معاونت فرهنگی قوه قضاییه :
افزایش فرهنگ حقوقی – قضایی جامعه را هدف گرفتهایم
معاون اداره کل فرهنگ حقوقی قضایی جامعه معاونت فرهنگی قوه قضاییه گفت: برای اینکه بتوانیم از درگیر شدن مردم با معضلات حقوقی – قضایی جلوگیری کنیم، باید نوع نگاه مردم به آگاهی های حقوقی را عوض کنیم و به همین جهت افزایش آگاهیهای جامعه را هدف گرفتهایم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه ، اکبر تهرانی افزود: در تفاهم نامه همکاری میان معاونت فرهنگی قوه قضاییه و سازمان زیباسازی شهر تهران ، هفتاد گرافیست و کارتونیست بیش از یکصد طرح مفهومی را بر پایه پیامهای حقوقی قضایی جمعآوری کردند و در سطح سازههای شهری و متروی شهر تهران به نمایش درآمد تا بدینوسیله از زبان هنر، برای تفهیم ضرورتهای حقوقی استفاده شود .
وی با اشاره به حرکت هماهنگ دادگستری استانهای سراسر کشور در بهره گیری و نمایش این طرحها تصریح کرد: بهرهمندی از این ظرفیت ها برای بالابردن دانش مردم در دستگاه قضایی بیسابقه بوده است و بنا داریم در این راستا از ظرفیت مشابه در دیگر سازمانها نیز استفاده کنیم.
تهرانی با تاکید بر اینکه آموزشهای مردمی و بالا بردن دانش مردم، توصیه مقام معظم رهبری به دستگاه قضا و نیز انتظار رئیس قوه قضاییه از معاونت فرهنگی است، خاطر نشان کرد: این وظیفه ملی همه دستگاههای درگیر در مقوله فرهنگ است تا با به یاری معاونت فرهنگی قوه قضاییه بشتابند و با اجرای طرح های مشابه، به بهبود فرهنگ حقوقی – قضایی جامعه کمک کنند تا از این راه، بتوانیم پروندههای ورودی به دستگاه قضایی را کاهش دهیم.
معاون اداره کل فرهنگ حقوقی قضایی جامعه معاونت فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: معنی دارا بودن فرهنگ حقوقی - قضایی این است که مردم وقتی میخواهند کوچکترین فعالیت اقتصادی، اجتماعی و یا هر حرکتی با تبعات اجتماعی انجام دهند، ابتدا به عواقب حقوقی و تبعات قضایی آن بیاندیشند و همانگونه که برای راهاندازی یک کسب کار با اهل فن و اقتصادانان مشورت میکنند، به ضرورت همفکری با یک حقوقدان نیز توجه کنند تا دچار معضلات قضایی نشوند.
وی یکی از رسالتهای معاونت فرهنگی را هوشیار کردن مردم در ضرورت بهره بردن از دانش حقوقی عنوان کرد و افزود: اگر تک تک افراد جامعه بدانند که در هر یک از رفتار نادرست اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مصادیق مجرمانه نهفته است، قطعا با دقت و مطالعه بیشتری اقدام میکنند و هدف ما نیز همین ارتقای دانش حقوقی و قضایی مردم است.
تهرانی دانستن آداب درست به مراجع قضایی و طرح دعوی را از جمله دیگر مصادیق فرهنگ و آگاهیهای حقوقی دانست و تصریح کرد: مردم باید همانند دیگر سازمانها، راه تعامل درست با دستگاه قضا را بیامورند تا از این طریق یکی از عوامل اطاله دادرسی را از میان بردارند.
وی همچنین با ابراز امیدواری به توجه بیشتر مردم نسبت به نهاد خانواده تاکید کرد: آموزش اینگونه مسایل باید از درون خانواده و محیطهای آموزشی ابتدایی صورت گیرد تا رفتارهای صحیح در وجود افراد نهادینه شود.