مرکل: با یا بدون برگزیت ، انگلیس، اروپایی باقی می ماند
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از رويترز؛ صدراعظم آلمان گفت: با یا بدون برگزیت، انگلیس، اروپایی باقی می ماند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در نشست سران کشورهای غرب بالکان در یک کنفرانس خبری مشترک با حضور ترزا می، نخست وزیر انگلیس در لندن گفت: در حال حاضر با بروز مشکلات در این منطقه، ابعاد جدیدی از همکاری در حوزه امنیت داخلی بوجود آمده است. آلمان در سال 2014 میلادی با نگاه به گذشت یک سده از آغاز جنگ جهانی اول، بررسی هایی را با نگاه به آینده در این زمینه انجام داد. ایده ما برای این منطقه، ترسیم یک چشم انداز اروپایی بود و من به خصوص از انگلیس تشکر می کنم که حتی در مورد کشورهای خارج از اتحادیه اروپا از این چشم انداز حمایت کرده است. چون منافع ما به عنوان آلمان و نیز منافع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ثبات این منطقه است که البته این ایده حالا به خوبی توسعه پیدا کرده است و ما امروز شاهد برگزاری کنفرانس های زنجیره ای برای بررسی مسائل و مشکلات کشورهای منطقه غرب بالکان هستیم و شاهدیم که این کنفرانس، هر سال در یک کشور برگزار می شود و به این وسیله در واقع ابعاد جدیدی از مسائل این منطقه مورد بررسی قرار می گیرد. در این میان آنچه به ویژه برای ما از اهمیت برخوردار است اینکه تقویت ارتباط و پیوند میان این کشورها از طریق اجرای طرح های زیربنایی و نیز تاسیس دفاتر جوانان برای انتقال تجارب آلمان و فرانسه و نیز آلمان و لهستان در این زمینه ادامه یابد. همکاری با بنیادهای علمی و همین طور ارائه آموزش های فنی و حرفه ای در زمره فعالیت های صورت گرفته برای این منطقه است. یکی از نخست وزیران این منطقه امروز گفت هنوز جوانان این منطقه مجاب نشده اند که در کشورهایشان می توانند آینده ای برای خود داشته باشند. به همین علت ما باید تمام تلاش خود را بکار بندیم تا این باور را محقق کنیم و آن دسته از جوانان بالکانی را که کشورهایشان را ترک کرده اند، دوباره به بالکان بازگردانیم و کاری کنیم تا آنها در وطنشان بمانند و بتوانند سرنوشت خود را به آینده (کشورهایشان) گره بزنند.
وي افزود: معتقدم گسترش همکاری های اقتصادی، نکته مهمی برای این منطقه محسوب می شود و فکر می کنم هنوز کارهای بسیار زیادی برای این منطقه باید انجام شود و مشکلات بسیاری هستند که باید در منطقه بالکان غربی حل و فصل شوند اما با این حال ما پیشرفتهای محسوس و آشکاری را نیز برای این منطقه شاهد هستیم و در این ارتباط مایلم از نخست وزیر یونان و نخست وزیر آتی (جمهوری) مقدونیه شمالی بابت جسارت و شهامت زیادی که در این مسیر از خود نشان دادند صمیمانه تشکر کنم.
مرکل و می سپس با شرکت در نشست پرسش و پاسخ به سوال خبرنگاران پاسخ گفتند. یکی از خبرنگاران از مرکل سئوال کرد: خانم مرکل! آیا شما در برابر مساله برگزیت انگلیس، انعطاف زیادی را از خود به خرج خواهید داد تا به این وسیله به (دولت) ترزا می که هم اکنون در یک وضعیت بحرانی قرار گرفته است، کمک کنید و از وقوع یک برگزیت غیرقابل کنترل و آشفته جلوگیری به عمل آورید و سئوال دوم من آن است که آیا این امکان وجود دارد که بدون توجه انگلیس به مقوله آزادی تردد نیروهای کار (در فضای اتحادیه اروپا) بهره مندی مورد تقاضای این کشور از بازار داخلی اروپا امکانپذیر و شدنی باشد؟
صدراعظم آلمان در پاسخ گفت: من با نخست وزیر انگلیس هفته گذشته دیدار کردم و طبیعی بود که ما در ارتباط با مساله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) نیز با هم گفتگو کنیم و من به عنوان صدراعظم کشور جمهوری فدرال آلمان می گویم که حتی بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیز ما از روابط تنگاتنگی با هم برخوردار خواهیم بود و می خواهیم تا این مناسبات ادامه داشته باشند و معتقدم که این، ذهنیت برای تمامی کشورهای عضو اتحادیه صادق و معتبر است. چون ما اروپایی باقی می مانیم؛ هرچند همه در یک اتحادیه اروپا با هم نباشیم و در حال حاضر، مساله، مساله پیش رفتن مذاکرات (ثانویه خروج) است. بر این اساس بود که اکنون قرار است یک گزارش رسمی (از نتایج مذاکرات) از سوی انگلیس منتشر شود و ما به عنوان بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا با هدایت ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا و میشل بارنیه (مذاکره کننده ارشد کمیسیون اروپا در مساله برگزیت) این موضوع را با یک نظر و عقیده پیگیری می کنیم و بعد از انتشار این گزارش است که ما با پاسخی مشترک به پیشنهادهای (انگلیس) از خود واکنش نشان خواهیم داد.
وي گفت: نفس اینکه بالاخره الان پیشنهادهایی بر روی میز داریم، خوب است و من فعلا بیش از این چیزی نمی توانم بگویم. چون هنوز از جزئیات خبر نداریم و ما به گفتگوهای هیجان انگیز خود البته در یک فضای صمیمی و دوستانه و با این ذهنیت که در آینده نیز با هم همکاری های خوبی داشته باشیم، ادامه خواهیم داد.