پخش زنده
امروز: -
سرپرست شرکت عمران تخصصی بهسازی شهری ایران: ۱۲۳ هزار میلیارد تومان از منابع ۲۲ دستگاه اجرایی برای بهسازی بافتهای فرسوده اختصاص مییابد.
هوشنگ عشايري در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما افزود: ۱۲۳ هزار میلیارد تومان از منابع ۲۲ دستگاه اجرایی عضو ستاد بازآفرینی شهری برای بهسازی و بازسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری اختصاص مییابد.
وی تاکید کرد: مبلغ 120 هزار ميليارد تومان به اين مفهوم نيست که به منابع جديد اضافه شود بلکه سياستگذاري برنامه سهم دهي و جهت دهي است.
سرپرست شرکت عمران تخصصی بهسازی شهری ایران گفت: 55 هزار ميليارد تومان بودجه مصوبه شهرداري ها در 543 شهر است که 12 درصد از منابع و بودجه شان را اختصاص بدهند به محلات هدف همان شهر و اين مبلغ سالانه 7 تا 8 هزار ميلياد تومان خواهد شد.
عشايري افزود: اگر مجموعه دستگاه هاي دولتي حدود 14 هزار ميليارد تومان در فعاليت هاي شهري مجموع اقداماتشان باشد اين مبلغ براي اختصاص به بهسازي بافت هاي شهري سالانه حدود 7 تا 8 هزار ميليارد تومان خواهد بود.
وي گفت: به دولت تبصره پيشنهادي داديم که اگر در مجلس تصويب شود حدود 30 درصد از بودجه عمراني دولت که در اختيار دستگاه هاي اجرايي است و فعاليت خدمات شهري انجام مي دهند براي فعاليت هاي بهسازي و نوسازي بافت هاي خدمات شهري اختصاص بدهند تا بتوانيم به اهدافمان برسيم.
سرپرست شرکت عمران تخصصي بهسازي شهري ايران افزود: در صورت اختصاص اين منابع سالانه حدود 300 هزار شغل مستقيم و غير مستقيم در بافت هاي ناکارآمد شهري ايجاد مي شود.
عشايري گفت: براساس برنامه سال 97 عمليات اجرايي براي بازسازي و بهسازي بافت هاي فرسوده آغاز خواهد شد.
وي افزود: طرح هايي آماده است تا بتوانيم آن ها را افتتاح کنيم و بالغ بر 25 هزار واحد در 40 شهر و در 109 محله آماده است که به زودي افتتاح خواهد شد.
عشايري به تکليفي که در بند الف ماده 56 قانون برنامه ششم مبني بر اينکه وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازي با همکاري شهرداري ها نسبت به تدوين برنامه ملي بازآفريني شهري اقدام کنند اشاره کرد و گفت: سالانه بايد 270 محله را تدوين کنند و به تصويب ستاد ملي بازآفريني شهري برسانند.
وي افزود: در اين برنامه هم سهم اعتبارات عضو ستاد بازآفريني تبيين شد و در واقع تکاليف شان هم مشخص شد که چه هست اما با توجه به اينکه کار سخت بود زمان سه ماهه به هفت ماه طول کشيد تا ديدگاه هاي همه مناطق و دستگاه ها جمع آوري شود.
سرپرست شرکت عمران تخصصي بهسازي شهري ايران گفت: چون مي خواستيم جريان از پايين به بالا باشد و رويکرد محله محور را براي پروژه محوري اجرا کنيم اين طرح زمان بر شد.
عشايري افزود: با تشکيل نهاد توسعه و توجه به اين موضوع که از دل محلات سالي 270 محله را درآوريم به حدود هزار و 334 محله شد.
وي گفت: از اين تعداد حدود 66 هزار هکتار از بافت هاي فرسوده در اراضي شهري را به خود اختصاص دادند که 10 ميليون نفر جمعيت در اين مناطق زندگي مي کنند.
عشايري افزود: مطالعه ما 270 محله و جمعاً 141 هزار هکتار در 543 شهر را شامل مي شود اما در برنامه ششم چون برنامه 10 ساله بود و اين برنامه ما 5 ساله است 50 درصد کل فعاليت برنامه محدوده هدف قرار داديم با اولويت 4 فعاليت عمده که در دل برنامه تعريف شده بود.
وي گفت: يک فعاليت نرم افزاري به نام توانمند سازي يا ارتقاء توانمندي هاي اجتماعي اقتصادي ساکنان محلات و سه فعاليت سخت افزاري تعريف شده است.
سرپرست شرکت عمران تخصصي بهسازي شهري ايران افزود: اين فعاليت ها شامل ارتقاء خدمات روبنايي، ارتقاء خدمات زيربنايي و فضاهاي عمومي شهري و نوسازي و بهسازي مسکن است.
عشايري گفت: بخش نوسازي و بهسازي مسکن که بيش از 40 درصد فعاليت ما را از اين 123 هزار ميليارد تومان به خودش اختصاص داده است نزديک به 50 هزار ميليارد تومان خواهد شد.
وي افزود: در اين حوزه بخش خصوصي ورود پيدا خواهد کرد و بخش روبنايي و زيربنايي را نيز شهرداري ها و دولت خواهند ساخت که سهم هر دو تقريباً 30 درصد است.