پخش زنده
امروز: -
نشست تخصصی 'ایمنی مواد غذایی میوه، سبزی و فراورده های آلی' امروز در مشهدبرگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این مراسم گفت:بررسی راهکارها و مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی ، همکاری بخشهای مختلف صنعتی و دانشگاهی و برداشت گام موثر برای ایمنی مواد و سلامت غذایی از اهداف برگزاری این نشست است.
دکتر قدیر رجب زاده افزود: افزایش آلاینده های زیست محیطی و آلودگی مواد غذایی به سموم مختلف از جمله دغدغه ها و نگرانی های جامعه و تهدیدی برای سلامت محسوب می شود.
وی گفت: یکی از مسائل مهم پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه استانداردسازی و سلامت مواد غذایی است.
دکتر رجب زاده افزود: در زمینه غذای سالم ، عنوان اصلی 'غذای طیب' در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مورد پیگیری است. نتیجه این فعالیت ها در زمینه غذای طیب ، فعال شدن موسسه کیفیت رضوی در آستان قدس رضوی است که در فعالیت آن شاخص های غذای طیب در قالب چهار طرح در محصولات برنج ، خرما ، عسل و گوشت مد نظر قرار دارد.
وی گفت: در چارچوب این طرح های پژوهشی تلاش می شود 'برند طیب' راه اندازی شود تا یک بازار خاص و جدید برای محصولات غذایی ایجاد شود.
نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی در میوه ها و سبزیجات و فرآورده های آن با هدف 'آگاهی بخشی در زمینه منابع آلاینده و باقیمانده سموم در میوه ها و سبزیجات ، بررسی وضع باقیمانده سموم آلی ، باقیمانده فلزات سنگین و آلودگی های میکروبی در میوه و سبزی و فرآورده های آن در سطح کشور' توسط موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برنامه ریزی برپا شده است.
بر اساس اعلام واحد بهبود و اصلاح تغذیه دانشکده علوم پزشکی مشهد 84 درصد خراسانی ها به میزان لازم میوه مصرف نمی کنند و فقط 14 درصد ساکنان این استان روزانه مصرف حجم مناسب میوه را در برنامه تغذیه خود رعایت می کنند.
880 هزار تن سبزیجات سالانه در خراسان رضوی تولید می شود. با محاسبه جمعیت شش میلیون و 400 هزار نفری این استان سرانه تولید سبزیجات به ازای هر نفر در خراسان رضوی 147 کیلوگرم است. همچنین حجم تولید سالانه انواع میوه در خراسان رضوی افزون بر یک میلیون تن و سرانه تولید در این بخش 160 کیلوگرم است.