درپی تصمیم دیوان عالی هند؛
سه طلاقه کردن زنان در هند ممنوع شد
دیوان عالی هند سه طلاقه کردن زنان را در یک مجلس غیرقانونی اعلام کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از بی بی سی، دیوان عالی هند سه طلاقه کردن زنان را در یک مجلس غیرقانونی اعلام کرد.
مجری این شبکه گفت: دیوان عالی هند طی حکمی، اعلام کرد طلاق آنی بر اساس اسلام (منظور اهل سنت)، غیرقانونی است. یعنی مردان نمیتوانند به صِرف گفتن سه بار «طلاق» همسر خود را ظرف چند ثانیه طلاق دهند. لذا برای مردان مسلمان هندی از این پس سه طلاقه کردن همسرانشان غیرقانونی خواهد بود.
سه قاضی از پنج قاضی دیوان عالی هند، به متوقف کردن این روش طلاق رأی دادند. سیف محمود، یکی از وکلای هندی، درپی صدور این حکم از سوی دیوان عالی هند، اعلام کرد: سه طلاقه کردن از امروز به بعد، ممنوع اعلام شده است. از این پس، باید این روشِ طلاق در هند کنار گذاشته شود.
هزاران زن مسلمان در هند خواستار پایان دادن به روش سه طلاقه (که در میان برخی از اهل سنت در اسلام متداول است) شدند. این بدان معنا است که زنان ناگهان درمییابند که شوهر ندارند و اغلب، بدون دریافت هیچ نفقه یا مهریهای - در حالی که کاملاً مفلس شدهاند - باید نزد والدین خود بازگردند.
در جلسه دادگاهِ دیوان عالی هند، برخی از نهادهای مسلمانان هندی در برابر قضات این دیوان از روش سه طلاقه کردن زنان دفاع کردند، اما مخالفان این حکم گفتند: حتی در کشورهای پاکستان و بنگلادش که دو کشور مسلماننشینِ همسایهی هند هستند، این روشِ طلاق پیش از این غیرقانونی اعلام شده بود، آنگاه شما چگونه انتظار دارید به این روش ظالمانه برای طلاق دادن زنان که منجر به بی سرپرست شدن آنان میشود، در کشور هند همچنان ادامه دهید.
خبرنگار افزود: چندین سال است که زنان مسلمان هندی و شماری از فعالان حامی حقوق زنان در این کشور در حال نبرد برای ملغی کردن روشِ سه طلاقه بوده اند که اکنون موفق شدند حکم مربوط به غیرقانونی بودنِ آن را از دیوان عالی هند دریافت کنند. حتی نخست وزیر هند، در پیامی توئیتری، این را حکمی تاریخی از سوی دیوان عالی هند خواند. نخست وزیر هند همچنین زنانی را که پا پیش گذاشتند و این روشِ طلاق را به چالش کشیدند، تحسین و تمجید کرد. نخست وزیر هند تأکید کرد: این اقدام دیوان عالی هند باعث توانبخشی به شمار فزایندهای از زنان در هند خواهد شد.