به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، حمله تروریستی به نمازگزاران در نیوزیلند واکنشهای جهانی را در پی داشته است.
افغانستان حمله تروریستی زلاند نو را محکوم کرد
مقامات دولت افغانستان حمله تروریستی امروز نیوزیلند را محکوم کردند. اشرف غنی رئیسجمهور در بیانیه ای این حمله تروریستی را محکوم کرد و آن را اقدامی وحشیانه خطاب کرد که تروریست ها با حمله به مساجد یک بار دیگر نشان دادند که به هیچ دین و آئینی پابند نیستند و دشمن همه بشریت هستند. اشرف غنی بر مبارزه مشترک و بدون تفکیک تمام کشورهای جهان با پدیده شوم تروریسم تاکید کرد. ریاست اجرائیه و وزارت خارجه افغانستان هم حمله وحشیانه تروریستی بر مسلمانان نمازگزار در دو مسجد در نیوزیلند را محکوم و از این جنایت ضد بشری ابراز انزجار کردند.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان هم کشتار مردم بی گناه را تروریسم آشکار و جنایت ضد بشریت دانست و افزود: تروریسم جغرافیای مشخص ندارد و نه هم ارتباط به یک قشر مشخصی از جامعه دارد. وی گفت: همه ملت های جهان باید با جدیت برای نابودی تروریسم و ایجاد فضای صلح آمیز همکاری کنند.
اتحادیه علمای مسلمان سرزمین شام حمله تروریستی زلاندنو را محکوم کرد
اتحادیه علمای مسلمان سرزمین شام حمله تروریستی به دو مسجد در "زلاندنو" را که منجر به شهادت و زخمی شدن ده ها تن از نماز گزاران شد، به شدت محکوم کرد. این اتحادیه که دربرگیرنده شخصیت های مذهبی از کشورهای سوریه ، لبنان ، اردن و فلسطین است ، با انتشار بیانیه ای حمله تروریستی به نمازگزاران را روی دیگر تروریسم دول غرب دانست.
در این بیانیه آمده است،جنایت امروز نتیجه طبیعی تبلیغات تحریک برانگیز دولتهای غربی وصهیونیستها علیه مسلمانان و مساجد است. اتحادیه علمای بلاد شام در بیانیه اش همچنین تصریح کرد : کشتار نمازگزاران نتیجه سیاست های خبیثانه و رفتار تحریک برانگیز دونالد ترامب رییس جمهور آمریکا و مواضع دو گانه همدستانش در اروپاست. در این بیانیه اعلام شد که حمله دلخراش تروریستی امروز ، روی دیگر اندیشه تکفیری وهابی داعش،جبهه النصره و تشکیلات القاعده است که جز ویرانی و خونریزی نتیجه دیگری برای منطقه و جهان نداشته است.
علمای مسلمان بلاد شام در بیانیه خود تاکید کردند، حمله تروریستی به نمازگزاران بیانگر این واقعیت است که تروریسم دین و هویت خاصی ندارد. آنان در ادامه وصله کردن تهمت تروریسم به دین مبین اسلام را باطل دانستند و از پیروان ادیان آسمانی خواستند تا نسبت به ارایه تعریف واقعی از پدیده شوم تروریسم همت گمارند.
نخست وزیر ژاپن حملات به دو مسجد در نیوزیلند را محکوم کرد
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن حملات به دو مسجد در نیوزیلند را اقدام تروریستی نفرت انگیز خواند. آبه در پیامی برای جاسیندا آردرن Jacinda Ardern نخست وزیر نیوزیلند ضمن تسلیت و ابراز همدردی با افرادی که در این تیراندازی آسیب دیده اند گفت: ژاپن با مردم نیوزیلند برای گذر از این دوران سخت اعلام همبستگی می کند.
نخست وزیر ژاپن در این پیام گفت «تروریسم را به هر دلیلی هرگز نباید تحمل کرد. ژاپن برای همکاری با نیوزیلند و همچنین جامعه بین المللی به منظور مبارزه با تروریسم مصمم است.»
نمایندگان پارلمان انگلیس برای احترام به قربانیان حمله نیوزیلند یک دقیقه سکوت کردند
نمایندگان مجلس عوام انگلیس امروز به نشانه احترام به 49 فرد کشته شده بر اثر تیراندازی در دو مسجد شهر کرایست چرچ نیوزیلند, یک دقیقه سکوت کردند. به دنبال آن, «جان برکاو» رئیس پارلمان انگلیس از افراد حاضر, به علت نشان دادن حمایت و همبستگی, تشکر کرد.
در حمله نیوزیلند که به نظر می رسد از پیش طراحی شده است, یک مرد دستگیر و به قتل متهم شده است. پلیس نیوزیلند همچنین بسته های انفجاری جاسازی شده داخل یک خودرو را خنثی کرد. دو فرد مسلح دیگر نیز به عنوان مظنون بازداشت شده اند و پلیس می کوشد دریابد آنها چه نقشی در حملات داشته اند.
نخست وزیر استرالیا حمله تروریستی در نیوزیلند را به شدت محکوم کرد
اسکات موریسون ضمن محکوم کردن این عملیات تروریستی گفت: عامل تیراندازی به نمازگزاران در دو مسجد شهر کرایست چرچ نیوزیلند، تبعه استرالیا و وابسته به احزاب راستگرای افراطی است و افکار افراطی و تروریستی بسیار وحشتناکی دارد.
موریسون تاکید کرد: استرالیا با مقامات نیوزیلندی در انجام دادن تحقیقات لازم درباره این عملیات تروریستی همکاری می کند.
نخست وزیر استرالیا همچنین گفت: ما دچار شوک شده ایم و بسیار ناراحت و خشمگین هستیم. ما با شدیدترین عبارت و واژه این جنایت را محکوم می کنیم؛ جنایتی که یکی از اتباع استرالیا با زیر پا گذاشتن قوانین این جنایت وحشیانه را مرتکب شده است. این جنایت قربانیان زیادی از شهروندان نیوزیلندی گرفت.
اوباما در واکنش به حملات تروریستی در نیوزیلند: همه باید علیه نفرت در هر شکل آن بایستیم
در پی حملات تروریستی در نیوزیلند، باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت میشل (همسرش) و من به مردم نیوزیلند تسلیت می گوییم. ما در غم شما و جامعه مسلمانان شریکیم. همه ما باید علیه نفرت در هر شکل آن بایستیم."
واکنش جمعیت الوفاق بحرین به حملات تروریستی در نیوزیلند
جمعیت الوفاق بحرین در واکنش به حمله صورت گرفته در دو مسجد نیوزیلند، این حملات را اقداماتی تروریستی و وحشیانه توصیف کرد.
الوفاق اعلام کرد که تروریسم ارتباطی به دین ندارد بلکه اقدامات تروریستی و وحشیانه که روز جمعه در نیوزیلند روی داد، نتیجه فرهنگ تندروی و خشونت است که از انواع سیاستهای خصمانه تغذیه میشود و شکل میگیرد.
واکنش توییتری شاه بحرین به حملات تروریستی در نیوزیلند
پادشاه بحرین در واکنش به حملات تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند، این حملات را جنایتی تکاندهنده توصیف کرد که سبب اتحاد بر ضد تندروی میشود.
همچنین «عبدالله دوم»، پادشاه اردن، حملات تروریستی به نمازگزاران را در دو مسجد در نیوزیلند که به جانباختن (شهادت) 49 نفر از آنها منجر شد، محکوم کرد.
ابراز همدردی پاپ با قربانیان حملات تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان روز جمعه پس از حملات تروریستی به مساجدی در نیوزیلند، با مسلمانان ابراز همدردی کرد.
پس از حملات تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند که بر اثر آن 49 نفر کشته شدند، پاپ فرانسیس عمیقا با مردم نیوزیلند و جامعه مسلمانان این کشور ابراز همدردی کرد.
پییترو پارولین، وزیر خارجه واتیکان در تلگرامی گفت: ”پاپ پس از آنکه شنیده است بر اثر اقدامات خشونت آمیز تعدادی کشته و زخمی شده اند، به شدت ناراحت و غمگین شده است.“
واکنش وزارت خارجه لبنان به حملات تروریستی در نیوزیلند
وزارت امور خارجه لبنان، با صدور بیانیهای جنایت تروریستی هولناک در مسجدی در نیوزیلند را که نمازگزاران آن را مکانی امن برای نماز و نیایش می پنداشتند، قویا محکوم کرد.
در این بیانیه آماده است: «جبران باسیل، وزیر امور خارجه لبنان، پیش از این درباره تندروها وافراطیون راستگرا در جوامع غرب به دلایل مختلف، هشدار داده بود و امروز نیز درباره تندرویهای افراطیون چپ بهعنوان واکنش به این حادثه، هشدار میدهد؛ زیرا که این امر [تندروها] جوامع را با خطر بزرگی مواجه میکند که نتیجه ای جز جنگ و ویرانی نخواهد داشت.»
وزارت امور خارجه لبنان در این بیانیه افزود: در جهانی که آکنده از افکار و ایدههای بنیادگرایی است، لبنان کشوری میانهرو و اهل تسامح و الگوی همزیستی برای ادیان و فرهنگها باقی میماند.
صدراعظم آلمان حمله به دو مسجد در نیوزیلند را محکوم کرد
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان کشته شدن دهها نفر در حمله به دو مسجد در کرایست چرچ نیوزیلند را به نخست وزیر این کشور تسلیت گفت. مرکل روز جمعه در پیامی نوشت« این حمله ای جفاکارانه علیه عبادت کنندگان و محل عبادت آنهاست. حمله به شهروندان مسلمان حمله به دموکراسی و جامعه نیوزیلند است.»
مرکل همچنین به خانواده قربانیان این حادثه تسلیت گفت و برای مجروحان آرزوی بهبودی کرد.
وزارت خارجه عراق حمله تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند را محکوم کرد
وزارت امور خارجه عراق با صدور بیانه ای حمله تروریستی به مسجد النور در شهر کرایست چرچ در نیوزیلند را به شدت محکوم و اعلام کرد وزارت خارجه عراق با اهتمام بسیار زیادی جزئیات حمله تروریستی به این دو مسجد را پیگیری می کند و حمایت خود را از مردم نیوزیلند اعلام می دارد.
وزارت خارجه عراق همچنین تاکید کرد: این حادثه دردناک نشان می دهد که خطر تروریسم ممکن است شامل همه شود. این وزارت از همه کشورها خواست نهایت تلاشهای خود را برای از بین بردن تروریسم به کار گیرند.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان روز جمعه در توئیتی اعلام کرد: : "من افزایش این حملات تروریستی در پی اسلام هراسی پس از حملات یازده سپتامبر را محکوم می کنم." مقامات پاکستان اعلام کردند هیچ شهروندی پاکستانی در میان کشته شدگان نبوده است.
پاکستان در دهه گذشته شاهد وقوع چندین حمله به مکان های مذهبی در این کشور بوده است.
رییس جمهور ترکیه کشورهای غربی را به اخذ تدابیر ضروری در برابر روند خطرناک اسلام ستیزی دعوت کرد
رجب طیب اردوغان در مراسم تشییع جنازۀ یک شخصیت آکادمیک ترکیه در استانبول، با اشاره به قتل عام نمازگزاران در دو مسجد در نیوزلند، این حادثه را بشدت محکوم کرد و گفت: دشمنی با اسلام که مدت زمانی است در دنیا سیر صعودی پیدا کرده و حتی مورد تشویق قرار می گیرد با این حملۀ وحشیانه بُعد قتل عام اجتماعی پیدا کرده و شواهد حاکی از آنست که این کشتار یک حرکت ناگهانی و فی البداهه نبوده بلکه از پیش برنامه ریزی و بر روی آن کار شده است.
اردوغان افزود : این ذهنیت مانند یک غدۀ سرطانی در حال گسترش در جوامع غربی است و اگر سریعتر در برابر اینگونه ذهنیت ها تدابیر لازمه اتخاذ نشود شاهد خبرهای فجیع بیشتری از این دست حوادث خواهیم بود. به همین دلیل از تمام کشورهای غربی می خواهم هرچه زودتر تدابیر لازمه را اتخاذ کنند.
رییس جمهور ترکیه در پایان برای تمام کشته شدگان حادثۀ نیوزیلند طلب آمرزش کرد.
چاووش اوغلو: علت حمله نیوزلند، رفتار برخی سیاستمداران است
وزیر خارجه ترکیه گفت علت حمله تروریستی نیوزیلند، سیاستمدارانی هستند که برای ترویج گفتمان تنفر علیه مسلمانان تلاش می کنند.
واکنش عربستان به حمله تروریستی نیوزلند: تروریسم دین ندارد
عربستان در واکنش به حمله تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند، اعلام کرد تروریسم دین ندارد.
مکرون حملات تروریستی در کرایستچرچ نیوزیلند را محکوم کرد
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه امروز جمعه حملات مرگبار به دو مسجد در کرایستچرچ نیوزیلند را «جنایتی شنیع» توصیف و اعلام کرد فرانسه در مقابل هر شکلی از افراطگرایی قد علم می کند.
رئیس جمهور فرانسه در پی این حملات که به کشته شدن 49 نفر به دست یک افراطی راستگرای استرالیایی منجر شد، در توئیتی نوشت: «همه فکر ما پیش قربانیان جنایات شنیع در مساجد کرایستچرچ نیوزیلند و نزدیکان آنهاست. فرانسه علیه هر شکلی از افراط گرایی می ایستد و با شرکایش بر ضد تروریسم در جهان اقدام می کند.»
نخست وزیر اسپانیا با قربانیان حمله تروریستی نیوزیلند ابراز همدردی کرد
نخست وزیر اسپانیا اعلام کرد از حملات وحشتناک علیه عبادت کنندگان در دو مسجد در شهر کرایست چرچ, شوکه شده است.
پدرو سانچز روز جمعه در پیام توییتری با قربانیان, خانواده های آنها و دولت نیوزیلند ابراز همدردی کرد.
سانچز در این پیام نوشت: ما به شدت, خشونت بدون دلیلی تعصب آمیز و افراط گرایانه را که سعی در شکستن جوامع ما دارد, محکوم می کنیم.
وزیر امور خارجه آلمان حمله تروریستی نیوزیلند را محکوم کرد
وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد حمله تروریستی به دو مسجد در شهر کرایست چرچ, نیوزیلند یک جنایت " وحشیانه" است که مردم تمام ادیان در سراسر جهان از آن متاثر شدند.
هایکو ماس در دو پیام توییتری اعلام کرد آلمان با دوستان و خانواده های قربانیان این حمله تروریستی ابراز همدردی می کند.
وی افزود حمله وحشتناک تروریستی, مردمی را که در حال عبادت بودند, هدف قرار داد, اگر مردم برای مذهب و دین خود به قتل برسند, پس این حمله ای علیه همه ماست.
ماس افزود : ما در کنار قربانیان ایستاده ایم. نیوزیلند قوی باش!
امارات حمله تروریستی در نیوزیلند را محکوم کرد
انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات در توئیتی این حمله را محکوم کرد.
اندونزی تیراندازی در نیوزیلند را محکوم کرد
وزیرامور خارجه اندونزی تیراندازی به نمازگزاران در دو مسجد در کرایست چرچ نیوزیلند را محکوم کرد.
اندونزی پرجمعیت ترین کشور اسلامی است .وزیر خارجه اندونزی گفت : این کشور قویا کشتار مسلمانان در دو مسجد در نیوزیلند را محکوم می کند.
بنا به اعلام وزیر خارجه اندونزی ، مسئولان این وزارتخانه در حال بررسی این موضوع هستند که تبعه ای از این کشور در بین کشته شدگان بوده است یا خیر.
وی پیشتر گفته بود شش اندونزیایی در زمان حمله به مسجد در آن بوده اند.
ملکه انگلیس از کشته شدن 49 نفر در حمله به دو مسجد در نیوزیلند ابراز تاسف کرد
ملکه الیزابت گفت« من از حوادث وحشتناک امروز در کرایست چرچ بسیار ناراحت و متاسف شدم. در چنین شرایط تاسف بار من به یاد همه مردم نیوزیلند هستم و برای آنها دعا می کنم.»
کویت حمله تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند را به شدت محکوم کرد
کویت ضمن محکوم کردن حمله تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند، از جامعه بین المللی خواست تلاش خود را برای ریشه کن کردن تروریسم افزایش دهد.
یکی از مسئولان وزارت خارجه کویت حمله تروریستی به دو مسجد در شهر کرایست چرچ نیوزیلند را به شدت محکوم کرد.
کویت امروز جمعه با انتشار بیانیه ای، بر حمایت این کشور از نیوزیلند کشور دوست در همه اقداماتش برای حفظ امنیت و سلامت شهروندان و افراد مقیم در خاک این کشور تاکید کرد.
کویت با تاکید بر مواضع اصولی و ثابت کشورش مبنی بر مخالفت با همه نوع خشونت و تروریسم با هر انگیزه ای که باشد، از جامعه بین المللی خواست برای ریشه کن کردن خشونت و تروریسم که امنیت و ثبات جهان را هدف قرار می دهند، تلاش بیشتری انجام دهد.
واکنش توییتری ترامپ به حملات تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت گرم ترین همدردی و بهترین آرزوهایم را برای مردم نیوزیلند پس از این قتل عام وحشیانه در مساجد ابراز می دارم. چهل و نه انسان بی گناه وحشیانه کشته شدند و تعداد بیشتری هم به شدت زخمی شدند. آمریکا برای انجام هر کاری که بتوانیم انجام دهیم در کنار نیوزیلند است. خداوند همه را رحمت کند!.
کاخ سفید حمله تروریستی علیه مسلمانان را در نیوزیلند محکوم کرد
سارا سندرز دبیر مطبوعاتی کاخ سفید امروز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد، " آمریکا قویا این حملات در کرایست چرچ را محکوم می کند. فکر و دعای ما همراه قربانیان و خانواده های آنهاست. ما در کنار مردم نیوزیلند و دولت آنها در برابر این اقدام شنیع انزجار آمیز هستیم."
نخست وزیر نروژ با مردم نیوزیلند ابراز همبستگی کرد
ارنا سولبرگ، نخست وزیر نروژ که هشت سال پیش شاهد کشته شدن 77 نفر از مردم کشور در حمله یک فرد راستگرای افراطی بود در مصاحبه ای گفت« این اتفاق یادآوری می کند که کمک به کم کردن تنش ها و مقابله با تروریسم تا چه اندازه حائز اهمیت است، وقتی چنین اتفاقاتی رخ می دهد ما همبستگی خود را اعلام می کنیم. به نظر می رسد این حمله تروریستی از سوی راستگراهای افراطی علیه مهاجران و پناهجویان بوده است و به ما یادآوری می کند که باید با افراط گرایی به هر شکل مبارزه کنیم.»
تسلیت ژاپن در پی حمله تروریستی در نیوزلند
سخنگوی دولت ژاپن ضمن تسلیت به خانواده قربانیان این حملات گفت کشورش در کنار مردم نیوزیلند ایستاده است.