در همايش «دفاع و امنيت در غرب آسيا» مطرح شد؛
اتمام فرصت اروپا در ادای تعهدات برجامی
شمخانی: فرصت اروپاییها برای ادای تعهدات برجامی در قبال کشورمان به ویژه کانال ویژه مالی (spv) پایان یافته است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، دبیر شورای عالی امنیت ملی صبح امروز در افتتاحیه همايش بين المللي «دفاع و امنيت در غرب آسيا» از گفتگوهای مستقیم و رایزنی های گسترده میان کشورهای غرب آسیا به عنوان ضرورت اجتناب ناپذیر یاد کرد.
شمخانی با مرور تحولات سیاسی و امنیتی منطقه، سیاست های جمهوری اسلامی ایران در حوزه مشارکت های سیاسی و امنیتی برای دستیابی به امنیت دسته جمعی را تشریح کرد.
وی گفت: سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران برای ثبات سازی در منطقه برپایه ایجاد امنیت دسته جمعی توسط کشورهای منطقه، جلوگیری از تغییر مرزها و تجزیه کشورها و مخالفت جدی با حضور نیروهای فرا منطقه ای است.
شمخانی با اشاره به تحولات مثبت امنيتي در سوريه وعراق و ایجاد ثبات نسبی در این کشورها ،شرایط حاضر را نتيجه توجه جدی به ضرورت های مشارکت منطقه ای برای برقراری امنيت جمعي و پشتیبانی فعال از دولت هاي قانونی خط اول مقابله با تروريسم دانست.
وی تاکید کرد: دستاوردهای حاصل شده پيروزي مشترک همه کشورهای فعال در حوزه مقابله واقعی با تروریسم بوده و ثمره ايستادگي، مقاومت و تسليم نشدن در برابر اراده هاي شوم کشورهاي غربي و فرامنطقه اي براي تجزيه کشورها و مقابله با برنامه های مبتنی بر ایجاد ناامني در منطقه و پايدارسازي تروريسم است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی، اتحاد راهبردي ميان ايران، روسيه و سوريه را تجربه ای موفق در عرصه مقابله با تروريسم توصیف کرد و با اشاره به ائتلاف دروغین و شکست خورده مبارزه با تروریسم به سرکردگي آمريکاافزود: برخی کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم هرزمان که سران و نيروهاي داعش در معرض شکست قطعی قرار می گرفتند ضمن نجات آنها مجروحانشان را در بيمارستان هاي رژيم صهيونيستي درمان مي کردند و در نهايت نیز زمانی که پروژه شان را شکست خورده و تاريخ مصرف داعش را تمام شده یافتند، تصميم به خروج از سوریه گرفتند.
شمخانی بااشاره به لزوم خروج آمريکا از سوريه و دیگر کشورهاي منطقه به دليل ایجاد ناامنی و بی ثباتی گفت: آمریکا و بی ثبات سازان سياست ايجاد اختلاف و دشمني براي فروش سلاح و غارت منابع و ثروت کشورهاي منطقه توسط آمريکا به صورت مستمر در حال پیگیری و انجام است.
وی خاطر نشان ساخت: آمریکائی ها هیچ اِبائی از بیان صریح این سیاست ندارند و وقیحانه، بارها به آن اعتراف کرده اند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود؛ اعتراف صريحي که مقامات مختلف آمريکا به ايجاد داعش کرده اند بايد باعث بيداري و هوشیاری بیش از پیش ملت ها وکشورهاي منطقه شود.
شمخانی با طرح این سئوال که قتل عام و نسل کشي در یمن چه سودي براي امنيت در غرب آسيا دارد و چرا در برابر اراده و خواست مشروع، قانوني، بر حق و انساني مردم يمن برای تعیین نظام سياسي حاکم بر کشورشان مقاومت می شود؟ اظهار داشت: باید هر چه سریع تر جنگ تحمیلی علیه مردم یمن به طور کامل متوقف و در چارچوب مذاکرات یمنی-یمنی حق تعیین سرنوشت مردم یمن به خودشان واگذار شود.
وی با بیان اینکه، بی ثبات سازان و در راس ان آمریکا با استفاده از واژه ها و استعاره های خودساخته به اقدامات خود بار مثبت و به اقدامات ایران بار منفی می دهند گفت: امریکایی ها حضور نامشروع خود در منطقه را تقویت حوزه نفود وتلاش کشورهای منطقه برای ایجاد همبستگی و مشارکت در امنیت سازی را جاه طلبی منطقه ای می نامند.
شمخانی گفت :درادبیات رسانه ای کشورهای غربی کمک جمهوری اسلامی ایران به کشورهای مظلوم و تحت سلطه به عنوان هدر دادن سرمایه های ملی تقبیح اما زمانی که میلیارد ها دلار از بودجه این کشور صرف حمایت از تروریسم می شود از آن به عنوان کمکهای بشر دوستانه یاد می کنند.
وی افزود: نظام سلطه با واژه سازیهایی از این دست بدنبال تاثیر گذاری هدفمند بر فضای افکار عمومی درون کشور و تضعیف قدرت ملی و منطقه ای ایران است.
شمخانی با اشاره به اظهارت عنوان شده توسط مقامات واشنگتن در خصوص اجبار ایران برای مذاکره با امریکا گفت: گفت: امروز آمریکائی ها بیش از ان که به بیان واقعیتها بپردازند آرزوهای خود را مطرح می کنند.
وی اظهار داشت: در سفر اخیربنده به افغانستان از طریق دو واسطه، درخواست آمریکا برای مذاکره مطرح گردید که به صراحت به انان اعلام شد که هیچیک از مقامات ایران با عهدشکنان و دولت های غیر قابل اعتماد مذاکره نخواهند کرد.
شمخانی در ادامه اظهار داشت، آیا با آمریکایی که با خروج از معاهدات بین المللی چون برجام، پیمان آب و هوایی پاریس، پیمان تراس اتلانتیک، نفتا،یونسکوو ... همه هنجارهای بین المللی را به سخره گرفته است امکان مذاکره وجود دارد؟
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه گفت: امروز جان بولتون بر مبنای گزارشهای جعلی منافقین تصمیم گیری می کند و این برای حکومتی که ادعای مدیریت جهانی دارد ننگی غیر قابل جبران است.
وی، سفر همراه با ترس و هراس ترامپ به عراق و مخفی شدن در تاریکی برای حفظ جان را انعکاسی از راهبرد شکست خورده و بن بست رسیده بی ثبات سازان و موفقیت مدافعان امنیت و ثبات در منطقه ذکر کرد وگفت: در شرایط کنونی خروج آمریکا از منطقه راهبرد اختیاری این کشور نبوده و تنهاگزینه ای است که برای کاهش فشارهای فزاینده پیش روی این کشور قرار دارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد؛ مردم ایران در سال ۲۰۱۸ در سایه سیاست های ثبات افرین که حاصل تفکر راهبردی رهبر معظم انقلاب می باشد با اقتداردر برابر مجموعه تهدیدات ایستادند و امروز جغرافیای گسترده ای از سوریه تا دریای سرخ و مدیترانه شاهد پیروزی و موفقیت ملت های آزاده منطقه شده است.
وی در ادامه تاکید کرد؛ در سال ۲۰۱۹ خروج اجباری آمریکا از منطقه ما کلید می خورد و درآینده بی ثبات سازان مجبور می شوند خروج خود از خلیج فارس را هم آغاز کنند.
شمخانی گفت:آمريکا هيچ بهانه اي براي اعمال تحريم هاي غیر قانونی علیه ايران ندارد و با پیگیری رويکردی يکجانبه و غيرحقوقی حتي متحدانش را نيز در جبهه ی مقابل خود قرار داده است.
وی گفت: آمریکا با اعمال تحریم های غیر قانونی به دنبال درگیر کردن منابع ایران است لیکن با تدابيري که انديشيده شده و فرصت هايي که در دل تحريم براي ما فراهم گردیده به طور قطع با قدرت و موفقیت از آن عبور خواهیم
شمخانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تهدیدات نوظهور در سطح امنیت ملی، مقابله ساخت یافته با تهدیدات سایبری در حوزه های سخت، نیمه سخت و نرم را برای دفاع از مرزهای مجازی کشورها ضروری اعلام کرد و گفت:برنامه ریزی و اقدام همه جانبه کشورها با تهدیدات سایبری به ویژه در حوزه نرم باید در کنار و همگام با مقابله با تهدیدات فیزیکی در دستور کار مشارکت های منطقه ای قرار داشته باشد.
دبیر شورای عالی امنیت، همایش بین المللی دفاع و امنیت بین المللی در غرب آسیا را اقدامی مناسب در راستای اهداف نشست گفتگوی امنیتی منطقه ای که مهرماه سال جاری با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای ایران، روسیه، چین ، هند و افغانستان در تهران برگزار شد عنوان کرد و افزود: برگزاری هم اندیشی های منطقه ای و بین المللی در حوزه دفاع و امنیت گامی ضروری و تعیین کننده برای بدست گرفتن ابتکار عمل منطقه ای بمنظور ایجاد امنیت پایدار است.
شمخانی در پایان با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این همایش وشرکت کنندگان به ویژه میهمانان خارجی ابراز امیدواری کرد در سایه اشتراک مساعی و همکاری کشورهای منطقه شاهد تحقق کامل صلح، ثبات، امنیت بومی و پایدار، رفاه، آسایش و پیشرفت کشورها و ملت های منطقه باشیم.
اتمام فرصت اروپا در ادای تعهدات برجامی به ویژه spv
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه گفت: فرصت اروپایی ها برای ادای تعهدات برجامی در قبال کشورمان به ویژه کانال ویژه مالی " spv " پایان یافته است .
امیر دریابان علی شمخانی در همایش بینالمللی "دفاع و امنیت در غرب آسیا" در پاسخ به پرسش یکی از شرکت کنندگان همایش مبنی بر این که شما گفتید فرصت اروپا به اتمام رسیده است آیا منظورتان درباره SPV است، گفت: منظورم در مورد تعهداتی است که آنان در قبال برجام داشتهاند و SPV نیز یکی از آن هاست.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که شما در سخنان خود در ارتباط با مذاکره ایران با طالبان صحبت کردید، آیا راهبرد مذاکره با طالبان ممکن است به راهبرد مذاکره با دیگر گروهها با مشخصات این چنینی منجر شود ؟ اظهار داشت : اگر منظورتان داعش است حتما منجر به مذاکره با داعش و امثال آن نخواهد شد.
شمخانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره روند تحقق صلح در سوریه و گفتوگوهای دولت سوریه با گروههای مخالف غیر وابسته ، گفت: دولت سوریه حتی با برخی گروه های مخالف مسلحش نیز مذاکراتی انجام داده است و ما آنان را در این زمینه تشویق میکنیم. البته باید توجه داشته باشیم که در این زمینه با دو گروه مسلح روبرو هستیم و منظور، گروه های مسلحی است که آمادگی دارند سلاحشان را کنار بگذارند. طالبان این آمادگی را دارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین با اشاره به مذاکرات دولت سوریه با معارضان سوری که در مسیر تقویت دولت مرکزی حرکت میکند و همچنین درباره روند آستانه گفت: در جریان مذاکرات سوریه و افغانستان ، دولت این کشورها محورند.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره تهدید نظامی علیه ایران در سال 2019 به قدرت نظامی کشورمان و بازدارندگی نیروهای مسلح اشاره و تاکید کرد: با توجه به این موضوع و تجربیات پیشینی که دشمنان در این زمینه به دست آورده اند کسی نمیتواند از گزینه نظامی و جنگ علیه ایران استفاده کند و این بر اساس ادراکات واقعی است. آنان می دانند که اقدام نظامی ولو کوچک علیه ایران ، کوچک نخواهد بود. قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح ما پاسخگوی تهدیدات است.
شمخانی همچنین در حاشیه همایش بینالمللی دفاع و امنیت در غرب آسیا که در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره اعلام خروج امریکا از سوریه گفت: البته فهرستی از خروج امریکاییها از پیمانهای مختلف بینالمللی وجود دارد که هیچ یک محقق نشده است.
وی افزود: ایران نیرویی در سطح منطقه ندارد که بخواهد آن را خارج کند؛ نیروهای ما مستشاران نظامی بودند که مشاوره می دادند و ملتهای منطقه در عراق، سوریه، افغانستان و یمن از کشورهایشان دفاع میکردند و ما هیچ نیرویی در منطقه نداریم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این که امریکا با خصوصیات کنونی نمیتواند طرف مذاکره هیچ کشوری قرار بگیرد تاکید کرد: ایران راهبرد تسلیم نشدن در برابر امریکا و مایوس سازی او را اتخاذ کرده است.
شمخانی با تاکید بر اینکه ایران هیچ پیامی برای مذاکره با امریکا نداده است، تصریح کرد: امریکاییها ثابت کردهاند که قابل اعتماد نیستند و تاریخ مذاکرات نیز این موضوع را تایید میکند. امروز امریکاییها هستند که پیام میدهند و برای مذاکره اعلام آمادگی میکنند، نه جمهوری اسلامی ایران.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ارائه پیشنهاد امریکا برای مذاکره با ایران در سفر اخیرش به افغانستان اظهار داشت : آنان از طریق نمایندگانی به ما اعلام کردند که آماده مذاکره با ایران هستند اما چون قابل اعتماد نیستند جواب نه شنیدند.
شمخانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات ایران با طالبان و دولت افغانستان گفت: در پی کمک به دولت افغانستان برای تحقق ثبات در این کشوریم. طالبان نیز درپی این هستند که بتوانند با دولت افغانستان به مصالحه برسند. جمهوری اسلامی ایران در این چارچوب و به علت نیات صلح طلبی میخواهد به دولت افغانستان کمک کند تا به فرمولی برای صلح و ثبات برسند.
شمخانی همچنین درباره ائتلاف ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه و شرق فرات با تاکید بر اینکه این ائتلاف ، روند مذاکرات آستانه را پیگیری میکند، اظهار داشت : پس از سرکوب تروریستها، کاری مشترک میان دو طرف درحال اجراست تا بتوانند در روند تکمیل قانون اساسی ، واگذاری قدرت و حق انتخاب به مردم همکاری کنند این همکاری به علت پیروزیهای اخیر فراهم شده ، در شرق فرات موضوع پیچیده تر است و نیاز به مذاکرات بیشتری میان طرفها احساس میشود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت برگزاری «همایش بینالمللی دفاع و امنیت در غرب آسیا» در تهران ، حضور گسترده نمایندگان کشورهای مختلف در این همایش را نشان دهنده انزوا ناپذیری ایران و بهترین نمونه برای نشان دادن ناکارآمد بودن راهبرد امریکا در انزوای کشورمان دانست.
هیچ کس نمیتواند به ایران حمله کند
امیر دریابان شمخانی در حاشیه همایش بین المللی دفاع و امنیت در غرب آسیا در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با سایر گروهها هم میشود یا خیر؟ گفت: حتما مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با داعش و النصره نخواهد شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوال دیگری در باره احتمال اقدام نظامی علیه ایران نیز افزود: ما آن قدر قدرتمندیم که هیچ کس نمیتواند به ما حمله کند، یک اقدام ولو کوچک علیه ایران کوچک نخواهد ماند.