۲۶ مرداد؛ نخستین دوره تربیت مربی نهج البلاغه در تهران
مدیر مسئول مؤسسه احیای فرهنگ نهج البلاغه گفت: علاقهمندان به شرکت در دورههای آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه پس از شرکت و قبولی در آزمون ورودی، میتوانند این دورهها را بگذرانند و در پایان دوره باید در آزمون مربیگری شرکت و با نگارش مقاله علمی درباره نهج البلاغه، مدرک مربی گری دریافت کنند.
محمد مهدی علیقلی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کسانی که بعد از گذراندن این دورهها، از ۱۰۰ امتیاز ۷۰ امتیاز کسب کند مدرک مربی گری نهج البلاغه میدهد و آنها را به مؤسسات علمی، فرهنگی و قرآنی و حوزههای علمیه معرفی میکند تا در این مراکز، نهج البلاغه را با روش علمی و به روز تدریس کنند.
وی درباره رسالت مؤسسه احیای فرهنگ نهج البلاغه گفت: هدف ما آن طور که از نام مؤسسه بر میآید زنده کردن و گسترش فرهنگ نهج البلاغه در جامعه است و اگر میخواهیم ادامه دهنده راه امام و شهدا باشیم باید فرهنگ علوی را در جامعه زنده کنیم و برای این منظور بهترین کار احیای فرهنگ نهج البلاغه است که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری نیز بارها به این مسأله اشاره داشتهاند.
علیقلی با بیان اینکه در کتابخانه تخصصی نهج البلاغه تاکنون بیش از ۴۰ هزار کتاب، مقاله و پایان نامه در رابطه با امیرالمومنین علی (ع)، غدیر و نهج البلاغه شناسایی کرده ایم افزود: از جمله کارهایی که ما در مؤسسه انجام میدهیم برگزاری دورههای آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه است که از سال ۹۲ در استانهای مختلف کشور برگزار میشود و نتیجه آن این است که خوشبختانه تا امروز بیش از هزار و ۲۰۰ مربی نهج البلاغه در سطح کشور داریم.
وی با اشاره به اینکه پارسال در آستان قدس رضوی ۴ ترم دوره تربیت مربی نهج البلاغه برگزار شده است گفت: در حال حاضر با چاپ کتابها و درسنامههای نهج البلاغه که مخصوص مؤسسه است، ۱۰۰ کلاس درس نهج البلاغه در استانهای خراسان رضوی، فارس، اصفهان، مرکزی و ... در حال برگزاری است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین دوره تربیت مربی نهج البلاغه در تهران گفت: بعد از اعلام فراخوان مؤسسه تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر در این دوره ثبت نام کرده اند که بیش از ۷۰ درصد آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند و رشته اغلب آنها کارشناسی نهج البلاغه است، در یک تقسیم بندی دیگر از این تعداد ۴۰ درصد طلبه و ۶۰ درصد دانشگاهی هستند.
مدیر مسؤول مؤسسه احیای فرهنگ نهج البلاغه افزود: این دوره در ۴ ترم ۱۲ جلسهای و در مجموع ۴۸ ساعت، پنجشنبههای هر هفته از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر برگزار خواهد شد.
علیقلی با بیان اینکه ترم اول، مربوط به نهج البلاغه شناسی است گفت: در این دوره دانشهای بیرونی نهج البلاغه مورد بررسی قرار میگیرد، بحثهایی همچون روش برداشت از نهج البلاغه، آشنایی با ساختار این کتاب، کتابشناسی و رابطه نهج البلاغه با قرآن، پاسخ به شبهات پیرامونی مجموعه بحثهای ترم اول ماست.
وی افزود: در ترم دوم روش شناسی نهج البلاغه بررسی میشود، روش علمی استفاده از نهج البلاغه، روش شرح ترتیبی، روش شرح موضوعی، روش سیر تاریخی، روش حفظ از سلسله بحثهایی است که در ترم دوم مطالعه میشود.
مدیر مسؤول مؤسسه احیای فرهنگ نهج البلاغه گفت: در ترم سوم روش موضوعی نهج البلاغه که مشتمل بر ۲ قسمت است بررسی میشود اول روش بحثهای اعتقادی، خداشناسی، جهان شناسی، پیغمبر شناسی، قرآن شناسی، امام شناسی و معاد شناسی تدریس میشود و در گام دوم دیگر مباحث موضوعی مثل مدیریت علوی، تربیت علوی، سبک زندگی و حکومت علوی در نهج البلاغه مورد بحث و مداقه قرار میگیرد.
علیقلی با بیان اینکه ترم چهارم به صورت کارگاهی برگزار میشود افزود: روش تحقیق و پژوهش، روش تدریس و آموزش نهج البلاغه از جمله مواردی است که به صورت کارگاهی برگزار میشود.
مدیر مسئول مؤسسه احیای فرهنگ نهج البلاغه افزود: آیت الله سید جمال الدین دین پرور، مصطفی دلشاد تهرانی، محمد علی مجد فقیهی، مجید معارف، حسین استاد ولی، احمد غلامعلی، علی فلاح رفیع، بخشعلی قنبری و محمد مهدی علیقلی از استادان و مدرسان دورههای تربیت مربی نهج البلاغه هستند.
مراسم افتتاحیه نخستین دوره تربیت مربی نهج البلاغه در تهران روز پنجشنبه ۲۶ مرداد در خانه اندیشمندان علوم انسانی، با قرائت پیام آیت الله عبدالله جوادی آملی آغاز و با حضور آیت الله سید جمال الدین دین پرور رئیس بنیاد نهج البلاغه، حجت السلام و المسلمین محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از استادان حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد.
کاش این برنامه بزودی در مرکز دیگر استانها علی الخصوص در استانهای خراسان رضوی هم برگزار بشه تا ماهم بتونیم شرکت کنیم.