لاگارد خواستار تنش زدایی در جنگ تجاری شد
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مدیر کل صندوق بین المللی پول روز چهارشنبه خواستار تنش زدایی در جنگ تجاری شد.
کریستین لاگارد با این درخواست هشدار داد ادامه این روند جنگ تجاری رشد اقتصادی جهان را به خطر می اندازد. وی در عین حال درباره بقیه موارد ابراز خوشبینی کرد.
لاگارد در کنفرانسی که صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در جزیره بالی در اندونزی برگزار کرده اند گفت ما باید باهم کار کنیم تا در روابط تجاری میان کشورهای جهان تنش زدایی کنیم و اختلافات تجاری که اکنون میان کشورها قرار دارد از طریق گفتگو از بین ببریم.
وی افزود درست است که در شرایط کنونی اوضاع تا حدودی افسرده کننده است اما من به آینده خوشبین هستم زیرا انگیزه جدی وجود دارد تا اوضاع بهبود یابد و روابط تجاری در جهان توسعه یابد.
وی در تأیید حرف های خود به پیشرفت هایی که در توافقنامه تجاری میان مکزیک و کانادا و به پیشرفت هایی که در قرارداد تجارت آزاد کشورهای آمریکای شمالی(NAFTA)، به وجود آمده است اشاره کرد. نفتا سازمان اقتصادی است که در چارچوب آن باید همه محدودیتهای تجارت و سرمایهگذاری میان کانادا، مکزیک و آمریکا و همچنین بیشتر تعرفههای تجاری محصولات کشاورزی میان آمریکا و مکزیک باید به تدریج برداشته شود.
مدیر کل صندوق بین المللی پول در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد همه ما باید دست به دست هم دهیم تا نظام تجاری کنونی جهان را اصلاح کنیم و نه آنکه آن را از بین ببریم.
آنخل گوریا دبیر کل سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نیز که در این کنفرانس شرکت کرده است همین پیام لاگارد را بازتاب داد و گفت این تنش های تجاری از همین حالا بازخورد منفی خود را بر اوضاع اقتصادی جهان نشان داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود امسال به نظر نمی رسد که رشد اقتصادی به خوبی سال گذشته باشد. اختلاف اصلی کشورها نیز درباره مسائل تجاری ، تنش ها ، حمایت گرایی و اقدامات تلافی جویانه اقتصادی و تجاری است.
وی با ابراز تأسف از وضع به وجود آمده گفت بعد از یک دوره رونق و شکوفایی اقتصادی از طریق تأمین نقدینگی مورد نیاز بخشهای تولیدی، کاهش نرخ سود بانکی ، کاهش مالیات ها،افزایش هزینه های عمومی، کند شدن روند رشد اقتصادی آغاز شده است.
این هشدارها در حالی داده می شود که صندوق بین المللی پول روز گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد رشد اقتصادی جهان در امسال و سال َآینده کاهش خواهد یافت.
این نهاد که اوضاع و چشم انداز مالی - اقتصادی کشورهای جهان را پیش بینی و برای پیشبرد سیاست های پولی در سطح بین المللی تلاش می کند در این گزارش خاطر نشان کرد جهان امسال و سال آینده به طور میانگین سه ممیز هفت دهم درصد رشد اقتصادی
خواهد داشت که دو دهم درصد نسبت به رقمی که قبلا برای این شاخص پیش بینی شده بود کمتر است.
صندوق بین المللی پول در گزارش خود خاطر نشان کرد رشد اقتصادی جهان در امسال و سال آینده به اندازه سال دو هزار و هفده خواهد بود.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نیز با کاهش رقمی که قبلا برای این شاخص اقتصادی پیش بینی شده بود، اعلام کرد که میزان رشد اقتصادی جهان امسال کمتر از حد انتظار خواهد بود.
آمریکا هم اکنون بر 250 میلیارد دلار از کالاها و خدمات وارداتی از چین مالیات و عوارض گمرکی وضع کرده است.
پکن نیز در اقدامی تلافی جویانه بر 110 میلیارد دلار از کالاها و خدمات وارداتی از آمریکا مالیات و عوارض گمرکی وضع کرده است. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، چین را متهم کرده است که در داد وستدهای تجاری، رقابت غیر منصفانه ای را در پیش گرفته و این امر باعث شده است که میزان کسری تجاری آمریکا نسبت به چین در سال گذشته به 375 میلیارد دلار برسد.