اوضاع انساني در مناطق تحت کنترل آمريکا در سوريه بحراني است
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد اوضاع انسانی در الطنف و رقه تحت کنترل (به اصطلاح) ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا در بدترین وضعیت قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از مسکو، سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد غیرنظامیان در سوریه با دشوارترین وضعیت در مناطق تحت کنترل ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا مواجه هستند و نهادهای بین المللی باید اقدامات فوری را برای کمک و رفع به این وضع اتخاذ کنند. به دنبال اعلام خبر آزادسازی این مناطق از کنترل تروریستهای (وهابی - صهیونیستی) داعش، آنها در واقع مخفی شده اند و وضعیت به وجود آمده برای دولت سوریه و ناظران بین المللی روشن نیست. این مناطق به مامنی برای افراد مسلح تبدیل شده است؛ کسانی که پرچمهای سیاه داعش را با پرچمهای معارضان جایگزین کرده اند، کمکهای پزشکی و درمانی دریافت میکنند و برای ادامه ارعاب غیرنظامیان دوباره تجهیز میشوند. این وضعیت در اردوگاه آوارگاه روکبان نزدیک پایگاه نظامی آمریکا در الطنف نیز بسیار جدی است. گروههای مسلحی که این اردوگاهها را کنترل میکنند بیش از ۶۰ هزار آواره را به زور گرفتند و فرماندهان گروههای مسلح غیرقانونی تنها به کسانی اجازه خروج از منطقه الطنف را میدهند که اعضای خانواده آنها در این اردوگاهها گروگان هستند.
کوناشنکوف در ادامه اظهارات خود به سطح بالای بیماری و مرگ و میر در این اردوگاه از زمانی اشاره کرد که به ۲۰ امدادگر داوطلب از اردن اجازه انتقال افراد به شدت بیمار به نزدیکترین بیمارستان تنها در " موارد استثناء " داده شد. اوضاع غیرنظامیان در رقه سوریه نیز همان طور که بارها قبلا تاکید کرده ایم در سطح فاجعه انسانی است. بیش از ۸۰ درصد ساختمانها را در این شهر تخریب کرده است و مناطق مسکونی آب و برق ندارند. بمبها و مواد انفجاری کار گذاشته شده در ویرانههای این شهر روزانه منفجر میشوند و از زمانی که ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا از آزادسازی رقه از کنترل داعش خبر داد، حدود ۴۰۰ غیرنظامی در چنین انفجارهایی جان باخته اند. حدود ۴۰ هزار نفر در حال حاضر در رقه هستند و این در حالی است که این شهر پیش از حمله ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفری داشته است. به رغم وضعیت فاجعه آمیز در رقه، وزارت امور خارجه آمریکا و پنتاگون اعلام کرده اند که حتی برنامههای بازسازی زیرساختها را نیز بررسی نمیکنند.
کوناشنکوف در پايان گفت: اوضاع اکنونی رقه کاملا متفاوت از حلب و دیگر شهرهای سوریه که از کنترل تروریستها آزاد شده است و برای بهبود اوضاع دشوار انسانی در رقه و الطنف، نهادهای بین المللی باید اقدامات فوری را اتخاذ کنند.