در حرم مطهر امام خمینی (ره) مطرح کرد
با حرکت در راه امام (ره) آسیبی به کشور نمیرسد
رئیس جمهوری: تا زمانی که در راه امام (ره) حرکت میکنیم و به سیاستهای خلف صالح او یعنی مقام معظم رهبری احترام میگذاریم هیچ قدرتی نمیتواند به ما آسیب برساند
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در ادامه سخنان خود پس از مراسم تجدید پیمان هیئت دولت با آرمانهای والای امام خمینی (ره) در آستانه آغاز دهه مبارک فجر افزود: بالاترین یادگار امام نظام جمهوری اسلامی است و با این نظام بود که او توانست با رای مردم مجلس خبرگان را تشکیل دهد و قانون اساسی تدوین شود و همین قانون اساسی مصوب را یک بار دیگر به همه پرسی گذاشت.
وی اداره کشور توسط مردم در چارچوب موازین اسلامی را خلاصه حکومت اسلامی و یادگار امام برای ملت ایران دانست و گفت: امریکا در مبارزه اخیر خود با ملت ایران که از دی ماه سال گذشته آغاز شد از لحاظ سیاسی، حقوقی، منطقهای، بین المللی و جنگ روانی در داخل ایران شکست خورد و از لحاظ اقتصادی هم با همت و ایستادگی و ایثار مردم قطعا دچار شکست خواهد شد.
رئیس جمهور تصریح کرد: در این تهاجم اخیر آمریکا برضد عزت ملت ایران همه دنیا به جز چند کشور از ملت ایران حمایت و امریکا را محکوم کردند.
آقای روحانی بدعهدی آمریکا را تنها مختص به بدعهدی با ایران ندانست و گفت: امریکا نسبت به اروپا و چین هم بد عهدی کرد آنها به نفتا و پاسیفیک هم متعهد نماندند انها در برابر مسلمانان و فلسطینیها هم با بدعهدی حقوق انها را زیرپا گذشتند امریکا به مردم سوریه عراق و افغانستان هم ظلم و از غاصبان و مهاجمان به مردم مظلوم یمن حمایت کرد.
وی تاکید کرد: برخی نباید تفسیر نادرست کنند امروز مشکلات ما عمدتا ناشی از فشار امریکا و اذناب آن است و نباید به جای محکوم کردن امریکا کسی دولت خدمتگزار و یا نظام بزرگ اسلامی را سرزنش کند این بالاترین خسران و بالاترین ظلم است که کسی در این کشور باشد و واقعیت توطئه دشمن را به خوبی لمس نکند.
آقای روحانی با بیان اینکه اشتباههای امریکا به یک یا چند مورد خلاصه نمیشود گفت:: کسی نگوید دولت ایران با دیگران به مذاکره نشست، اما پیش بینی نمیکرد یکی از انها بعد از دو سال صداقت و وفای به عهد خود را زیرپا بگذارد.
وی گفت: هرگز نمیتوان گفت که پیامبر (ص) وقتی پیمان صلح حدیبیه را امضا میکردند نمیدانستند که مشرکان بعد از دو سال آن را زیرپا میگذارند و یا امام حسن مجتبی (ع) وقتی پیمان صلح را امضا میکرد نمیدانست که بعد از دو سال طرف مقابل آن را زیر پا میگذارد.
آقای روحانی با بیان اینکه مبنای عهد و پیمان این نیست که طرف مقابل تا چه زمانی به آن متعهد میماند افزود: اصل عهد و پیمان به نفع کشور بود و امروز هم هست.
وی مذاکره با شش قدرت جهانی را بالاترین افتخار سیاسی جمهوری اسلامی ایران در قرون اخیر دانست و خاطرنشان کرد: پیروزیهایی که ملت ایران در این مذاکرات به دست آورده هیچگاه از بین نخواهد رفت.
آقای روحانی وحدت و اتحاد را نیاز اصلی امروز کشور دانست و گفت: امام خمینی (ره) ما را به خیلی از امور توصیه میکردند، اما بیشترین سفارش ایشان درباره وحدت کلمه بود، امام بارها به ما گفتند از تهدید خارجی نترسید و نمیترسم، اما از اختلاف داخلی شما نگرانم.
وی اضافه کرد: امروز روز وحدت و یکپارچگی ماست و همه باید در برابر استکبار، صهیونیسم و مرتجعین انها در منطقه یکصدا و یک صف متحد باشیم و در این صورت میتوانیم از همه مشکلات عبور کنیم.
رئیس جمهور گفت: دولت، مردم و ارشادات مقام معظم رهبری در کنار هم میتواند ما را از مشکلات برهاند و دولت در این مقطع در برابر توطئههای دشمن وظیفه سنگینی بر دوش دارد.
آقای روحانی فشار اخیر اقتصادی به کشور را بزرگترین فشار اقتصادی به ملت ایران در ۴۰ سال بعد از انقلاب اسلامی توصیف و تاکید کرد: به حول و قوه الهی با وحدت امید، نشاط و یکپارچگی از این مقطع عبور خواهیم کرد.
وی گفت: امروز به اینجا امده ایم تا یکبار دیگر با امام پیمان بندیم که همچنان پیرو و مقلد شما هستیم، همچنان راه شما را ادامه میدهیم و اجازه نخواهیم داد میراث بلند شما، جمهوری اسلامی ایران این نظام مقدس دچار مشکل شود و همانگونه که شما از وجب به وجب خاک ایران دفاع کردید و اجازه ندادید با وجود تهاجم قدرتهای جهانی به کشور یک وجب از خاک کشور در اشغال بماند ما هم وفادار به کشورمان، به ایرانمان، به سرزمین و منافع ملی خودمان خواهیم ماند.
رئیس جمهور خطاب به روح بلند امام راحل تصریح کرد: اماما به تو تبریک میگوییم به روح بلند و به خاطرانقلابت و حرکت عظیمت و به خاطر عزت و استقلالی که برای ما به ارمغان آوردی.
آقای روحانی گفت: در کشور ما یک نفر به ناروا بر مردم فرمان میراند و او هم همیشه فرمانبردار یک استعمارگر بزرگ به نام امریکا بود امروز دیگر فرمان در اختیار ملت ایران است.
رئیس جمهور افزود: امروز این مردم ایرانند که کشور را اداره میکنند و با رای خود همه مسئولان را در سمت مسئولیت خودشان تعیین و مشخص میکنند.
وی با یادکردی از امام راحل افزود: ما راه تو را که راه اخلاق، همبستگی، مقاومت و ایستادگی بود ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور گفت: پرچم را تو بر دوش خلف صالح خود گذاشتی و ما هم پشت سر این پرچمدار حرکت خواهیم کرد.
آقای روحانی در پایان سخنان خود چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به ملت ایران، روح بلند همه شهدا، خانوادههای شهدا، همه ملتهای مسلمان و بیت معظم حضرت امام (ره) و یادگار امام راحل تبریک گفت.
رئیس جمهوری
»» امام (ره) مردم را بالاترین قدرت کشور میدانست
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: برخی فکر میکردند سقف امر به معروف و نهی از منکر را ذیل یک حکومت خودکامه و استبدادی و همچنین قدرت استعماری ابرقدرتهای جهانی میتوان تعریف کرد و فکر نمیکردند میتوان این سقف را شکست.
رئیس جمهور ادامه داد: فکر نمیکردند که مخاطب امر به معروف و نهی از منکر میتواند دیکتاتور و مستبد زمان و همچنین قدرتهای استبدادی و استعماری جهانی باشند و هنر و اجتهاد امام (ره) این بود که این سقف را شکاند و گفت که برای امر به معروف و نهی از منکر سقفی نمیشناسیم و معروف را به ما معرفی کرد و گفت که معروف تنها عبادت و راستگویی و تعاون و کمک به یکدیگر نیست بلکه یکی از معروفهای بزرگ ساختن یک نظام صحیح عادلانه اسلامی است.
آقای روحانی با اشاره به تبیین نهی از منکر و منکر از سوی امام برای ملت ایران، تصریح کرد: بدان معنا که منکر فقط دروغ و شراب و فاصله گرفتن از معنویت دین نیست بلکه استبداد و استعمار میتواند بزرگترین منکر در جامعه باشد.
رئیس جمهور امام خمینی (ره) را احیاگر دین خواند و گفت:: او ابعاد دین را برای ما بیان کرد و بی تردید احیاگر بزرگ دین در عصر و زمان و دوران ما بود و توانست علاوه براحیاگری دین، انقلابی را توسط تنها مردم، در برابر قدرتهای داخلی و خارجی معماری و طراحی کند.
وی افزود: هیچ کس فکر نمیکرد که مردم بتوانند با دستهای خالی در برابر قدرت عظیم رژیم استبداد در داخل و حمایت بی دریغ همه قدرتها و ابرقدرتها از او، به رهبری فردی عالم و فقیه و مجاهد از همه این سدها عبور کنند.
آقای روحانی افزود: امام خمینی (ره) به ما یاد داد که چگونه به مردم اعتماد کنیم و به ما فهماند که قدرت نرم بر قدرت سخت پیروز میشود و از شخصیتهایی بود که به توانمندی قدرت نرم معتقد بود و به همین دلیل مردم را بالاترین قدرت در کشور میدانست و توانست بر قدرت سخت نظامی و قدرتهای بزرگ سیاسی و جهانی پیروز شود.
در دنیا کمتر انقلابی صد در صد مردمی را سراغ داریم که بدون اتکا به هیچ قدرت خارجی در برابر رژیم تا دندان مسلح و متکی به بزرگترین ابرقدرت زمان یعنی آمریکا پیروز شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه "امام خمینی (ره) مبدع این راه بود "، تصریح کرد: در دنیا کمتر انقلابی صد در صد مردمی را سراغ داریم که بدون اتکا به هیچ قدرت خارجی در برابر رژیم تا دندان مسلح و متکی به بزرگترین ابرقدرت زمان یعنی آمریکا پیروز شود.
آقای روحانی ادامه داد: امام (ره) تنها احیاگر و معمار انقلاب نبود بلکه او موسس نظام جمهوری اسلامی ایران بود، هیچ کس به خوبی نمیدانست که یک حکومت دینی در جامعه امروز با چه قالبی شکل میگیرد و موازین احکام دین تا کجاست و همچنین آراء و رای مردم تا کجاست و این دو چگونه در امتداد یکدیگر قرار میگیرند.
رئیس جمهور گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در میان شاگردان والامقام امام (ره) این مباحث مطرح بود که در صورت پیروزی انقلاب حکومت ما باید چگونه باشد؛ برخی مسئله حکومت آینده را به شکل خلافت میدیدند و برخی نمیدانستند که آراء مردم تا کجاست و این مباحث توسط شاگردان امام (ره) در نوفل لوشاتو پس از نماز مغرب و عشا معمولا شکل میگرفت، مرحوم آقایان منتظری، موسوی اردبیلی، شهید مطهری، شهید بهشتی و امثال اینها در پاریس و نوفل لوشاتو ساعتها و شبها با امام به بحث مینشستند.
وی ادامه داد: پس از این مباحث بود که امام (ره) حکومت اسلامی را به جمهوری اسلامی تعبیر کرد و شعار مردم را تغییر داد، شعار مردم استقلال، آزادی، حکومت اسلامی بود، اما با اعلام جمهوری اسلامی از سوی امام (ره) در نوفل لوشاتو شعار مردم هم به استقلال آزادی جمهوری اسلامی تغییر یافت.
رئیس جمهور تصریح کرد: این همان انقلابی است که پس از ۴۷ روز مردم را پای صندوق آرا برد تا به جمهوری اسلامی رای دهند و تا جمهوریت و اسلامیت در این سرزمین باقی است انقلاب و نظام ما پایدار میماند، خدای نکرده آن روزی پایههای انقلاب سست میشود که مردم نسبت به یکی از دو اصل جمهوریت و اسلامیت تردید داشته باشند.
رئیس جمهوری
»» قدرت بسیج کنندگی امام (ره) بی نظیر بود
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران افزود: ایمان و اجتهاد بود، اما امام (ره) توانست غبار را از چهره اسلام بزداید و دین را زنده کند.
وی گفت: امام توانست بخشهایی از دین را که کمتر راجع به آن سخن گفته میشد احیا کند.
رئیس جمهور افزود: تفسیرهایی بود که در شرایط زمانه امکان بیان و تبیین و تحقق آنها وجود ندارد، اما امام (ره) توانست برای مردم تفسیر کند.
آقای روحانی گفت: این تفسیر و تبیین و فهم امام (ره) از دین و شرایط زمان بود که توانست در مردم جامعه ما امید را به وجود آورد.
وی افزود: امام توانست امید به آینده بهتر، امید به سرزمین مستقل، امید به جامعهای که مردم در آن جامعه حاکم باشند، امید به شرایطی که موازین اسلامی و دین بر جامعه حکمفرما باشد در مردم به وجود آورد و همین امید مایه پیوستگی و وحدت و بسیج مردم بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه قدرت بسیج کنندگی امام در تاریخ ایران بی نظیر بود، گفت: قدرت امام (ره) ایجاد امید در مردم و بسیج جامعه میلیونی این سرزمین بود.
آقای روحانی افزود: فتوا، کلام، سخنان، اعلامیهها و مصاحبههای امام (ره) میتوانست سراسر ایران را به حرکت در آورد.
وی گفت: آن نفس گرم امام (ره) بود که شرایط جدیدی برای ایران عزیزمان فراهم کرد آن هم در زمانی که هیچ کسی فکر نمیکرد که دین بتواند حرکت عظیم و انقلابی به وجود آورد.
رئیس جمهور افزود: فکر میکردند دوران دین به سرآمده است جایی هم اگر انقلاب و حرکت بود گاهی ناسیونالیستی و گاهی مارکسیستی بود و اینکه فکر کنند انقلاب اسلامی به وجود خواهد آمد برای بسیاری از مردم باور کردنش سخت بود.
رئیس جمهوری
»» اجتهاد امام سرآغاز نهضت عظیم اسلامی شد
آقای روحانی پس از ادای احترام هیئت دولت به مقام شامخ امام راحل در سخنانی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را در کنار حرم مطهر و شریف بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به روح بلند امام و ارواح طیبه همه شهدا و نیز ملت بزرگ ایران و همه مسلمانان و علاقهمندان و عاشقان انقلاب اسلامی تبریک و تهنیت گفت.
رئیس جمهور گفت: آنچه در طول چهل سال پیش در این سرزمین وقوع یافت یک حادثه استثنایی و کم نظیر تاریخی بود.
آقای روحانی افزود: عالم و فقیه و مجاهدی که از حوزه علمیه قم برخاسته بود و در مسند استاد حوزه و مرجعیت مردم شریف و عزیز ایران بود، اسلام، هویت دینی و هویت ملی ما را در خطر دید.
رئیس جمهور گفت: همانگونه که او فرمود، چون امروز اسلام در خطر است و اساس دین در خطر میباشد تقیه حرام است.
وی افزود: این اجتهاد امام بود که سرآغاز نهضت عظیم اسلامی در این سرزمین شد و تشخیص داد اساس اسلام، اعتقادات مردم و فرهنگ دینی مردم در خطر قطعی قرار گرفته است و در این راه به همه پیروان خود و همه علاقهمندان به نجات کشور گفت: تقیه حرام است.
رئیس جمهور ادامه داد: آن ایمانی که باعث حرکت انقلاب شد از قرنها پیش در میان مردم بود و مردم این سرزمین مسلمان و معتقد به خداوند و قرآن و پیرو راه ائمه هدی و پیامبر (ص) بودند.
آقای روحانی افزود: دین بود و حوزه، علما، مراجع و بزرگان دینی هم بودند پس چه حادثهای اتفاق افتاد که در سال ۴۱ و سپس در سال ۴۲ شاهد یک حرکت بزرگ مردمی شدیم؟ این فقط اجتهاد امام (ره) و جهاد مردم بود.
صبح امروز
»» تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل
رئیس جمهور و اعضای هيئت دولت صبح چهارشنبه در آستانه چهلمین دهه فجر انقلاب اسلامی با حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره) و گلزار شهدای بهشت زهرا (س)، با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و شهیدان تجدید میثاق کردند.
رئیس جمهور و هيئت وزیران در این مراسم که حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) نیز حضور داشت، با قرائت فاتحه و اهدای تاج گل، یاد و خاطره امام خمینی (ره) و همچنین آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را گرامی داشتند.
»» تصاویر مراسم تجدید میثاق اعضای دولت با آرمانهای امام راحل و شهیدان
تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل