به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ايران با دارا بودن زمين هاي مسطح و وجود بيش از 300روز افتابي در سال و زاويه تابش مناسب از کشورهاي مستعد براي بهره گيري از انرژي تجديد پذير خورشيدي است.
انرژی خورشیدی انرژي اي پاک است که مي تواند کشور را در توليد و صادرات انرژي برق در منطقه به يکي از قطب هاي صادارات برق تجديدپذير تبديل کند.
به گفته دکتر اردکانيان وزير نيرو طي چند سال گذشته اقدامات خوبي با مشارکت بخش خصوصي و سرمايه گذاران در جهت توسعه نيروگاه هاي تجديد پذيرخورشيدي در کشور انجام شده است و هم اکنون تعداد زيادي از نيروگاه هاي ده مگاواتي در استان هاي مختلف کشور در حال ساخت است.
وقتی خورشید در خشکسالی هم به کمک کشاورزان می آید رئيس سازمان انرژي هاي تجديد پذير و بهره وري انرژي برق ايران می گوید هم اکنون در کشور 160مگاوات نيروگاه خورشيدي به بهره برداري رسيده است و حدود 500مگاوات نيروگاه خورشيدي نيز در حال نصب است که بخش مهمي از آن تا سال آينده وارد مدار بهره برداري خواهد شد .
صادق زاده با اشاره به مزيت هاي نيروگاه هاي خورشيدي به واسطه عدم مصرف آب وسوخت و نقش آنها در ايجاد اشتغال و درآمد زايي می افزاید در حال حاضر بيش از هزار نيروگاه کوچک مقياس 5کيلو وات در مناطق روستايي و مزارع کشاورزي احداث شده است.
وي از نيروگاه هاي خورشيدي توليد برق بعنوان نيروگاه هایي سازگار با کشاورزي یاد می کند و می گوید هم اکنون در بسياري از مناطق کشور به دليل خشکسالي مزارع کشاورزان به نيروگاه هاي خورشيدي کوچک مقياس مجهز شده است و کشاورزان هم اکنون بجاي محصول کشاورزي برق برداشت مي کنند.
استقبال از توسعه نیروگاه های خورشیدی سرمایه گزاری در بخش نیروگاه های خورشیدی با استقبال خوبی در بین سرمایه گزاران در کشور روبرو شده است. در این خصوص زعفرانچي مدير دفتر مشارکت هاي غيردولتي در سازمان انرژي هاي تجديد پذير ايران می گوید در حال حاضر بيش از هزار مگاوات نيروگاه خورشيدي پروانه بهره برداري اخذ کرده است که اين نيرو گاه ها به مرور وارد مدار بهره برداري خواهند شد.
با توسعه اين نيروگاه ها در کشور خوشبختانه هم اکنون بخش مهمي از تجهيزات ساخت نيروگاه هاي خورشيدي در کشور بومي سازي شده به طوري که به گفته مسئولان وزارت نيرو در حال حاضر 5 کارخانه توليد صفحات خورشيدي در کشور فعاليت مي کنند و يک واحد صنعتي نيز توانسته است آئينه هاي سهموي مورد نياز اين نيروگاه ها را توليد کند.
انرژی خورشیدی انرژی پاک در حال حاضر افزون بر 45درصد نيروگاه هاي تجديد پذير کشور نيروگاه هاي خورشيدي هستند نيروگاه هايي پاک بدون مصرف سوخت هاي فسيلي و گاز و آب که نقش مهمي در کاهش آلودگي هوا دارند.
با روند رو به رشد ساخت اين نيروگاه ها در کشور هم اکنون استان هاي همدان، کرمان و يزد در ساخت و توسعه اين نيروگاه ها پيشگام هستند. به طوري که در استان يزد در حال حاضر يک واحد بزرگ 10مگاواتي وارد مدار بهره برداري شده و يک نيروگاه ده مگاواتي ديگر تا پايان امسال وارد مدار خواهد شد و ظرفيت توليد نيروگاه هاي خورشيدي استان یزد تا قبل از تابستان سال آينده به حدود 50مگاوات خواهد رسيد .
به گفته وزیر نیرو، قرار است تا پايان برنامه ششم توسعه مجموع ظرفيت نيروگاه هاي خورشيدي کشور به بيش از دو هزار مگاوات برسد.
نویسنده : جوادعمویی