پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه با تکذیب خبر برهنه کردن شهروندان ایرانی در فرودگاه بلگراد گفت: ما قطعا درباره سرنوشت و نوع برخورد با ایرانیان در سایر کشورها بی تفاوت نیستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما، بهرام قاسمي در حاشيه همايش تروريسم، افراط گرايي و امنيت منطقه اي در غرب آسيا و درجمع خبرنگاران در خصوص اخبار منتشر شده مبني بر برهنه و بازداشت کردن مسافران ايراني در فرودگاه بلگراد افزود: روز گذشته در اين زمينه توضيح دادم، متاسفانه معدودي از رسانههاي ما کم حوصله هستند و به دليل کمبود جا، گهگاهي کلام را مختصر و يا يک حرف ربط را حذف ميکنند که گوياي کامل مطلب نيست.
وي ادامه داد: آنچه بر آن تأکيد دارم، اين است که اين تعابير در عرصه سياسي و مسائل سياست خارجي و حتي مسائل داخلي کشورها بسيار مهم است و کلمات بايد با نکته بيني و دقت لازم انتخاب شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينکه به کارگيري لفظ برهنه کردن ايرانيان در فرودگاه يک امر محال است اظهار داشت:اين تعبير بجا و درستي نيست و من اگر بخواهم ديدگاه خودم را در اين خصوص و اين واژه به کار ببرم، اين را توهين به تکتک ايرانيان اعم از زن و مرد ميدانم.
قاسمي افزود: بعد از تحولات يکي دو دهه اخير در بحث مسائل امنيتي در فرودگاههاي جهان کنترلهاي امنيتي بيشتر شد و هميشه برخي کنترلهاي امنيتي بيشتر در فرودگاهها و مبادي ورود و خروج کشورها وجود داشته و مکانيسم انها و بازرسيها کاملا مشخص است.
وي تاکيد کرد: اين تعبير که خداي نکرده به شکل مثلا برهنه شدن فرد مطرح ميشود، با تعبير مشخص خود کلمه برهنه کردن، قطعا بحث درستي نيست.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي با اشاره به پيگيري انجام شده در روز گذشته با سفارت ايران در بلگراد، گفت: ديروز ما از سفارت ايران در بلگراد پيگيري دقيقي صورت داديم و دقيقا به کارگيري اين واژه و کلمه برهنه کردن را رد ميکنم.
وي با بيان اينکه کنترلهاي امنيتي فرودگاههاي صربستان و مبادي ورودي اين کشور دقيق است افزود: علت اين موضوع لغو رواديدي است که بين دو کشور صورت گرفته و جايگاه بلگراد و صربستان در حوزه بالکان و اروپا از اهميت خاصي برخوردار است.
قاسمي افزود: افراد متعدد و البته نه تعداد زيادي بودند که به نام گردشگر وارد اين کشور شدند و متاسفانه به لحاظ قوانين اين کشور حامل اقلام غيرمجاز بودند و در فرودگاه معطل شده يا آنها را متوقف کردند و يا افرادي بودند که بعد از بازرسي انجام شده توسط پليس فرودگاه، مشخص شده که اينها گردشگر نيستند، البته آنها عمدتا از مبدأ ايران به سمت بلگراد حرکت نکردند و از بعضي نقاط کشورهاي آسيايي و اروپايي به اين کشور سفر کرده بودند به طور مثال بليت بازگشت و يا ارز کافي در اختيار نداشتند و آن ابزار لازم و ملزوماتي که يک گردشگر معمولا براي ورود به يک کشور دارد نداشتند لذا پليس احتمالا با آنها برخورد و يا آنها را متوقف کرد و از آنها خواست کشور را ترک کنند يا ديپورت شدهاند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي تصريح کرد: در آنجا دقت کافي طبق قوانين خودشان در مبادي وروديشان وجود دارد، ولي به اين شکلي که در برخي رسانهها مطرح شده بود شاهد و مثالي نداريم و اگر کساني اسناد متقني در اين زمينه دارند ميتوانند به وزارت خارجه ارائه کنند و ما با جديت تمام پيگيري خواهيم کرد.
قاسمي با بيان اينکه سفارت ايران روز گذشته اين موضوع را شديدا تکذيب کرد، اظهار داشت: در تماسي که روز گذشته با سفير صربستان در تهران برقرار و در گفتوگويي که انجام شد، ايشان هم اين خبر را شديدا تکذيب کرد و قرار شد امروز به صورت مکتوب گزارش جامعي درباره رفتار پليس مرزي صربستان با ايرانيان ارائه کند.
وي تاکيد کرد: ما قطعا نسبت به سرنوشت و نوع برخورد با ايرانيان و مسائل شهروندان خودمان در ساير کشورها بي تفاوت نيستيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي با بيان اينکه ما به اين موضوع حساس هستيم تصريح کرد: با دقت اين مسئله را دنبال ميکنيم و وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران به هيچ کشوري اجازه رفتار نامطلوب و توهين آميز در قبال شهروندان ايراني را نميدهد.