پخش زنده
امروز: -
صائب عريقات گفت تعداد شهرک هاي صهيونيست نشين در کرانه باختري به 150مورد رسيده است و بيش از 700 هزار شهرک نشين نيز شمارش شده اند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلويزيوني الجزيره مباشر، صائب عريقات دبير کل کميته اجرايي سازمان آزاديبخش فلسطين ( ساف) در کنفرانس خبري در رام الله گفت : تعداد شهرک ها( شهرک هاي صهيونيست نشين) در کرانه باختري به صد و پنجاه مورد رسيده است و بيش از 700 هزار شهرک نشين نيز شمارش شده اند.
وی همچنین گفت دولت آمريکا با به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل و با قطع کمک مالي به سازمان آنروا، اجراي معامله قرن (نقشه و توطئه جديد آمريکا و رژيم صهيونيستي براي تحميل به فلسطينيان) را آغاز کرده است. عریقات افزود: در کرانه باختري و قدس شاهد حاکميت نظام نژادپرست هستيم، اين نظام براي اسرائيلي ها، مدني اما براي فلسطينيان، نظامي است.
اسرائيل صدر تروريسم است
دبير کل کميته اجرايي سازمان آزاديبخش فلسطين همچنين گفت: اسرائيل در صدر تروريسم جاي دارد و هر گونه تلاش براي مبارزه با تروريسم بايد با پايان دادن به اشغالگري اسرائيل آغاز شود. عريقات در کنفرانسي مطبوعاتي در رام الله با بر شمردن گوشه اي از جنايات روز گذشته اسرائيل، اين جنايات را لکه ننگي بر پيشاني سازمان ملل متحد دانست و تصريح کرد: همه شما شاهد هستيد که اسرائيل به صورت عمد بي گناهان فلسطيني را مي کشد، قوانين بين الملل را زير پا مي گذارد. سخنان آويگدور ليبرمن وزير دفاع (جنگ) اسرائيل را هم شنيده ايد که هم زمان به نظاميان اسرائيلي تبريک مي گويد و با بيان اين نکته که بايد به اين نظاميان مدال داد، مي گويد در نوار غزه بي گناهي وجود ندارد.
وي افزود: سخنان روز گذشته نيکولاي ملادينوف مبني بر اجراي تحقيقي بين المللي درباره جنايات (جنايات اسرائيل) را شنيده ايم. ضمن تقدير از او به اين نکته اشاره مي کنيم که هيچگاه نمي توان تصور کرد کابينه اسرائيل تحقيق شفافي انجام دهد به همين دليل بهترين کار اين است که فاتو بنسودا، دادستان کل ديوان کيفري بين المللي وارد عمل شود. زمان آن رسيده است خانم بنسودا و شوراي قضايي ديوان کيفري بين المللي تحقيق قضايي از نخست وزير اسرائيل و وزير دفاعش (وزير جنگ) را به دليل ارتکاب جناياتي که اين روزها شاهد هستيم آغاز کند. در صفحه 103 گزارشي که روز گذشته وزارت امور خارجه آمريکا صادر کرده است آمده است، ديوان کيفري بين المللي انجام تحقيقي اصولي را درباره جناياتي که عليه فلسطينيان انجام مي شود آغاز کرد. البته اين گزارش به گونه اي تنظيم شد که عليه فلسطينيان است به همين منظور موجب شد تا محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان در پي ارائه مستندات درباره اسرا، شهرک ها و حمله به نوار غزه بر آيد.
صائب عريقات ادامه داد: پيش بيني من اين بود که يکي از مقامات اسرائيلي از آغاز تحقيق خبر دهد اما وقتي که جيسون گرينبلات (فرستاده آمريکا به غرب آسيا) که در واقع مي توان او را سخنگوي کابينه اسرائيل خواند از آغاز تحقيق خبر داد غافلگير شدم . تا به الان هيچ مقام اسرائيلي در اين باره اظهار نظر نکرد اما شاهد توئيت گرينبلات در اين باره بوده ايم که در آن کلمات زشتي که سزاوار خود اوست به ما نسبت داده است و به همين دليل است که مي گويم او سخنگوي کابينه اسرائيل است. ضمن اينکه شاهد تحريک گري کورکورانه نماينده آمريکا در سازمان ملل متحد هستيم. او در کنفرانس ايپک گفته بود، اسرائيل بايد بتواند اين جنايات را مرتکب شود. ما نيز از اسرائيل حمايت مي کنيم. آنها نه تنها از اسرائيل حمايت مي کنند بلکه هر کشوري را که بر اساس قانون بين الملل رفتار کند مجازات مي کنند.
وي در ادامه به گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمريکا اشاره کرد و گفت: اين گزارش در 118 صفحه منتشر شد. البته گويا در گزارش امسال به اشتباه چهار بار در تعبير از اسرائيل از کلمه اشغال استفاده شده است. در اين گزارش واقعيت هايي نيز آمده است. از جنايات اسرائيل در کشتار جوانان فلسطيني، تخريب منازل، تلاش براي اخراج اهالي قدس، اعدام هاي ميداني و ... نيز مطالبي آمده است اما شيوه بيان به گونه اي است که گويا اسرائيل در حال دفاع از خويش است.
800 هزار فلسطيني بازداشتي
صائب عريقات ادامه داد: نخست وزير اسرائيل مي گويد صلح بايد مبتني بر واقعيت باشد، در نتيجه بايد برخي از واقعيت ها را به او متذکر شوم. از سال 1967 تا به الان اشغالگري اسرائيل در کرانه باختري، نوار غزه، قدس شرقي و بلندي هاي اشغالي جولان سوريه ادامه دارد. اشغالگران حدود هفتاد جنايت و کشتار مرتکب شده اند و پانصد روستاي فلسطيني را ويران کردند. از سال 1967 تاکنون هشتصد هزار فلسطيني بازداشت شدند و هنوز شش هزار و پانصد نفر در زندان هاي اسرائيل به سر مي برند که بيش از هفتاد نفر آنان را زنان و سيصد و پنجاه نفر را کودکان (زير 18 سال) تشکيل مي دهند. تعداد شهرک ها به صد و پنجاه مورد رسيده است ضمن اينکه 119 منطقه ديگر نيز به عنوان مناطقي در نظر گرفته شد که براي شهرک سازي آماده مي شوند. تعداد شهرک نشينان به هفتصد هزار نفر رسيد که تاکنون يازده هزار بار حملاتي را عليه مردم فلسطين انجام دادند و در ادامه هيچ مشکلي هم برايشان ايجاد نشد. مقامات اشغالگر پنجاه هزار خانه را ويران کردند، در قدس سياست پاک سازي نژادي را به اجرا گذاشتند و همچنان اين روند ادامه دارد. مدارک شناسايي چهارده هزار نفر از ساکنان اصلي قدس را از آنان سلب کردند که اين خود پاکسازي نژادي است. شصت و يک درصد خاک کرانه باختري همچنان در کنترل اسرائيل قرار دارد که به مناطق (ج) معروف است. اسرائيل همچنان مسيرهاي هوايي، زميني و دريايي را در کنترل خود دارد. در گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمريکا آمده است، اسرائيل در برخورد با فلسطينيان حاکميت نظامي را اعمال مي کند اما در برخورد با اسرائيلي ها نظام مدني را مد نظر دارد. واقعيت اين است که امروز در اسرائيل شاهد فعاليت حکومتي نژاد پرست هستيم.
وي با اشاره به حمايت هاي آمريکا از اسرائيل گفت: توانايي دولت آمريکا جهت ماجراجويي و تهديد، دفاع از اسرائيل و سوق دادن منطقه به سوي تنش، درگيري و خونريزي هر چه که باشد، حقايقي که مي توان صلح را بر اساس آنها بنا کرد عبارتند از پايان دادن به اشغالگري اسرائيل، همراه شدن جهان در محکوم کردن جنايات جنگي اسرائيل عليه مردم بي دفاع ما و توضيح خواستن از اشغالگران اسرائيلي. خجالت آور است که برخي از کشورهاي جهان و اعضاي سازمان ملل متحد به اين بيانديشند که بايد سفارت خود را از تل آويو منتقل کنند. حتي انديشيدن به انتقال سفارت از تل آويو به قدس، بر اساس قانون بين الملل شرم آور است. من معتقدم دولت آمريکا با به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل، تصميم براي انتقال سفارت از تل آويو به قدس و قطع کمک ها به آنروا، اجراي آنچه را که معامله قرن مي خواند آغاز کرده است.
دبير کل کميته اجرايي سازمان آزاديبخش فلسطين با بيان اينکه نشست شوراي ملي فلسطين در سي ام آوريل برگزار مي شود، اين اتفاق را مهم خواند و گفت: با بروز شکاف در فلسطين، بنيامين نتانياهو سعي مي کند از اين مشکل براي پايان دادن به قضيه فلسطين، استفاده کند. راه حل مقابله با چنين سياست هايي حفظ وحدت و مقاومت از طريق حفظ جايگاه سازمان آزاديبخش فلسطين به عنوان نماينده رسمي مردم فلسطين است.
صائب عريقات ادامه داد: آمريکا از يک طرف کمک مالي آنروا را تا سيصد و چهار ميليون دلار قطع کرد و از آن طرف کنفرانسي در واشنگتن برگزار مي کند و در پي راهکاري براي حل بحران انساني در نوار غزه است در شرايطي که هفتاد و پنج درصد ساکنان نوار غزه از آوارگان هستند و آمريکا سيصد و چهار ميليون دلاري را که بايد براي کمک به همين افراد هزينه مي شد قطع کرد به اين اميد که پرونده آوارگان را مختومه کند. هدف قرار دادن نوار غزه در حال حاضر موضوع بشردوستانه يا مثل آن نيست بلکه هدف ، ضربه زدن به برنامه و طرح ملي در فلسطين است. هدف ضربه زدن به فلسطيني است که متشکل از نوار غزه، کرانه باختري و قدس است اما تاکيد مي کنيم که هرگز غزه داراي دولتي مستقل نخواهد شد و فلسطين هم بدون غزه دولتي نخواهد داشت. ما خواستار صلحيم. صلح به سود مردم فلسطين است اما صلح را به هر بهايي نمي خواهيم. صلح مورد نظر ما بايد مبتني بر قانون بين المللي باشد. صلحي با پايان اشغالگري اسرائيل و تشکيل کشور مستقل فلسطين به پايتختي قدس شرقي، مرزهاي 1967 و حل مشکل آوارگان و اسرا. ما هفتاد سال است که روز فاجعه (يوم النکبه) را پشت سر گذاشتيم و در اين مدت هر روز و هر ساعت شاهد فاجعه بوديم و اين روند هنوز ادامه دارد.
وي در ادامه خطاب به ترامپ گفت: کسي که در پي مبارزه با تروريسم است و ما نيز در اين مسير با او همراهيم بايد بداند اسرائيل در صدر تروريسم جاي دارد و هر گونه تلاش براي مبارزه با تروريسم بايد با پايان دادن به اشغالگري اسرائيل آغاز شود.