پخش زنده
امروز: -
شهید سرتیپ محمدعلی صفا و شماری از کماندوهای نیروی دریایی بوشهر در حالی که کمتر از یک دهم لشکر عراق بودند، توانستند 164 تانک لشکر متجاوز بعثی را منهدم کنند و ارتش صدام را به عقب برانند. بعد از اشغال خرمشهر، صدام متجاوز، خرمشهر را «گورستان لشکر تانک» خود نامید.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما ،امیر سرتیپ محمدعلی صفا در سال ۱۳۲۸ در بجنورد متولد شد و در سال ۵۹ در خرمشهر به شهادت رسید. او از فرماندهان تکاوران دریایی بود. پس از پیوستن محمدعلی به ارتش و گذراندن دورههای انتخابی در ایران برای ادامه دورههای تخصصی کماندویی در پایگاه کماندویی «رویال مارین» معروف به پایگاه «موشهای صحرا» انگلستان انتخاب شد.
در خارج از ایران یک سال گذراندن دورههای تکمیلی کماندویی از قبیل S.P.S، شکار تانک، چتربازی، دورههای تخصصی تارزان کورس ژاپن، دورههای رزمی جودو، کونگ فو و جنگ در خشکی، دریا و هوا، به طول کشید و محمدعلی در تمام این دورهها ممتاز بود. تلاشهای او موجب شد عنوان و مدرک متخصص شکار تانک را از پایگاه کماندویی «رویال مارین» دریافت کند.
از آن جایی که صفا توانسته بود دورههای یاد شده را با موفقیت در انگلستان به پایان برساند و عنوان کماندوی برتر و مقام اول کماندویی ارتشهای جهان را از آن خود کند برای آموزش دورههای تخصصی انهدام ناوهای جنگی به پایگاه کماندویی جان. اف .کندی آمریکا اعزام شد و پس از گذراندن آموزش دورههای مختلف در آمریکا برای نخستین بار در ایران توانست مدرک تخصصی کماندوی ویژه با عنوان انهدام ناوهای جنگی را دریافت کند. هم چنین به دلیل شجاعت بسیاری که او در عملیاتهای آموزشی از خودش نشان داده بود برای دورههای کماندویی زندگی در شرایط سخت به نام Long Hope (امید طولانی) در جنگلهای آمازون نیز انتخاب شد.
به دلیل آنکه محمد علی علاقه شدیدی به وطن و خدمت به مردم داشت، پس از آموزش به کشور بازگشت و آموختههای خود را در اختیار هموطنان قرار داد و در قدم اول در پایگاه کماندویی نیروی دریایی ارتش در بوشهر به عنوان مربی و استاد به تعلیم و تربیت کماندوها پرداخت و در روزهای اول پیروزی انقلاب که کشور شرایط خاصی داشت و افراد ضد انقلاب در گوشه و کنار، آشوبگری میکردند محمدعلی نیز همگام با مردم انقلابی به دفاع از انقلاب پرداخت. صفا در هنگام درگیری با نیروهای ضد انقلاب از راه دور هدف تیراندازی قرار گرفت و از ناحیه شکم به شدت مجروح شد.
پس از مجروح شدن وی را به بیمارستان انتقال دادند و پس از ۳ بار عمل جراحی قسمتی از رودههای محمد علی قطع و برداشته شد اما با روحیه قوی که داشت دوباره توانست سلامتی خود را به دست آورد.
همزمان با آغاز جنگ تحمیلی با توجه به این که محمد علی دو سال استراحت پزشکی داشت اما خود را برای نبرد با دشمن متجاوز آماده کرد، او بر این باور بود که باید از تخصص اش که در چند کشور مختلف دیده است برای خدمت به کشور و آموزش نیروهای ارتش استفاده کند. او که به تاکتیکهای جنگی و استراتژیکی اشراف کامل داشت و این ویژگی بارز آن محمد علی بود.
در روز ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ ارتش بعث عراق به ظرفیت دو لشکر تانک و با تمام تجهیزات، به خرمشهر حمله کرد و نیمی از خرمشهر را به اشغال خود درآورد، در این هنگام محمدعلی به همراه سایر کماندوها نیروی دریایی بوشهر با رشادت و جانفشانی و در حالی که تعداد نفرات آنها کمتر از یک دهم لشکر عراق بود توانستند ۱۶۴ تا از تانکهای افسانهای که در اختیار لشکر عراق قرار داشت را منهدم کند و به کمک نیروهای خود ارتش عراق را به عقب راندند و به علت خسارت سنگینی که کماندوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به لشکر تانک صدام وارد آوردند بعد از اشغال خرمشهر، صدام متجاوز، خرمشهر را «گورستان لشکر تانک» خود نامید. در این درگیریها ۱۳ ناو جنگی و موشکانداز ارتش عراق راغرق کرد. صفا توانست در طول یک هفته رکورد شکار تانک در دنیا را بشکند.
سرانجام با وجود مقاومتهای بسیار کماندوهای نیروی دریایی ارتش و پس از انهدام صدها تانک و تار و مار کردن لشکر عراق، محمدعلی صفا در ۴ آبان ۱۳۵۹ بر اثر انفجار خمپاره و اصابت ترکش به ناحیه پیشانی، پا و پهلو به درجه رفیع شهادت نایل آمد. اعتقادات قوی شهید صفا و دیگر رزمندگان اسلام موجب شد تا آنها بتوانند در برابر امکانات بیشمار دشمن تا دندان مسلح مقاومت جانانهای داشته باشند.
پس از اعلام خبر شهادت وی تمام مردم بجنورد و شهرهای اطراف در غم از دست دادن آن شهید عزاداری کردند و عده زیادی از شهرهای اطراف، گرگان و مازندران برای تشییع جنازه محمدعلی به بجنورد آمدند و نامه تسلیتی از طرف پایگاه کماندویی رویال مارین انگلستان برای خانواده صفا ارسال شد که در آن نامه اعلام کرده بودند به خاطر شهادت محمدعلی صفا مدت سه روز پرچم این پایگاه نیمه افراشته بوده است. این پایگاه همچنین تندیسی از وی ساخت و پایگاهی به نام پایگاه شکارچی تانک محمد علی صفا در انگلستان بنا شد. در تهران، بجنورد و بوشهر نیز خیابانهایی به نام شهید «صفا» نام گذاری شد. مروت و جوانمردی، سرشت پاک، شجاعت، حقیقت در گفتار، کردار نیک، داشتن انفاق و تعاون و مشورت در کارها و دارا بودن مراتب ایثار یعنی شهادت، در سرشت و ذات شهیدمحمد علی صفا به وضوح به چشم میخورد.
هر چی شنیدیم یا دزد بودن یا نا بکار.
اینجا یه سوال پیش میاد. راستی چرا بعد از چهل سال مردم باید بفهمن همچین شهید دلاوری داشتیم. اگه کشورهای اروپایی همچین سرباز دلاوری داشتن هزار تا مجسمه وتندیس وفیلم ازش ساخته بودن.
ارتش وطن پرست ایران در است از دلاوران بی نظیر و گمنام ....
این شهید بزرگوار الگوی بنده است.
همدوره ای های شهید ادعا میکنند شهید روز ۵ مهر شهید شده و ۱۶۵ تانک زدن دراین تاریخ کم غیر ممکنه
با افتخار ماکت آرپی جی۷ رو بیاد و نام شکارچی تانک شهید محمدعلی صفا تولید کردیم.
روحش شاد و یادش گرامی و راهش پر رهرو
مهمات فرهنگی ثاقب معبر
Sagheb598.ir
من خیلی مطالعه داشتم راجع به (( نبرد ۳۴ روزه خرمشهر )) که البته نیروهایی مردمی و سپاهی داخل اونها بودند اما ستون فقرات این نبرد در دستان ارتشیان غیور ما خصوصا گردان ۷۰۰ نفره از بوشهر به فرماندهی ناخدا صمدی
(در قید حیات) و گروه دیگر تکاور از مرکز آموزش منجیل به فرماندهی امیر ضرغامی بود در خرمشهر حاضر گردیدند.
تا قبل از ورود شبکه های اجتماعی مردم اطلاعات بسیار کمی در مورد این رشادتها داشتند. اما به لطف خداوند امروزه مردم از طریق این شبکه ها اطلاعات عال پیدا کردند و هر روز اطلاعات بیشتر میشود
من شما باید اون دنیا جواب بدیما
حالا خودتون میدیونید و خدای خودتون
مایه غروری بزرگمرد
چرا به جای بعضی از سریالها و فیلمهایی که از اسطورههای دیگران می سازند در مورد چنین اسطوره هایی فیلم ساخته نمیشه
با توجه به اینکه از این دست شهدای عزیزی که در صحنه های مختلف دفاع مقدس با رشادت های خود از کیان انقلاب اسلامی جانانه دفاع و لرزه بر اندام دشمنان متخاصم شان انداخته اند کم نداشته و نداریم بهتر است بنیاد شهید،صدا و سیما وهر ارگان و یا نهاد مرتبطی درخصوص معرفی و بزرگداشت این عزیزان همت مضاعف نمایندتاشرمنده شهدا نباشیم
شادی روح شهدای اتقلاب، شهدای جنگ تحمیلی،شهدای مدافع حرم، شهدای مدافع وطن و امنیت، شهدای آتش نشان و حوزه سلامت صلوات
با وجود داشتن همچین سربازان جان برکف و فدایی وطن وسوژه خوبی برای فیلم های سینمایی واکشن !! چرا از داستان این قهرمان ملی فیلم ساخته نمیشود
درود بی پایان بر چنین دلاور مردانی که امروز آسایش و امنیت ماندگار برای ما ملت ایران فراهم آوردند چنین مردانی نامشان تا ابد جاودانه یادشان درقلبها وذهن ملت ایران جاوید خواهد ماند هم اکنون در رادیو از نام برد تجلیل شد گفتم که من حقیر هم سهمی از رشادت چنین مردانی دلاور همچون حاج قاسم سلیمانی و عزیزان دیگر داشته باشم درود خداوند بر این عزیزان
من هم مثل خیلی از هموطنان به تازگی با نام و زندگی این شهید قهرمان آشنا شدم
واقعا چرا با گذشت این همه سال کمتر در مورد این قهرمانان ملی کار رسانه ای صورت گرفته!؟