به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ روزنامه الکترونیکی رای الیوم در یادداشتی با اشاره به تغییر رویکرد دشمنان سوریه و اهتمام آنان به از سرگیری روابط با دمشق، از این تحول به عنوان تغییر ریشه ای یاد کرد و افزود، این تحول با سفر عمر البشیر رئیس جمهور سودان به سوریه علنی شده است و دروازه های دمشق در انتظار کاروان و هیئت های اعزامی روسا و حکام عرب و حتی اروپایی است تا در روزهای آینده شاهد تحولات بنیادین در روابط سوریه با طرفهای منطقه ای و حتی بین المللی باشیم.
در این یادداشت که به قلم ربی یوسف شاهین نویسنده سوری نوشته شد، آمده است، شرایط سیاسی و میدانی سوریه موجب بروز تحولاتی ریشه ای در روابط با این کشور شده است، تحولاتی که با سفر رسمی عمر البشیر رئیس جمهور سودان به سوریه آغاز شد تا سر فصل جدیدی از تلاش ها برای بهبود مجدد روابط با سوریه شکل بگیرد.
این احتمال که دیدار عمر البشیر از عربستان با چراغ سبز آمریکا و عربستان بوده است و پیامی را از جانب کشورهای عربی به دنبال داشت، احتمال ضعیفی نیست، اما مهم تر از هر چیز، اتفاقی است که رخ داد. اتفاقی که پیام سیاسی آن پیروزی بشار اسد رئیس جمهور سوریه است. عمر البشیر پس از این سفر در سخنانی سوریه را از کشورهای مقاوم خواند و افزود، تضعیف این کشور به معنی تضعیف مسائل مرتبط با کشورهای عربی است، حتی با وجود اتفاقاتی که در سال های گذشته در سوریه رخ داد اما این اتفاقات هم نتوانست این کشور را از واقعیت هایش دور کند در نتیجه همچنان به اصول مورد نظر امت های عربی پایبند مانده است.
عمر البشیر با سفر به سوریه دیواری را فروریخت که کشورهای مخالف اندیشه سوریه پیگیر آن بوده اند، یعنی القای عبور دمشق از محور عربی و درواقع ثابت کرد این کشور همچنان در محور منطقه ای- عربی جای دارد و نمی توان چشم ها را بر روی این واقعیت بست و از آن عبور کرد.
سوریه در حمایت از کشورهای عربی پیشگام بود، تاریخ سوریه پر است از حوادثی که ثابت می کند این کشور دشمن هیچ کشوری نبوده است و آنچه این سالها رخ داد تنها برای جدا کردن سوریه از محور عربی و محور مقاومت بود.
عربستان، امارات و اردن نمایندگانی را به سوریه گسیل داشته اند، یعنی همان کشورهایی که از روز اول تجاوز به سوریه این کشور را تحریم کرده بودند امروز زمینه ساز از سرگیری روابط با سوریه شده اند. در همین چارچوب از عمر البشیر خواسته شد تا ماموریت گشودن راه به سمت دمشق را بر عهده گیرد تا در ادامه امارات سفارتش را در دمشق بازگشایی کند و با این کار به نوعی پیروزی سیاسی سوریه را اعلام کند، تا بحرین نیز از بازگشایی سفارتش در سوریه و حمایت از نظام و مردم سوریه خبر دهد.
ترکیه هم سعی کرد از طریق وزیر امور خارجه اش دل بشار اسد را به دست آورد زیرا مولود چاووش اوغلو در کنفرانس دوحه به این نکته اشاره کرد که اگر بشار اسد پیروز انتخاباتی دموکراتیک و درست، که با نظارت سازمان ملل متحد انجام شود، بوده باشد آنکارا با او همکاری می کند.
ترکیه به خوبی می داند سوریه کشور مقاوم و عضوی از محور مقاومت است، کشوری که حاضر نیست از وحدت عربی دست بکشد و به همین دلیل است که بشار اسد در همان روزهای آغازین اعتراضات در کشورش، حاضر نشد پیشنهاد رجب طیب اردوغان همتای ترکیه ای خود را مبنی بر پذیرش برخی از چهره های اخوان المسلمین در دولت، بپذیرد. واکنشی که موجب شده بود تا ترکیه چهره واقعی خود را نشان دهد و به اشغال مناطقی از سوریه مبادرت ورزد. اما اظهارات امروز مقامات ترکیه ثابت می کند آنچه که انتظارش را داشتند محقق نشده است در نتیحه مهم ترین تلاش امروزشان، حفظ آبروست تا از این طریق بتوانند دست کم در بعد سیاسی دستاوردی داشته باشند. هر چند تدابیر نظام سوریه در ابعاد سیاسی و نظامی به خوبی ثابت می کند در این چند سال خواسته های ترکیه محقق نشده است.
آنچه در اواخر این ماه (بیست و هشتم دسامبر) در منبج رخ داد تا مردم این شهر شاهد بر افراشته شدن پرچم سوریه در شهرشان باشند بهترین دلیل برای ناکامی آنانی است که دل به شکست نظام سوریه خوش کرده بودند. درست است که کشورهای متجاوز، به سوریه ضربات شدیدی وارد کردند اما نکته مهم تر اعترف همین کشورها به پیروزی سوریه است. حال ورودی های دمشق در انتظار کاروان و هیئت های اعزامی روسا و حکام عرب و حتی اروپایی است تا در روزهای آینده شاهد تحولات بنیادین در روابط سوریه با طرف های منطقه ای و حتی بین المللی باشیم.