پس از سالها سکوت؛
سازمان ملل، ائتلاف سعودی را در فهرست سیاه قرار داد
سازمان ملل نام «ائتلاف سعودی» را به دلیل ارتکاب جنایت علیه کودکان یمنی در لیست سیاه خود قرار داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از نیویورک، سازمان ملل متحد روز پنجشنبه نام (به اصطلاح) ائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان سعودیو امارات و چند کشور عربی دیگر را به علت کشتن و زخمی کردن 683 کودک در یمن و حمله به دهها مدرسه و بیمارستان در سال 2016 در فهرست سیاه قرار داد اما درعین حال اعلام کرد این ائتلاف برای بهبود محافظت از کودکان اقداماتی انجام داده است (!). این گزارش روز پنجشنبه از سوی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت و خبرگزاری رویترز نیز به آن دسترسی پیدا کرد.
نام ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان سعودی سال گذشته برای مدتی کوتاه به فهرست سیاه اضافه اما بان کی مون دبیر کل سابق سازمان ملل متحد پس از تهدیدهای عربستان ، نام آن را از این فهرست خارج کرد. عربستان سعودی سال گذشته تهدید کرد، اگر نام ائتلاف سعودی از این فهرست سیاه خارج نشود بخشی از بودجه سازمان ملل متحد را قطع می کند.
پس از این تهدید ریاض ، بان کی مون نام ائتلاف سعودی را از این فهرست خارج کرد.
در تلاش برای جلوگیری از جنجال برسر این گزارش ، فهرست سیاه امسال به دو بخش تقسیم شده است.
یک بخش به طرف هایی مربوط می شود که اقداماتی را در محافظت از کودکان انجام داده اند و شامل ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان سعودی است و بخش دیگر شامل طرف هایی است که برای محافظت از کودکان اقدام نکرده اند.
این گزارش که ویرجینیا گامبا Virginia Gamba نماینده سازمان ملل متحد در امور درگیری های مسلحانه و کودکان آن را تهیه و به نام گوترش منتشر شده است آنهایی را که در این فهرست قرار گرفته اند در معرض اقدام سازمان ملل قرار نمی دهد بلکه طرف های دخیل در درگیری ها را شرمنده می کند به این امید که آنها مجبور شوند اقداماتی را در محافظت از کودکان انجام دهند.
استفان دوژاریک سخنگوی سازمان ملل متحد گفت: گوترش روز چهارشنبه با سلمان پادشاه عربستان سعودی تلفنی گفتگو کرد.
عربستان سعودی و امارات از خریداران اصلی تسلیحات آمریکا هستند.
عربستان سعودی همچنین از مشتریان شرکت های تجهیزات دفاعی انگلیس نیز هست.
جو بکر Jo Becker مدیر بخش حمایت از حقوق کودکان در سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: این ائتلاف ( سعودی ) باید به وعده های تو خالی درخصوص احتیاط به خرج دادن پایان دهد و اقدامی واقعی را در جهت پایان دادن به حملات غیرقانونی مرگبار در یمن انجام دهد.
این ائتلاف همچنین باید اجازه دهد سوخت و دیگر کمک های بشردوستانه در اختیار مردم یمن قرار گیرد.
وی افزود: تا زمانی که چنین چیزی محقق نشده است ، دولت ها باید هرگونه فروش تسلیحات به عربستان سعودی را به حال تعلق درآورند.