یک سوم تالاب میانکاله خشک شد
مدیر اکوسیستم های تالاب محیط زیست : مساحت تالاب میانکاله 68 هزار هکتار است که در حال حاضر یک سوم آن خشک شده است.
مسعود باقر زاده کریمی در گفتگوی تلفنی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: تالاب میانکاله از دریای خزر و رودخانه های بالادست دامنه شمالی البرز آبگیری می شود و مشخصات اکولوژیکی تالاب وابسته به ترکیب شیمیایی آبی است که آن جا وجود دارد و حاصل ترکیب آب شور دریا و آب شیرین رودخانه است.وی با اشاره به وضعیت تالاب میانکاله ادامه داد: برخی از دستگاه ها به اشتباه تصور می کنند که با پسروی آب دریا و کم شدن آب تالاب این موضوع وارد بحران کم آبی می شود و برای رفع این بحران ما باید آب دریای بیشتری را وارد تالاب کنیم که این موضوع کاملا اشتباه است به ویژه که تالاب در انتهای غربی به یک تالاب کوچکتر به اسم زاغمرز متصل می شود و کاملا محتاج آب شیرین است که از طریق بالادست تالاب تغذیه می شود.
مدیر اکوسیستم های تالاب سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شرایط اکولوژیکی تالاب گفت: ترکیب متناسب آب شیرین و آب شور تالاب باعث شده است که شرایط اکولوژیکی را برای پرندگان مهاجر و بومی آن منطقه فراهم کند به نحوی که این منطقه را به لحاظ شاخص های اکولوژیکی یکی از مناطق منحصر به فرد دنیا قرار دهد.
وی ادامه داد: تالاب میانکاله یکی از ذخیره گاه های طبیعی جهان است و در یونسکو به ثبت رسیده است و ارزش آن از دیدگاه های کنوانسیون رامسر به عنوان تالاب با ارزش جهانی است، لذا نیاز داریم که ما حق آبه های آب شیرین تالاب را تامین کنیم و رسوباتی را که در بستر تالاب به وجود آمده است مانع از آب رودخانه به تالاب می شود و برداشت های بی رویه و غیرمجازی که از آب های بالادست تالاب صورت می گیرد باعث شده است تا این منطقه در ورطه نابودی قرار گیرد.
باقرزاده کریمی افزود: تالاب میانکاله مساحت 68 هزار هکتاری دارد که در حاضر یک سوم آن خشک شده و ما مشخصا باید به تراز آب معینی برسیم که این تالاب احیا شود و به دلیل نوسانات دریای خزر تراز آب هنوز مشخص نیست.
وی با اشاره به اینکه آیا مساحت خشک شده تالاب می تواند به عنوان کانون ریزگرد محسوب شود یا خیر؟ گفت: به دلیل رطوبت در منطقه بحث کانون ریزگرد منتفی است ولی در دراز مدت با یک وزش باد شدید گرد و غباری به همراه خواهد داشت ولی کانون ریزگرد در کشور محسوب نمی شود.