پخش زنده
امروز: -
همایش تازه های پیوند مغز استخوان و سلولهای بنیادی در تبریز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما رئیس مرکز پیوند استخوان دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت : این مرکز از 2 سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون 70 مورد پیوند مغز استخوان صورت گرفته که تنها یک مورد ناموفق بوده است.
دکتر نجاتی افزود : این همایش با هدف ارائه تجارب موفق مرکز تبریز و نیز تبادل اطلاعات علمی با سایر استانها در محورهای سلول تراپی در سرطان ،برررسی نانو فناوری همگرا در سرطان و پیوند ، پیوند مغز استخوان در بیماران ام اس ، کاربرد آی پی اس برگزار شد.
دکتر نجاتی خاطرنشان کرد : بسیاری از بیماریهای بی درمان و صعب العلاج که هزینه های چند میلیونی در هر ماه برای بیمار دارد ، با روشهای نوین پیوند مغز استخوان درمان می شوند و این کمک زیادی به بیماران و البته سیستم درمانی کشور می کند.
وی گفت : تلاش می کنیم انواع روشهای درمانی برای بیماران سرطانی و بیماران ام اس را توسعه دهیم.
دکتر قوام زاده از بنیانگذاران پیوند مغز استخوان در این همایش گفت : ما از سال 1369 در بیمارستان شریعتی تهران این روش درمانی را پایه گذاری کرده ایم و هم اکنون ایران به تمامی روشها و فناوریهای پیوند مغز استخوان که دردنیا استفاده می شود ، دسترسی دارد.
وی افزود : مرکز تبریز یکی از مراکز 17 گانه در کشور است که به دلیل برخورداری از 8 متخصص خون و انکلولوژی و جراحان مرتبط با این بخش ، از توانمندترین بخشها محسوب می شود که بیشترین درصد موفقیت عملهای انجام شده را دارد.
دکتر قوام زاده گفت : یکی از عوامل اصلی موفقیت و توسعه روشهای پیوند مغز استخوان ، وجود بانکهای اچ ال آ است که در آنها نمونه های سلولهای بنیادی و خون افراد سالم جمع آوری می شود و این افراد برای اهدای مغز استخوان و خون در هنگام نیاز بیماران ثبت نام می کنند.
وی ادامه داد : هر چه قدر این مراکز از نمونه های بیشتری برخوردار باشند ، پیوندهای بیشتری مقدور می شود چرا که پیوند مغز استخوان از فرد سالم غیر از اعضای خانواده و خویشاوندان هم میسر است و تنها کافی است فاکتورهای خونی دهنده و گیرنده یکسان باشند.
قوام زاده خاطرنشان کرد : افرادی که مایل به مشارکت به عنوان اهدا کننده باشند می توانند به بیمارستان شهید قاضی تبریز مراجعه کنند.