پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ وزير کشور فرانسه گفت: مبارزه با قاچاق مهاجران از آفريقا مبارزه با تروريسم نيز هست و ما با کشورهاي آفريقايي اين مسير همکاري مي کنيم.
روزلين فوبور فرستاده فرانس 24 به نيامي از وزير کشور فرانسه سوال کرد: ما اکنون در نيجر به سر مي بريم که يکي از اصلي ترين کشورهاي محل عبور مهاجران از آفريقا به سمت اروپا است. شما با همتاهاي خود در آفريقا از جمله کشورهاي گروه پنج کشور ساحل ( شامل موريتاني، نيجر، مالي، چاد و بورکينا فاسو) و کشورهاي ديگر و کشورهاي اروپايي در چارچوب کنفرانسي به منظور مبارزه با قاچاقچيان مهاجران در اينجا حضور داريد و چند روز قبل در فرانسه عليه اين قاچاقچيان اعلام جنگ کرديد. چگونه مي توان در اين جنگ و با چه اقدامات عيني و با چه متحداني مي شود پيروز شد؟
ژرار کولومب که در نيامي پايتخت نيجر به سر مي برد در مصاحبه اختصاصي با فرانس 24 گفت: نخست بايد بگويم که نيجر يک کشور نمونه است. مي دانيم که اين کشور وسيع يکي از محل هاي عبور اصلي مهاجران است که قاچاقچيان در اين جا مهاجران اقتصادي را ابتدا از کوير عبور مي دهند که خيلي از آنها مي ميرند و بعد به ليبي و از آنجا از طريق مديترانه وارد اروپا مي کنند. نيجر از دو سال قبل قانون مقابله با قاچاقچيان را تصويب کرد و از اين جهت کنفرانس فعلي خيلي مهم است.
خبرنگار پرسيد: فقط نيجر نيست. کشور هاي ديگري هم هستند. چگونه مي توان اقدام کارا کرد و آيا اين کشورها داراي امکانات لاز م هستند؟
وزير کشور فرانسه: ويژگي کنفرانس امروز اين بود که هم در آن کشورهاي مبدا مهاجران مانند مالي، سنگال و ساحل عاج حضور داشتند، همچنين نمايندگان کشورهاي ترانزيت مانند نيجر و کشورهاي مقصد مانند ايتاليا و اسپانيا و آلمان و فرانسه نيز حاضر بودند. اين کنفرانس از اين جهت نيز ممتاز بود که در بيانيه نهايي تمامي شرکت کنندگان بر اراده مشترک جهت اقدام مشترک عليه قاچاقچيان مهاجران و مهاجرت غيرقانوني اعلام کردند.
خبرنگار فرانس 24: زماني که برده داري مهاجران در ليبي علني شد در کنفرانس مشترک اتحاديه اروپا و اتحاديه آفريقا در ابيجان ( ساحل عاج) به موضوع اصلي تبديل شد و در همان زمان رئيس جمهور مکرون از تشکيل يک نيروي واکنش سريع براي مقابله با شبکه هاي قاچاق مهاجران و انسان ها خبر داد. در اين مورد پيشرفتي حاصل شده است؟
وزير کشور فرانسه: بله. برخي از افرادي که در ليبي بوده اند به نيجر منتقل شده اند. اينها مي توانند در ادامه به کشورهاي مبداشان برگردند. برخي ديگر مي توانند در اروپا و فرانسه مستقر شوند.
خبرنگار فرانس 24: در همين اجلاس اعلام شد که هفتصد هزار مهاجري که در ليبي گرفتار شده اند به کشورهاي زادگاهشان بر مي گردند اما اين اتفاق براي ده تا پانزده هزار نفر افتاده است.
وزير کشور فرانسه: همين هم به نسبت گذشته پيشرفت است. زيرا افرادي که در ليبي بوده اند ماه به ماه افزايش مي يافته اند. و همواره تعداد بيشتري مي شده اند. اما الان اين طور نيست و نه تنها ميزان مهاجران گرفتار شده در ليبي افزايش نمي يابد بلکه رو به کاهش گذاشته است. اين روند طولاني است و البته هدف کنفرانس امروز نيز اين بود که اين روند تسريع شود.
خبرنگار فرانس 24: آيا مي توان بين تروريست هاي افراط گرا و قاچاقچيان انسان و مهاجران پيوندي برقرار کرد؟
وزير کشور فرانسه: روساي دولتي که در اينجا از آفريقا حضور داشته اند به ما گفتند که اين چنين است و بسياري از افراط گرايان تروريست در کار قاچاق مهاجران نيز هستند. امروز همزمان شاهد قاچاق مهاجر، اسلحه و مواد مخدر هستيم و مثلا وزير کشور نيجر به من گفت که در گذشته قاچاقچيان آدم ها را تا ليبي مي برده اند و از آنجا با اسلحه بر مي گشتند. يعني مبارزه با قاچاق مهاجران مبارزه با تروريسم نيز هست.
خبرنگار فرانس 24: چند شبکه قاچاق انسان در فرانسه از بين رفته است؟
وزير کشور فرانسه: سال گذشته حدود سيصد و از آغاز امسال حدود بيست شبکه منهدم شده است. اينها قاچاقچياني بودند که با شبکه بين المللي قاچاق نيز در ارتباط بودند.