پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه تبریز، نانوکامپوزیت بستهبندی مواد غذایی با قابلیت افزایش ماندگاری، تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این نوع بسته بندی به علت داشتن خاصیت ضدمیکروبی و نفوذ ناپذیری در برابر بخار آب، موجب افزایش ایمنی و ماندگاری مواد غذایی میشود.
دکتر مهدیه سالاری، فارغالتحصیل رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی از دانشگاه تبریز می گوید: در این طرح پژوهشی با تلفیق نانوکریستال سلولز باکتریایی و نانوذرات نقره، نانوکامپوزیتی ساخته شده که خواص ضد میکروبی داشته و به افزایش طول عمر و ماندگاری مواد غذایی منجر می شود.
این محقق، نوآوری این طرح را نسبت به تحقیقات دیگر در استفاده از سلولز باکتریایی به جای سلولز گیاهی در تهیه نانوکریستال سلولز اعلام کرد و افزود: در این طرح سلولز باکتریایی با استفاده از محصولات جانبی کارخانه های صنایع غذایی (ملاس) به عنوان محیط کشت رشد باکتری تولید شده و در نتیجه هزینه تولید نانوکامپوزیت کاهش می یابد.
این طرح تحقیقاتی به همت جمعی از دانش آموختگان دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی و همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز اجرایی شده است.