به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه علوم و فناوری دانشگاه ووهان چین اعلام کردند بارداری، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را تا 14 درصد افزایش می دهد مگر اینکه زنان باردار در طول مدت حاملگی، وزن خود را کنترل کنند و فعالیت فیزیکی داشته باشند.
بر اساس این تحقیق که نتایج آن در نشریه انجمن قلب و عروق اروپا منتشر شد دکتر دونمینگ وانگ و همکارانش اعلام کردند بارداری بدن را به سوی التهاب پیش می برد و مقدار زیادی چربی دور شکم، درون خون و در سرخرگ ها انباشته می شود. این تغییرات به نوبه خود بر سیستم قلبی عروقی تاثیر منفی می گذارد و در نهایت خطر حملات قلبی و سکته مغزی افزایش می یابد.
محققان با مطالعه بر روی پرونده 3 میلیون و 89 هزار و 929 زن که 150 هزار و 512 نفر آنان در پیگیری های شش تا 52 ساله بعد به بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی مبتلا شده بودند به نتایج جالبی دست یافتند.
مهم ترین بخش این تحقیق، کشف ارتباط بین بارداری با بیماری های قلبی در مقایسه با افرادی بود که هرگز بارداری نشده بودند و این تفاوت 14 درصد بود.
محققان می گویند بارداری بهترین زمان برای رهایی از سبک زندگی غلط است و به مادران توصیه می کنند در دوران بارداری سیگار را ترک کنند به طور منظم ورزش کنند غذای سالم بخورند و وزن خود را تحت کنترل نگاه دارند.
بارداری دورانی شیرین ولی پر از استرس و نگرانی است. یکی از نگرانی های دوران بارداری اضافه وزن در این دوران است. افزایش وزن در بارداری بیشتر به دلیل تغییرات هورمونی و احتباس آب و تغییرات فیزیولوژیکی برای حفظ و رشد جنین است.
در واقع بارداری همزمان است با بروز تغییرات چشمگیر در جسم و روح مادر. از جمله این تغییرات، تغییرات متابولیسمی است. تغییراتی که انرژی مورد نیاز جنین را تأمین می کند.
نتایج تحقیقات انجام شده در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند نشان می دهد، متابولیسم مکانیسمی است که بدن خانم باردار از طریق تغییر میزان مصرف مواد غذایی و نوشیدنی، انرژی مورد نیاز برای عملکردهای بدن جنین را تأمین می کند. به طور کلی، در دوران بارداری، متابولیسم بدن مادر برای تأمین نیازهای جنین افزایش پیدا می کند.