پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: با وجود افزایش قیمت کودهای تولید داخل و وارداتی برای سال آینده هیچ گونه برنامه ای برای افزایش قیمت انواع کود برای کشاورزان نداریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حمید رسولی در جلسه خبری امروز با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری در خصوص مدیریت قیمت ها افزود: بر اساس این حکم که ماهها پیش صادر و ابلاغ شده است با شرکت های پتروشیمی تولیدکننده کودها بویژه کود اوره برای خرید کود با قیمت منطقی مذاکره کردیم و به هیچ عنوان و طریقی قصد نداریم فروش کود را افزایش دهیم.
وی گفت: برای سال آینده بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است کود اوره را با نظارت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خریداری و بدون افزایش قیمت توزیع و عرضه کنیم.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: هم اکنون هر کیسه 50 کیلویی کود اوره را 31 هزار تومان از کارخانجات پتروشیمی خریداری و با قیمت 37 هزار تومان به کشاورزان می فروشیم.
رسولی تاکید کرد: از سال گذشته تاکنون هیچگونه افزایش قیمتی برای انواع کودها نداشتیم و این روند برای سال آینده نیز ادامه دارد.
وی درباره شرایط ذخیره کودهای مورد نیاز گفت: ذخیره راهبردی کود در شرکت خدمات حمایتی بسیار مناسب است و بیش از 300 هزار تن انواع کود در انبارها موجود است و هیچ کمبودی نداریم.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: در سالهای گذشته 30 تا 40 هزار تن از نیاز کشاورزان به کود پتاسه تامین می شد اما امسال 200 هزار تن کود پتاسه تامین شد که 100 هزار تن برای کشت بهاره اختصاص می یابد.
رسولی گفت: بر اساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی شرکت باید 2 میلیون و 305 هزار تن کود ازته، فسفاته و پتاسه تدارک و تامین می کرد که تاکنون یک میلیون و 900 هزار تن تامین و یک میلیون و 600 هزار تن در شبکه عرضه فروخته شده است.
وی افزود: توزیع نهاده های مورد نیاز برای کشت بهاره شامل کود، سم و بذر از هم اکنون آغاز شده است و تا پایان فروردین سال آینده ادامه دارد.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: بطور میانگین روزانه 6 هزار تن نهاده کشاورزی از بنادر و مبادی مختلف به استانهای مختلف کشور به منظور تامین نیازهای کشاورزان حمل می شود.
رسولی تاکید کرد: علی رغم محدودیت های اعتباری و یارانه ای با خریدهای اعتباری کود مورد نیاز برای مصارف کشاورزی و ذخیره سازی تامین شده است.
وی افزود: بیش از 80 درصد کودهایی که خریداری، تدارک و تامین شده از تولیدات داخلی است و مابقی که کمتر از 20 درصد است از واردات تامین شده است که این اعداد تا 10 سال پیش عکس بوده است.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: در سال 86 حدود یک میلیون و 600 هزار تن کود اوره از واردات تامین می شد و هم اکنون 100 درصد این نوع کود از تولیدات داخلی تامین می شود.
رسولی افزود: برای تامین کودهای ازت، فسفات و پتاس با سه کارخانه اصلی تولید کننده 24 قرارداد خرید منعقد شده است.
وی تاکید کرد: هم اکنون 42 نوع کود یارانه ای و غیریارانه ای برای کشاورزان تامین می شود و کشاورزان امکان انتخاب قابل توجهی دارند.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره مدیریت مصرف کودهای شیمیایی گفت: در سالهای گذشته میزان مصرف کودهای شیمیایی با استانداردهای بین المللی فاصله داشت به گونه ای که بیش از 90 درصد کود ازته و کمتر از 2 درصد کود پتاس و فسفات استفاده می شد در حالی که با نسخه نویسی کارشناسی و آموزش کشاورزان امسال میزان مصرف کود پتاسه با 15 درصد و کود فسفاته به بیش از 26 درصد افزایش یافت و کودهای ازته نیز به کمتر از 60 درصد کاهش یافته است.
رسولی افزود: با اصلاح دستورالعمل مصرف انواع کود و تامی نیازهای خاک و محصول میزان مصرف کودهای شیمیایی مدیریت شده است.
وی گفت: امسال کود آمونیوم نیز در سبد مصرف کود قرار گرفت و بیش از 25 هزار تن کود سولفات آمونیوم به کشاورزان عرضه شد.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: مصرف صحیح کودهای شیمیایی علاوه بر سلامت خاک و محصول از سرمازدگی و خسارات ناشی از آن نیز جلوگیری می کند.
همه بذر مورد نیاز گندم و جو در داخل تولید و تامین می شود
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت : صددر صد بذر مورد نیاز برای کشت گندم و جو از تولیدات داخلی تامین می شود.
حمید رسولی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه بخش اعظم نیاز کشور به بذر از داخل تامین می شود افزود: برای تامین بذر مورد نیاز دانه های روغنی بویژه دانه روغنی کلزا از بذور وارداتی و برندهای مطرح جهان استفاده می شود که بالاترین سطح استاندارد را دارد .
وی گفت : بذر دانه های روغنی از برندهای معتبر کشورهای فرانسه ، آلمان ، سوئیس و استرالیا وارد می شود و حتی یک گرم بذر از شرکت های دیگر وارد نشده است.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تاکید کرد : گواهینامه های بین المللی بذرهای وارداتی تمام محموله ها با وجود تاییدیه های جهانی بعد از آزمایش و کنترل در آزمایشگاههای معتبر داخلی مجوز ورود دارد.
رسولی افزود : خط قرمز شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کیفیت سموم ، کود و بذرهای وارداتی است.
وی همچنین از برگرداندن محموله 30 هزار تنی کود فسفات به علت نداشتن دانه بندی استاندارد خبر داد و گفت : این محموله تمام استانداردهای میزان فسفر و عناصر سنگین بین المللی را داشت اما از نظر دانه بندی مناسب نبود و به همین علت محموله به کشور تولید کننده یعنی چین بازگردانده شد.