در دیدار با جهانگیری در دمشق؛
اهمیت راهبردی همکاریهای ایران و سوریه
رئیس جمهور سوریه: توافقنامهها و طرحهای همکاری که بین ایران وسوریه به امضا رسیده است از اهمیت راهبردی برخوردار است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما از دمشق؛ بشار اسد رئیس جمهور سوریه و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیئت همراه وی دیدار و گفتگو کردند.
رئیس جمهور سوریه و اسحاق جهانگیری بر ضرورت تداوم روابط دیپلماتیک تهران- دمشق و توسعه روابط در همه سطوح تأکید کردند.
در این دیدار، نتایج نشستهای کمیته عالی مشترک سوریه و ایران بحث و بررسی شد، نشست هایی که به امضای 11 توافقنامه از جمله توافقنامه طولانی مدت همکاری راهبردی اقتصادی منجر شد. رئیس جمهور سوریه و اسحاق جهانگیری از نتایج به دست آمده ابراز خرسندی و بر ضرورت پیگیری مستمر برای اجرایی شدن این توافقنامه ها در اسرع وقت تأکید کردند.
رئیس جمهور سوریه در اين دیدار گفت: این توافقنامه ها و طرح های همکاری که بین ایران وسوریه به امضا رسیده است از اهمیت راهبردی برخوردار است.
بشار اسد بر اهمیت افزایش تلاشهای مشترک ایران و سوریه برای فرصت ندادن به کشورهایی که تلاش می کنند تهران و دمشق را تضعیف کنند تاکید کرد.
رئيس جمهور سوريه افزود: توافقنامه های امضا شده بین ایران و سوریه اقتصاد استوار و مستحکمی را بنا می کند که می تواند مقاومت و پایداری ایران و سوریه را در جنگ اقتصادی تقویت کند.
رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که طرحها و توافق های به دست آمده، جنبه راهبردی دارد و پایه مستحکم اقتصادی به شمار میرود که میتواند در تقویت پایداری سوریه و ایران در برابر جنگ اقتصادی که برخی کشورهای غربی علیه آنها به راه انداخته اند، سهیم باشد.
وی همچنین بر ضرورت تشریک مساعی مشترک در برهه کنونی برای گرفتن فرصت از این کشورها تأکید کرد، کشورهایی که به گفته بشار اسد، به تلاشهای خود برای تضعیف و تسلط بر تصمیمهای مستقل و شکستن اراده ملتهای دو کشور ایران و سوریه تلاش میکنند حال آنکه در رسیدن به این اهداف با کمک تروریستها شکست خورده اند، تروریست هایی که از آنها حمایت می کرده اند.
معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار تصریح کرد سفر هیئت ایرانی و برگزاری جلسات کمیته های مشترک دو کشور در شرایط کنونی، حاوی پیام به ملت سوریه و در عین حال به جامعه بینالمللی با این درونمایه است که ایرانی که در جنگ علیه تروریسم کنار سوریه ایستاد، در مرحله بازسازی این کشور نیز کنار آن خواهد بود.
وی در عین حال تأکید کرد که سوریه خط مقدم جنگ علیه تروریسم بود و موفقیتهای بهدستآمده در این زمینه، بر جلوگیری از گسترش دایره تروریستها در کشورهای دیگر کمک کرد، اگر چه برخی از کشورهای غربی به این موضوع اذعان نکرده اند.
جهانگيري : جنگ در سوریه جنگ علیه امنیت منطقه و محور مقاومت بود
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر دوستی و عمق روابط دو کشور ایران و سوریه با یکدیگر، تأکید کرد: تهران و دمشق همواره در دوران سخت کنار هم بوده اند و امروز نیز برای عبور از مشکلات و توسعه و پیشرفت کنار هم خواهند بود.
جهانگیری در اين دیدار ، به روابط دیرینه دو کشور که از زمان مرحوم حافظ اسد آغاز و مستحکم شد، اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این مناسبات در سال های اخیر تقویت شده و به فضل الهی بیش از پیش توسعه خواهد یافت.
وی با اشاره به آنچه در سال های اخیر بر سوریه گذشت، خاطرنشان ساخت: جنگ در سوریه، جنگ علیه دولت و ملت سوریه نبود، بلکه جنگ علیه امنیت منطقه و محور مقاومت بود، که البته با تدبیر و حکمت دولت و ملت سوریه و پشتیبانی و حمایت دوستان این کشور با شکست مواجه شد.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: اگر در گذشته تردیدی نسبت به ریشه های این جنگ و حامیان تروریسم وجود داشت، امروز برای همگان آشکار شده است این جنگ با پشتیبانی فکری، مالی و کمک های نظامی غربیها به ویژه آمریکا و برخی کشورهای منطقه شروع شد و تداوم یافت. امروز خود آنها اعتراف می کنند که به این جنگ با هدف ضربه زدن به محور مقاومت و برای ناامن کردن منطقه دامن زدند.
جهانگیری با تجلیل از پیروزی دولت و ملت سوریه در برابر تروریست ها، بر این نکته که امنیت جهان وابسته به امنیت منطقه است تأکید کرد و اظهار داشت: اگر داعش در منطقه دولت تشکیل می داد و هسته های گروه های تروریستی از بین نمی رفت، غربیها باید شاهد ترور، خشونت و جنایت های غیرانسانی در کشورهای خود می شدند، بنابراین آنها باید قدردان سوریه و کشورهایی باشند که در مبارزه با تروریسم پیشتاز بودند.
وی نشست «آستانه» میان کشورهای مختلف و نیز همکاری تهران، آنکارا و مسکو را برای پایان منازعه در سوریه را راهگشا توصیف کرد و با اشاره به حضور هیأت بلندپایه ایرانی در دمشق، گفت: حضور این هیأت در مقطع زمانی کنونی حاوی این پیام است که جنگ سوریه رو به پایان است و زمان بازسازی این کشور فرا رسیده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که مذاکرات خوبی در چارچوب چهاردهمین کمیسیون مشترک دو کشور و نیز میان مقامات دو کشور در روز گذشته به منظور تسریع در اجرای توافقات گذشته انجام شد، گفت: امضای قرارداد همکاری های اقتصادی راهبردی دو کشور جهتگیری های اصلی برای فعالیت فیمابین را مشخص کرده و به اجرای بهتر توافق ها کمک خواهد کرد.
جهانگیری برگزاری همایش میان تجار دو کشور با همت اتاق های بازرگانی را زمینه ساز حضور بیشتر بخش خصوصی ارزیابی کرد و خواستار همکاری بیشتر سه کشور ایران، عراق و سوریه در عرصه های مختلف اقتصادی نظیر همکاری های ریلی، انرژی و درمانی و فرهنگی شد.
رئیس جمهوری سوریه نیز در این دیدار با تبریک فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: مناسبات دو کشور در چهل سال گذشته هر روز مستحکم تر شده است و دو کشور همواره در روزهای دشوار و سخت حامی یکدیگر بوده اند و باید این روند را ادامه دهند.
بشار اسد با اشاره به مقاومت دولت و ملت سوریه در برابر تروریست ها و تداوم این مشی برای ریشه کن کردن تروریسم در سوریه گفت: پس از آزادسازی کامل سوریه، بازسازی این کشور مهمترین اولویت دولت است و ما خواهان حضور و همکاری بیشتر شرکت های دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف هستیم.
وی بر پیگیری توافق های قبلی فیمابین تأکید کرد و گفت: باید در این راستا اقدامات موثرتری انجام شود و حضور هیأت بلندپایه ایرانی و برگزاری نشست تجار می تواند ثمربخش باشد.
رئیس جمهوری در سوریه با قدردانی از رهبر معظم انقلاب و دولت و ملت ایران از کشور سوریه در جریان مبارزه با تروریسم و مداخله خارجی، گفت: تشکر عمیق خود را از ملت ایران برای انجام کارهای مهم و حمایت همه جانبه از ملت مسلمان سوریه اعلام می کنم.
بشار اسد با تأکید بر اینکه دو کشور در شرایط سخت اقتصادی و تحریم های آمریکا قرار دارند، گفت: ما کمک های دولت و ملت ایران در دوران سخت جنگ با تروریسم را هرگز فراموش نمی کنیم. سوریه خواهان همکاری متقابل با ایران برای توسعه اقتصادی است و از هیچ اقدامی در این زمینه دریغ نخواهد کرد.
پس از این دیدار، بشار اسد و معاون اول رئیس جمهوری در دیداری خصوصی مهمترین موضوعات مورد علاقه طرفین را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
رئیس جمهور سوریه و جهانگیری در این دیدار که سفیران دو کشور نیز حضور داشتند، با تأکید بر اینکه روابط مستحکم و ریشهدار سوریه و ایران مؤلفه قدرت اصلی ملتهای دو کشور طی سالیان گذشته بوده است، بر اهمیت تداوم تلاش ها برای توسعه این روابط و رفع موانع موجود تأکید کردند.
معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیئت همراه با حضور «عماد خمیس»، نخستوزیر و برخی از وزیران دولت سوریه، پیش از ظهر امروز با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه دیدار کردند.