني کرده است.
>> سردار حاجی زاده:ورود هواپيماي اقلام مورد نياز به ايلام
فرمانده هوا فضاي سپاه در مناطق سيل زده ايلام: هواپيماهاي بدون سرنشين در حال رصد 24 ساعته مناطق سيل زده هستند. در بخش هايي و ترابري و بالگردي از روز اول به کمک سيل زدگان شتافتيم. محموله اقلام غذايي، چادر و پتو را امروز با هواپيما به ايلام رسانيم. در ادامه هم در برقراي راه هاي ارتباطي و برطرف کردن کاستي ها در تمام مراحل تلاش خواهيم کرد.
گلستان
>> نفسهای تازه آق قلا
مردم با همکاری شهرداری آق قلا و شهرداری گرگان مشغول پاکسازی گل و لای از خانهها و مغازهها هستند.
تلاشهای شبانه روزی برای گره گشایی از کار مردم همچنان ادامه دارد، اما هنوز آب در بخشهایی از شهر وجود دارد که البته با حجم بالایی از آلودگی مواجه است و میتواند تهدیدی برای بهداشت و محیط زیست باشد.
>> ادامه عمليات ايجاد کانال و فعالیت های امدادی