پخش زنده
امروز: -
رئیس کل بیمه مرکزی از سود حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی صنعت بیمه در سال ۹۶ خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا سلیمانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه بیمه در سال های اخیر رشد مناسبی داشته است افزود: در سال گذشته 34 هزار میلیارد تومان حق بیمه صادر شد که 21 درصد در مقایسه با سال 95 افزایش دارد.
وی گفت: از 32 شرکت بیمه 4 شرکت زیان ده هستند.
سلیمانی افزود: برخی شرکت های بیمه برای رقابت نرخ شکنی می کنند که موجب رقابت ناسالم می شود، حق بیمه کاهش می یابد و شرکت های بیمه در پرداخت هزینه ها دچار مشکل می شوند.
وی گفت: بر این اساس بیمه مرکزی محدودیت هایی را برای تخفیف نرخ بیمه برای شرکت ها در نظر گرفته است از جمله شرکت های بیمه در بیمه شخص ثالث فقط می توانند دو و نیم درصد تخفیف دهند.
سلیمانی افزود: در بیمه مرکزی بر شرکت های بیمه نظارت جامع وجود دارد و کمیته های صیانت برای شرکت هایی که زیان ده هستند یا ممکن است در آینده زیان ده شوند رتبه تعیین می کنند.
وی گفت: بیمه مرکزی حتی یک شرکت را که توان حل مشکلاتش را نداشت با تشکیل شورای عالی بیمه از فعالیت معلق کرد تا مشکلاتش را حل کند.
سلیمانی افزود: شرکت های بیمه ای که آیین نامه های بیمه مرکزی را رعایت نمی کنند نمره منفی می گیرند و به شرکت هایی که این آیین نامه ها را رعایت می کنند نمره مثبت داده می شود.
وی با بیان اینکه توانگری شرکت های بیمه به وسیله عدد اعلام می شود و هر چه این عدد بزرگتر باشد نشان دهنده ضعف توان شرکت بیمه است گفت: اکنون از کل شرکت های بیمه، 8 شرکت توانگری 2، یک شرکت توانگری 4 و بقیه شرکت ها توانگری 1 دارند.
سلیمانی با بیان اینکه سهامداران سرمایه شرکت های بیمه را تأمین می کنند افزود: تقریباً بیشتر شرکت های بیمه توانسته اند سرمایه خود را افزایش دهند اما 2 شرکت مشکل دارند و این مسئله به سهامداران آنها اعلام شده است.
وی گفت: وضعیت این 2 شرکت در شورای عالی بیمه بررسی می شود و اگر نتوانند مشکلاتشان را حل کنند احتمال دارد فعالیت آنها تعلیق شود.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: از کل شرکت های بیمه فقط بیمه مرکزی و شرکت بیمه ایران دولتی هستند.
وی با بیان اینکه بیمه مرکزی در شرکت بیمه ایران با قانون خدمات کشوری اداره می شود گفت: روابط در انتخاب مسئولان شرکت های بیمه خصوصی به بیمه مرکزی ارتباطی ندارد و ما در آن دخالت نمی کنیم.
سلیمانی افزود: در حالی که حق بیمه شخص ثالث به طور میانگین 560 هزار تومان است اما ضریب خسارت در این بخش بالاست.
وی گفت: پرداخت هزینه های درمانی در 7 ماه نخست امسال 60 درصد در مقایسه با سال قبل افزایش یافته است البته در بخش هایی مانند بیمه آتش سوزی مشکلی نداریم.
سلیمانی افزود: معافیت مالیات بر ارزش افزوده بیمه موجب کاهش حق بیمه می شود.
وی گفت: مالیات بر ارزش افزوده و ... 29 درصد حق بیمه را شامل می شود.
سلیمانی با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه ای در کشور 2/3 درصد است افزود: به بیمه ها اجازه داده ایم با حق بیمه هایی مانند بیمه زندگی در سرمایه گذاری ها وارد شوند اما حق بنگاه داری ندارند.
وی گفت: اجازه نمی دهیم در صنعت بیمه، بنگاه داری شود.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: 14 استارت آپ برای کمک به شرکت های بیمه و بیمه گذار رونمایی شد.
سلیمانی گفت: همه نفتکش ها و کشتی ها و حمل و نقل هوایی کشور زیر پوشش بیمه های داخلی هستند.
وی با بیان اینکه تورم یک موضوع موقتی اما قراردادهای بیمه ای بلندمدت است افزود: کنار بیمه زندگی، شرکت های بیمه مشوق هایی در نظر گرفته اند و 2 شرکت بیمه به طور تخصصی درباره بیمه عمر وجود دارد.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این برنامه گفت: حرکت صنعت بیمه از ساختار دولتی به سمت رویکرد خصوصی و رقابتی یک باره و یک مرتبه بود.
وی افزود: حرکت یک مرتبه از فضای دولتی به فضای رقابتی موجب ایجاد رقابت ناسالم میان شرکت های بیمه در حوزه خدمات و ارائه خدمت شده است.
پورابراهیمی گفت: انتظارات از نظارت جامع بر شرکت های بیمه، عملی نشده است.
وی افزود: بخش هایی از صنعت بیمه دچار اشکالات اساسی هستند و در حوزه نظارتی تصمیمات، زمین مانده است.
پورابراهیمی گفت: از 30 شرکت صنعت بیمه 15 شرکت، توانگری قابل قبولی ندارند.
وی افزود: برخی شرکت های بیمه عدد توانگری 3 و 4 دارند و زیان ده هستند.
پورابراهیمی گفت: صنعت بیمه برای آزمون و خطای دیگران پوشش قرار می دهد اما اکنون باید چاره ای برای قدرت ریسک شرکت های بیمه اندیشید.
وی افزود: بیمه مرکزی باید سرمایه شرکت های بیمه را افزایش دهد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: میانگین سنی مدیران صنعت بیمه 55 سال به بالاست که اثر منفی بر صنعت بیمه گذاشته است.
پورابراهیمی افزود: برخی شرکت های بیمه به جای رقابتی کردن فعالیت ها حوزه ها را انحصاری کرده اما در عین حال دچار مشکل شده اند.
وی با بیان اینکه ساختار بیمه ها باید پوست اندازی کند گفت: برخی مدیران بیمه ها با ویلچر سر کار می آیند اما اجازه نمی دهند نیروهای جدید به کار گرفته شوند.
پورابراهیمی افزود: معافیت مالیات بر ارزش افزوده را در صنعت بیمه پیگیری می کنیم و در هفته آینده گزارش نهایی کمیسیون اقتصادی درباره این موضوع به صحن علنی مجلس می آید.
وی گفت: به دلیل کوتاهی های سال های اخیر، شوک هایی به صنعت بیمه داخلی وارد اما سریع جبران شد و پوشش بیمه ای بیمه های داخلی قابل قبول است.
پورابراهیمی افزود: از صنعت بیمه، انتظار خلق ثروت برای پرداخت تعهداتش است اما در بیمه های بازرگانی و اجتماعی منابعی که از بیمه گذار گرفته می شود به دلایل مختلف نرخ بازده آنها از نرخ بازده بدون ریسک نیز پایین تر است.
مسعود پل مه دبیرکل انجمن کشتیرانی نیز در این برنامه گفت: 2 مؤسسه بیمه متقابل قشم و کیش در زمان تحریم ها پوشش های لازم را به شناورها ارائه کردند و موضوع صادرات و واردات بر این اساس روند خود را در آن زمان حفظ کرد اما پس از برجام به دلیل بی توجهی به داخل این 2 مؤسسه بیمه به چالش کشیده شد و توان مالی آنها کاهش یافت.