پخش زنده
امروز: -
محققان جوان پارک علم و فناوری مازندران موفق به تولید مکمل گیاهی خوراکی طیور گوشتی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مجری طرح تحقیقاتی تولید مکمل گیاهی خوراکی طیور گوشتی با بیان اینکه این ترکیب از 5 گیاه دارویی ، گیاهان ضد قارچ گیاهی و آنتی اکسیدان های گیاهی تشکیل شده است گفت : بهره گیری از این ترکیب گیاهی در خوراک مرغ موجب کاهش سرعت عبور مواد غذایی در روده باریک طیور و افزایش میزان هضم و جذب آن می شود.
بهشتی مقدم با اشاره به این که ضریب تبدیل مواد غذایی طیور گوشتی با استفاده از این ترکیب کاهش پیدا می کند افزود : ضریب تبدیل غذایی برای مرغ هایی به وزن 2 کیلو و پانصد گرم ، دو کیلوگرم برآورد می شود که در صورت استفاده از این مکمل گیاهی خوراکی ، ضریب به یک کیلو و 700 گرم می رسد.
به گفته وی ، کاهش چربی حفره بطنی و افت لاشه ، افزایش قدرت ایمنی طیور در برابر بیماری های شایع ویروسی و تنفسی ، حفظ خواص ترکیب گیاهی در فرایند تهیه دان یا پلت مرغ و کاهش مصرف آنتی بیوتیک از دیگر مزایای استفاده از مکمل گیاهی خوراکی طیور گوشتی است.
به عقیده مجری این طرح تحقیقاتی ، مکمل گیاهی خوراکی تولیدی به نسبت 10 کیلوگرم در هر تن به خوراک مرغ اضافه می شود و موجب می شود طول دوره پرورش طیور گوشتی هم از 45 روز به 40 روز کاهش یابد.
در حال حاضر ماهانه 10 تن از این ترکیب در مرکز رشد واحدهای فناور آمل تولید می شود که قابلیت افزایش تولید تا 60 تن در ماه را نیز دارد .