پخش زنده
امروز: -
رئيس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه خروج آمریکا از برجام این توافقنامه را از تعادل خارج کرده است، افزود: در این شرایط بقیه طرفهای توافق وظیفه دارند در مقابل این اقدام ایستاده و خارج شدن تعهدات طرفین از توازن را جبران کنند.
سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما سفر رئيس جمهور کشورمان به کشورهاي اروپايي را لحظه به لحظه پوشش مي دهد ..
در دیدار مدیرکل آژانس ؛
فعالیت های هسته ای ایران همواره صلح آمیز بوده و هست
رئيس جمهور کشورمان در دیدار با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین با تاکید بر اینکه اگر حقوق ملت ایران در برجام تامین نشود، دلیلی وجود ندارد که در برجام بمانیم، گفت: فعالیت های هسته ای ایران همواره صلح آمیز بوده و هست، اما این تهران است که درباره سطح همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی تصمیم می گیرد و مسئولیت تغییر وضعیت و سطح همکاری ایران با آژانس بر عهده کسانی خواهد بود که وضعیت جدید را بوجود آورده اند.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران عصر چهارشنبه در دیدار با "یوکیا آمانو" مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین ؛ با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام این توافقنامه را از تعادل خارج کرده است، افزود: در این شرایط بقیه طرفهای توافق وظیفه دارند در مقابل این اقدام ایستاده و خارج شدن تعهدات طرفین از توازن را جبران کنند.
آقای روحانی اظهار داشت: منطقی نیست در معاهده ای یک طرف به تمام تعهداتش عمل کند و طرف دیگر تعهداتش را زیر پا بگذارد. اگر به حقوق ملت خود در برجام نرسیم، در هر شرایطی تصمیم جدیدی خواهیم گرفت.
آمانو: ایران به طور کامل به تعهداتش در برجام عمل کرده است
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با بیان اینکه در مقطع حساسی قرار داریم و امیدواریم تماس با مقامات ایرانی همچنان به صورت نزدیک ادامه یابد، گفت: برجام یک دستاورد بسیار بزرگ فنی و دیپلماتیک بود و آژانس هم در راستی آزمایی های خود بارها تاکید کرده که ایران به طور کامل به تعهداتش در برجام عمل کرده است.
آمانو از اینکه ایران تاکنون در قبال خروج یکجانبه آمریکا از برجام خویشتنداری نشان داده است، قدردانی کرد.
حضور رئیس جمهور کشورمان در جمع فعالان اقتصادی در وین
رئيس جمهور کشورمان در مصاحبه مطبوعاتي با صدراعظم اتريش با اشاره به موضع واحد دو کشور در قبال توافقنامه برجام گفت: معتقدیم برجام دستاورد مفیدی برای همه کشورهاست و محصول کار و تلاش منطق و گفتگو و دیپلماسی در طول ماه ها تلاش بود که عمدتا به میزبانی اتریش و سوئیس انجام شد.
روحانی در این مصاحبه مطبوعاتی مشترک با صدر اعظم اتریش درخصوص تحولات يمن ضمن اشاره به اينکه ایران در حال مذاکره با چهار کشور اروپایی درباره یمن است، افزود: موضوع یمن راهی جز توقف کمک ها به عربستان سعودی و حرکت در مسیر راه حل سیاسی ندارد و هم باید به این باور برسند که مسأله یمن راه حل نظامی ندارد.
وی اضافه کرد: در مذاکرات امروز با مقامات اتریشی در مورد فشارهایی که بر مردم یمن اعمال می شود گفتگو کردم و راهکار اقدامات نوع دوستانه با همکاری همه کشورها بررسی شد.
رئیس جمهور با اشاره به موضع صدر اعظم اتریش در مورد بدهکاری تاریخی برخی از کشورهای اروپایی به یهودیان گفت : این در حالی است که یهودیان به ایران و ایرانی ها بدهکار هستند چراکه ایران آنان را در بابل نجات داد و ایران با تمام یهودیان دنیا روابط بسیار خوب و نزدیکی دارد .
وی خاطرنشان کرد: موضوع صهیونیست ها به عنوان گروهی اشغالگر و ظالم که به مردم ظلم می کنند، مردم غزه را در محاصره نگاه داشته اند، بیگناهان را بمباران و در سوریه دخالت می کنند، از داعش حمایت و مجروحان آنها را مداوا می کنند و نقشی مخرب در منطقه ایفا می کنند، بحث جداگانه ای است.
آقای روحانی با بیان اینکه هدف نهایی دو کشور ایران و اتریش برقراری صلح و ثبات در منطقه بسیار حساس خاورمیانه و اعطای کمک های نوع دوستانه است گفت: موضوع سوریه از دیگر محورهای مذاکرات مشترک در اتریش بود، روند مذاکرات آستانه که ایران، روسیه و ترکیه دنبال می کنند محور این گفتگوها بود.
رئیس جمهور افزود: هدف اصلی ما در سوریه ضربه زدن به داعش و سایر گروه های تروریستی بود که در گام نخست با وجود حمایت های اسرائیل و آمریکا موفق به شکست داعش در سوریه شدیم و امروز هم درمورد سایر تروریست ها در کنار دولت و ملت سوریه راه خود را ادامه خواهیم داد تا همه تروریست ها از بین بروند و حامیان آنها از جمله اسرائیل کاملا مایوس شوند و بدانند که آینده سوریه در اختیار مردم این کشور است.
آقای روحانی با اشاره به موضع واحد دو کشور در قبال توافقنامه برجام گفت: معتقدیم که برجام دستاورد مفیدی برای همه کشورهاست و محصول کار و تلاش منطق و گفتگو و دیپلماسی در طول ماه ها تلاش بود که عمدتا به میزبانی اتریش و سوئیس انجام شد.
وی افزود: امروز بر این موضوع اتفاق نظر داشتیم که باید تلاش ها برای استمرار برجام ادامه یابد و اقدام آمریکا برخلاف تعهدات بین المللی و به زیان آمریکا و همه کشورها بوده است و این اقدام به نفع هیچ کس نیست، حتی آن دو کشور کوچکی هم که از اقدام امریکا در خروج از برجام حمایت می کنند در اشتباه هستند.
رئیس جمهور تأکید کرد: ما به وضوح به طرف اتریشی گفتیم ک بقای ما در این توافق تا زمانی است که احساس کنیم از منافع این توافق برخورداریم، ما تبعات مثبت برجام و البته شرایط حاصل از نبود آن را می دانیم، اما مردم ما راه حل را برمبنای مصالح خود انتخاب می کنند و ما به عنوان دولت آنچه نظر مردم باشد عمل خواهیم کرد.
آقای روحانی با اشاره به مذاکرات دو کشور در زمینه توسعه روابط اقتصادی افزود: مذاکرات خوبی در زمینه تبادلات تجاری، اقتصادی، علمی، فرهنگی و گردشگری انجام شد و امیدواریم به این روابط ادامه دهیم و در زمینه مسائل مالی و بانکی راه حل مناسبی پیدا کنیم که لطمه ای به روند روابط اقتصادی و تجاری وارد نشود.
وی ابراز امیدواری کرد سطح روابط تجاری دو کشور در سال 2018 همچون سال قبل ادامه یابد و این نتیجه تلاش دو دولت و فعالان بخش خصوصی دو کشور است.
سباستین کورتس، صدراعظم اتریش هم در این گفتگوی مشترک خبری با اشاره به سابقه سطح 300 میلیون یوریی مبادلات تجاری دو کشور پیش از اعمال تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: روابط خوب و گرمی میان دو کشور در زمینه فرهنگی وجود داشته به طوری که اتریش تنها کشور اروپایی است که از 60 سال پیش تاکنون در قالب مؤسسه فرهنگی اتریش در ایران فعال بوده و هست.
وی گفتگو در مورد ادیان، حفظ حقوق شهروندی و زنان، مخالفت با قانون حکم اعدام و آزادی دینی را از محورهای گفتگوی خود با آقای روحانی عنوان کرد و افزود: اتریش به عنوان کشوری بیطرف همواره محل گفتگوهای مهم بوده است و بسیار خوشحالم که کشورم میزبان گفتگوهای ایران در سال 2015 بود و این گفتگوها به نتیجه نشست.
صدراعظم اتریش بر عزم جدی اروپا برای حفظ توافقنامه هسته ای با ایران تاکید کرد و گفت: دور جدیدی از گفتگوها در این زمینه در روزهای آینده در وین انجام می شود و راهکارهای مقابله با شرایط بعد از خروج امریکا از این توافقنامه بررسی خواهد شد.
وی حمایت از اسرائیل را مسئولیت تاریخی اتریش دانست و افزود: برای ما غیرقابل قبول است که موجودیت اسرائیل زیر سؤال برود یا بحث نابودی آن مطرح شود و برای ما قابل درک نیست که هلوکاست به عنوان موضوعی بی اهمیت مطرح شود و موجودیت اسرائیل برای ما قابل بحث نیست.
کورتس در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سوریه اشاره کرد و گفت: وضع سوریه و فشاری که مردم آن تحمل می کنند بسیار نگران کننده است و امیدواریم تمام کشورهای منطقه و قدرت های بزرگ ایفای نقش کنند و راه حل سیاسی برای پایان دادن به درد و رنج مردم این کشور بیابند.
وی افزود: در گفتگوهای خود با آقای روحانی در زمینه موضوع دیپلمات ایرانی که در رسانه ها مطرح شده است صحبت کردیم و خیلی خوشحال شدم که ایشان تضمین های لازم را برای شفاف شدن مسأله دادند.
در ديدار با همتاي اتريشي ؛
تاکيد بر ضرورت حفظ برجام و توافق هسته ای
روسای جمهور ایران و اتریش در یک نشست مطبوعاتی مشترک در وین بر ضرورت حفظ برجام و توافق هسته ای تاکید کردند.
حسن روحانی رییس جمهور ایران در نشست مطبوعاتی مشترک با آلکساندر فاندربلن همتای اتریشی خود با اشاره به سابقه دیرینه روابط دو کشور گفت که امروز صدها شرکت اتریشی در ایران فعال هستند و اراده دو کشور در مذاکرات امروز بر این بود که ما باید روابط تجاری و سیاسی خود را ادامه دهیم .
رییس جمهور ایران در این نشست مطبوعاتی افزود: اگر غیر از امریکا بقیه امضا کنندگان برجام بتوانند این قرارداد بین المللی را تضمین کنند ایران نیز به حضور خود در برجام ادامه خواهد داد و انتظار می رود اتحادیه ا روپا همانند برجام در اراده تجاری و اقتصادی به همان نسبت محکم باشند.
وی افزود : دوران یک جانبه گرایی پایان یافته و کشوری نمی تواند در باره دیگر کشورها تصمیم بگیرد.
روحانی گفت : در این مذاکرات مواضع ایران و اتریش در مسایل بین المللی به هم نزدیک بوده و در مورد برجام اتفاق نظر داشتیم.
الکساندر فاندربلن رییس جمهور اتریش نیز در این نشست مطبوعاتی گفت :برجام یک قرارداد بسیار مهمی بوده و بهمین دلیل به اتفاق ارا مورد تایید شورای امنیت قرار گرفت و اتحادیه اروپا و اتریش خود را متعهد به استمرار ان می دانند.
رییس جمهور اتریش با قدردانی از نقش صلح امیز ایران در عراق و سوریه و در مبارزه با داعش ابراز امیدواری کرد که صلح و ارامش هر چه زودتر به منطقه باز گردد.
استقبال رسمي رئيس جمهور اتريش از روحاني
دیدار دوجانبه دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران و آلکساندر فاندربلن رییس جمهور اتریش در کاخ هوف بورگ وین در وین آغاز شد. پیش از این دیدار رئیس جمهور کشورمان از یگان ویژه کاخ هوف بورگ اتریش سان دیدند.
در مراسم رسمی استقبال علاوه بر نواخته شدن سرود ملی دو کشور، رئیسان جمهوری ایران و اتریش از یگان تشریفات مستقر در محوطه کاخ هوفنبورگ سان دیده و مقامات همراه را به یکدیگر معرفی کردند.