پخش زنده
امروز: -
خورخه آریزا: روابط بین الملل بر اساس حقوق بین الملل شکل می گیرد و نه بر اساس زور و قدرت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر؛ خورخه آریزا در جلسه شورای امنیت درباره اوضاع ونزوئلا، گفت: درباره مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا باید بگویم که این ها به وقوع کودتا در ونزوئلا چراغ سبز نشان داده اند.
گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از بررسي مسائل ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل متحد؛
آمريکا براي کودتا چراغ سبز نشان داد
مایک پنس در همین ماه برای کودتا چراغ سبز نشان داد. همچنان که معاون دبیر کل سازمان ملل متحد گفت این رئیس جمهور انتقالی است که خود را به عنوان رئیس جمهور تعیین کرده است. هیچگونه مراسم تعیین رئیس جمهور برگزار نشده است بلکه این شخص خود را از طریق برخی اعضای پارلمان و تجمعاتی که صورت گرفته رئیس جمهور نامیده است و این در حالی است که در سال های گذشته نیز تجمع های زیادی برپا می شد. اگر ما به قانون اساسی ونزوئلا نگاهی بیندازیم و اصل صد و بیست و سه را کلمه به کلمه بخوانیم نمی توانیم اثری از مشروعیت برای این فرد بیابیم. این قانون اساسی داخلی ما است اما اگر شما به حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد نیز نگاهی بیافکنید باز هم نمی شود برای این فرایند مشروعیت ساخت.
روابط بین الملل بر اساس حقوق بین الملل شکل می گیرد و نه بر اساس زور و قدرت.
روابط بین الملل بر اساس حقوق بین الملل شکل می گیرد و نه بر اساس زور و قدرت. در کدام یک از مواد منشور سازمان ملل متحد آمده است که می توان از نهادهای بین المللی برای تحقق بخشیدن به خواسته های خود استفاده کرد. آیا شما مبنایی برای مشروعیت فردی که خودش را رئیس جمهور ونزوئلا نامیده است و از طریق انتخابات برگزیده نشده است می یابید؟
همچنین باید از خود بپرسیم که رکس تیلرسون وزیر خارجه پیشین آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چگونه در نشست های مجمع عمومی سازمان ملل متحد این جرأت را به خود دادند که با نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد که سندی است که به نوعی از تقدس برخوردار است تدابیری علیه ونزوئلا اتخاذ کردند.
چگونه یک رئیس جمهور می تواند کشور دیگری را تهدید به استفاده از زور کند. جان بولتون، مایک پنس یا مارکو روبیو ونزوئلا را تهدید نکرده اند بلکه این خود دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بوده است که ونزوئلا را تهدید به استفاده از قدرت نظامی کرده است. چگونه نهادهای چندجانبه با چنین رویکردی برخورد نمی کنند چگونه می شود به ونزوئلا که دولتش کاملاً مطابق با قانون اساسی و حقوق بین الملل است اتهام وارد کرد.
سابقه دخالتهاي آمريکا در آمريکاي لاتين
آمریکا سابقه دخالت نظامی در بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی همچون، نیکاراگوئه، مکزیک، هائیتی، دومینیکن، کوبا، گواتمالا، پاناما و هندوراس را دارد. آنها در کوبا تلاش بسیاری به خرج دادند که از دست کاسترو خلاص شوند و مثال های این چنینی بسیار است. آمریکا باید به علت نقض حقوق بین الملل و حمله نظامی به کشورها باید مورد پیگرد قرار گیرد. آمریکا در سرنگونی بسیاری از روسای جمهور منتخب در آمریکای جنوبی نقش داشته است. واشنگتن در سرنگونی دولت سالوادور آلنده نقش داشت. حتی در سال 2002 جورج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا از کودتای نظامی در ونزوئلا حمایت کرد. اما حمایت و دخالتی که آمریکایی ها در آن موقع از خود نشان دادند به اندازه مداخله های شان در حال حاضر نبود. آمریکایی ها در سال 2009 نیز در هندوراس مداخله کردند. هیچ تردیدی نیست که در حوادثی که در هندوراس رخ داد آمریکا نقش داشت و هیلاری کلینتون در کتاب خود اعتراف کرده است که فرمان سرنگونی رئیس جمهور هندوراس را صادر کرده است.
برخی از روسای جمهور آمریکای مرکزی حتی بی آنکه نامزد ریاست جمهوری نیز شوند به این سمت منصوب شدند. سازمان هایی مانند سازمان کشورهای آمریکایی مدعی می شوند که این ها حیله گری است اما آمریکا چنین اعتقادی ندارد.
دولت ترامپ تصمیم های یکجانبه ای همچون به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل اتخاذ کرده است.
نقشه امريکا نقش برآب شد
من می خواهم این تصویر را که از توییتر گرفته ام به شما نشان دهم. این تصویر نشان می دهد که سخنگوهای دولت آمریکا لحن شان تندتر می شود و منتظر بودند که در روز بیست و سوم ژانویه کودتای نظامی در ونزوئلا به وقوع بپیوندد ولی این امر اتفاق نیافتاد چرا که نیروهای مسلح ونزوئلا از قانون اساسی دفاع کرد و آنها با باج گیری های شان نتوانستند ارتش ونزوئلا را قانع کنند که در سرنگونی رئیس جمهور ونزوئلا مشارکت کند. این تلاش آمریکا اقدامی اشتباه و بی نتیجه بود.
باید این کاری که آمریکا کرده محکوم شود. ما از شورای امنیت سازمان ملل متحد انتظار داریم که با تشکیل جلسه ای مشخص کند چه کسانی در پشت صحنه کودتای نظامی در ونزوئلا بوده اند و آنها را تحت تعقیب قرار داده و به مجازات برساند. لازم نیست که از هوش فوق العاده ای برخوردار بود تا پی برد که چه کسی در این کودتا نظامی نقش داشته است بلکه دلایل روشن بسیاری در شبکه های ارتباط جمعی و در بیانیه ها و ابلاغیه ها وجود دارد. شما به روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نگاهی بیاندازید، البته نیویورک تایمز نیز سال گذشته اقدامی این چنینی داشت، این روزنامه ها از زبان مسئولان آمریکایی نوشته اند نشست هایی میان مسئولان ونزوئلایی انجام می شود که مادورو را سرنگون می کنند. آسیوشیتد پرس که مقر آن در آمریکا است نیز امروز چنین مطالبی نگاشته است. این عضو پارلمان ونزوئلا (که خود را رئیس جمهور کشور خوانده است) به آمریکا و دیگر کشورهای منطقه سفر کرده بود و در نشست های سری حضور یافته بود. این نشست ها استراتژی روشنی را دنبال می کردند اما وی این راهبردها به صورت هوشیارانه ای اجرا نشد. ما می دانیم که کشورهای سرسپرده در منطقه بر اساس منافع تجاری عمل می کنند و از همین راهبرد ضد ونزوئلا پیروی کردند اما برخی کشورهای عزتمند بویژه در دریای کارائیب هستند که تسلیم فشارهای آمریکا نشده اند و به آمریکا اجازه نداده اند که از آنها باجگیری کند، این کشورها قدرتمندانه دربرابر این اقدام ها ایستاده اند.
شما چه حقی دارید که برای ما مهلت تعیین می کنید؟
ما موضع کشورهای آمریکای لاتین که تسلیم خواست آمریکا شده اند درک می کنیم. اما در اروپا هم کشورهای اروپایی از دولت ترامپ تبعیت می کنند. اروپا به ما هشت روز مهلت داده است!! شما چه حقی دارید که برای ما مهلت تعیین می کنید؟ شما چه قدرتی دارید که برای ونزوئلا مهلت می گذارید؟ بر چه مبنایی چنین مهلت هایی را تعیین می کند. این ها کارهای بچه گانه است. چه کسی پدرو سانچز (نخست وزیر اسپانیا) را انتخاب کرده است؟ امانوئل مکرون به جای آنکه توان خود را برای مقابله با اعتراض هایی که علیه او به راه افتاده به کار گیرد و وقت خود را صرف رفع خواسته های کارگران فرانسوی کند وقت خود را به حمله به ونزوئلا اختصاص داده است.
هر وقت یکی از معترضان به کاخ الیزه نزدیک می شود سریعاً به دست نیروهای امنیتی فرانسه بازداشت می شود. لطفاً به منشور سازمان ملل متحد و خواست ملت ما احترام بگذارید.
ما از سازمان ملل متحد برای نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا درخواست کردیم اما آنها به این درخواست ما توجهی نکردند. ما از فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستیم که بر انتخابات ونزوئلا نظارت داشته باشند اما وی با این اقدام مخالفت کرد. این مخالفت ها برای این بود که آنها برای انجام کودتای نظامی در ونزوئلا از همان زمان نقشه کشیده بودند.
اگر راست می گویید تنها یک نمونه از تقلب در انتخابات ریاست جمهور ونزوئلا را به من نشان دهید. می گویند که در انتخابات ونزوئلا تقلب صورت گرفته است حال آنکه انتخابات در ونزوئلا به صورت الکترونیک برگزار شده است و نه دستی و جایی برای تقلب باقی نمانده است.