وی اضافه کرد : البته از وزیر دادگستری هم تشکر می کنم که گزارش خوبی هم ارائه کردند که هر چند من گلایه هایی هم دارم که در ابتدای این گزارش مطلبی را از بنده فرموده اند ، همچین مطلبی نبوده و انتظار داریم دوستان مطالب را دقیق بنویسند و ارائه دهند زیرا هر مطلبی بار خودش را دارد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: مطالبی که باید عرض کنم گزارش از دستگاه قضایی است و اگر بخواهیم نگاه اجمالی به آن داشته باشیم به طول خواهد انجامید البته باید این مزاح را مانند سال های قبل عرض کنم ما احترام زیادی برای مهمانانمان قایل هستیم اما آنها وقت را رعایت نمی کنند و مقال و مقام را سخت بر میزبان تنگ می کنند، مطلب اولی که باید بگویم درباره جایگاه و نقش قوه قضاییه است.
وی افزود: در اصل 156 قانون اساسی و اصل 57 و 61 قانون اساسی به وظایف و اختیارات قوه قضاییه اشاره شده که برخی اجمالاتی دارد و مهمترین آن اصل 156 قانون اساسی است که بر حسب این اصل ، قوه قضاییه قوه ای است مستقل که پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول عهده داری عدالت است، اولین وظیفه رسیدگی و صدور حکمی است که قانون مشخص می کند ، دومین وظیفه احقاق حقوق عامه و سومین وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین که در اصول بعدی تبیین شده است .
رئیس قوه قضائیه چهارمین وظیفه را کشف جرم و تعیین مجازارت برای مجرمین دانست و گفت : پنجمین وظیفه اقدام مناسب برای پیشگیری از جرم است ؛ در اصل پنجم تا هفت قانون اساسی فرموده اند که قوای مجریه، مقننه و قضاییه هر کدام یک قوه مستقل هستند که زیر نظر ولایت مطلقه فقیه حضور دارند که هر کدام مستقل از یکدیگرند.
وی ادامه داد: اصل 61 به نظر بنده نیاز به یک تحلیل و تفسیر دارد و این یعنی اینکه وظیفه اصلی قوه قضاییه بر دوش دادگاه های دادگستری است که به حل و فصل دعاوی و گسترش اجرای عدالت بپردازد .
آیت الله آملی لاریجانی افزود : مقصود بنده از قرائت این دو سه اصل برای توجه به این اصول است ، ما در تشخیص نقش قوه قضاییه و جایگاه آن و وظایف اختیارات آن می توانیم دو نگاه داشته باشیم ، یک نگاه ، نگاه کلی و بیرونی است و ما برای آنکه ببینیم قوه قضاییه چه جایگاهی دارد می رویم آن را در کل جغرافیای نظام اسلامی بررسی می کنیم و نظام جمهوری اسلامی را در کل دنیا و منطقه ملحوظ می داریم و اگر از ما بپرسند که قوه قضاییه چه نقشی دارد می رویم سراغ این قوه که یکی از ارکان نظام اسلامی است که اسم این نگاه را می توانیم بگذاریم نظام بیرونی.
امروز نظام جمهوری اسلامی حرف اول را در منطقه می زند
رئیس قوه قضاییه گفت: امروز نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی شکوفا و بالنده است که حرف اول را در منطقه می زند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در همایش سراسری قوای سه گانه که همزمان با هفته قوه قضاییه برگزار شد، افزود: اینکه از نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی شکوفا و بالنده یاد می شود چیزی نیست که در داخل کشور مسئولین بگویند؛ بلکه امام راحل نیز با تیز بینی این را فرمودند که روزی جمهوری اسلامی ایران حرف اول را خواهد زد و امروز دشمنانمان می گویند که ایران در منطقه و دنیا نقش دارد.
وی گفت: اگر جمهوری اسلامی ایران در منطقه نقش نداشت دشمنان نیازی به تحریم ها و فشارها نمی دیدند و این تحریم های آمریکا علیه ایران و حتی تحریم دولت های دیگری که با ایران تعامل می کنند نیز به خاطر نقش نظام ما در جهان است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به این مطلب که دستگاه قضا باید با دو نگاه بیرونی و درونی بررسی شود افزود: در یک نگاه تحلیلی درون اجزای قوه قضاییه می بینیم که دستگاه قضا نهادی است متشکل از دادگستری، دیوان عدالت اداری، دیوان عالی کشور ،سازمان بازرسی کل کشور، دادسراها و مراجع رسیدگی به مطالبات قضایی مردم که البته هر کدام از این نهادها مکمل یکدیگر هستند.
آملی لاریجانی ادامه داد: آنچه برای کل قوه قضاییه مهم است شناخت جایگاه و نقش آن در نظام جمهوری اسلامی ایران است که به گمانم این نگاه را از اصل 157 قانون اساسی به خوبی می توان درک کرد که نظام کشورمان از سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه تشکیل شده که زیر نظر ولایت اداره می شود و این همان نگاه بیرونی است.
وی تاکید کرد: اگر این نگاه را درباره قوه قضاییه داشته باشیم آنوقت همه ما نگاهمان به وظایف و حساسیت اجرای قوانین دو چندان خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه افزود: توجه به نگاه بیرونی موجب می شود که با توجه به وضعیت نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه وقتی دخالت دستگاه قضا را می بینیم آنوقت برای ما روشن می شود که خدمت کردن در این مجموعه کار بزرگی است و اگر توام با اخلاص در نیت شود یکی از بالاترین عبادات است.
آملی لاریجانی تصریح کرد: دل بستگی ما به نظام جمهوری اسلامی صرفاً نه برای ملیت است که البته به وطن خودمان عشق می ورزیم و ملیت ایرانی را در سراسر تمدن دنیا موثر می دانیم اما فراتر از آن، همبستگی ایمانی ما به این نظام است که میلیون ها مسلمان در دنیا نیز این احساس دلبستگی و هم بستگی را دارند.
وی تاکید کرد: هر خدمتی که قوه قضاییه انجام می دهیم نقشی در ارکان این نظام و در منطقه و دنیا دارد، آنوقت است که بازتاب عمل خودمان را بسیار فراتر از محیطی که کار می کنیم خواهیم دید.
استقلال قاضی و دستگاه قضایی را ارج می نهیم
رئیس قوه قضائیه گفت: استقلال قاضی و دستگاه قضایی را ارج می نهیم و این به نفع همه نظام است.
آیت الله آملی لاریجانی در همایش قوه قضائیه به اصل 57 قوه قضائیه اشاره کرد و افزود: در این اصل استقلال همه قوا ذکر شده است اما در اصل 56 دوباره تصریح می کند که قوه قضائیه قوه ای مستقل است و این اصرار بر استقلال قوه قضائیه که البته غیر از استقلال قاضی است امر بسیار پراهمیتی است و اصرار قانون اساسی و نویسندگان آن و رأی دهندگان به این قانون بی وجه نیست.
وی با بیان اینکه استقلال دستگاه قضایی و قضات یکی از دغدغه های مهم متفکران دنیاست، گفت: ایجاد تعادل بین این استقلال و بین آزادی بیان برای نقادان و منتقدین و همین طور اختیارات مجلس و قوه مجریه بحث بسیار عمیقی است.
آملی لاریجانی افزود: ما استقلال قاضی و دستگاه قضایی را ارج می نهیم که این به نفع همه نظام و حتی به نفع قوه مجریه است؛ حتی اگر گاهی قوه مجریه خود را مورد و طرف احکام قضایی می بیند، این به نفع قوه مقننه و کل نظام جمهوری اسلامی ایران است به دلیل اینکه استقلال قاضی، تضمین کننده عدالت و رکن رکین حکم عادلانه است.
وی گفت: اگر قاضی مستقل نباشد حتماً در حکمش خدشه ای وارد می شود یعنی او در مقام حکم به طرفی حتماً ترجیح خواهد داد و این منافات با عدالت است.
رئیس قوه قضائیه افزود: استقلال یعنی اینکه تحت تأثیر قوای دیگر و یا فشارهای سیاسی و اجتماعی نخواهد حکم صادر کند.
آملی لاریجانی گفت: من امروز می خواهم از وضعیت برخی رسانه ها در کشور و برخی سخنان که در مجلس محترم گفته می شود انتقاد کنم، گاهی به عنوان انتقاد گفته می شود اما در عمل اینها زیر سوال بردن استقلال دستگاه قضایی است و انتقاد نیست.
وی افزود: اینکه در رسانه های جمعی بخواهند فشار بر شخص قاضی یا بر دستگاه قضایی وارد کنند که حکمش یک طرفه باشد این مخالف استقلال است و نقد نیست.
رئیس قوه قضائیه گفت: به این توجه کنیم وقتی در قانون اساسی گفته می شود برای حل و فصل دعاوی قوه قضائیه تمهید می شود یعنی باید دعاوی را این قوه حل و فصل کند.
آملی لاریجانی افزود: ما اکنون می بینیم به بهانه نقادی کردن آراء قضات یا دستگاه قضایی می خواهند (قاضی و دستگاه قضایی) را تحت فشار قرار دهند.
وی گفت: یک آقایی بعد از محاکمه در یک پرونده ای بسیار گسترده و مهم می گوید که چنین حکمی در سه هزار تاریخ ایران صادر نشده است و همان مطالب را در روزنامه ها منتشر می کنند که این هم توهین به دستگاه قضایی است و هم ظلم است و هم مخالف استقلال این دستگاه است.
رئیس قوه قضائیه افزود: ما نمی خواهیم دیوار و حصار دور قوه قضائیه بکشیم و قضات و مسئولان دستگاه قضایی را مصون از خطا نمی دانیم و این روشن است اما فصل الخصومه بودن ماهیت کار قاضی است و این را نباید از بین ببریم.
آملی لاریجانی گفت: اینکه قاضی رافع نزاع باشد و نزاع را تمام کند نباید آن را زیر سوال ببریم که دادگاه حکم کند و مراحل مختلف صدور حکم طی شود و پرونده مختومه شود تازه روزنامه ها اعلام کنند که این حکم ظالمانه است و عادلانه نیست، به این نمی گویند فصل الخصومه.
وی افزود: ما پاسخگویی قوه قضائیه به معنای تبیین را قبول داریم و کار خیلی خوبی نیز هست و اتفاقاً ما در جامعه باید هر چه بیشتر بتوانیم مستدل صحبت کنیم و مستندات عرضه شود و این کار عادلانه، عاقلانه و هوشمندانه ای است و همواره به مسئولان گفتم تا آنجا که پرونده ها اجازه می دهد برای مردم توضیح دهید و بگذارید معلوم شود که کار دستگاه قضایی چیست.
رئیس قوه قضائیه گفت: اما گاهی مقصود از پاسخگویی این است که هر دستگاه و نهادی ولو مجلس بیایند راجع به پرونده ها سوال کنند و دستگاه قضایی موظف باشد که جواب دهد که این برخلاف وظیفه دستگاه قضایی است که به عنوان فصل الخصومه است.
آملی لاریجانی افزود: در دنیا و کشورهای پیشرفته نیز چنین رسمی واقعاً نیست که بیایند و دائماً دستگاه قضایی و قضات و آراءشان را بخواهند زیر سوال ببرند.
وی گفت: این مطلبی که رئیس جمهور محترم گفتند حرف کاملاً درستی است که بگذاریم آراء مطرح شود و اتفاقاً هم اکنون نیز اینگونه است.
رئیس قوه قضائیه افزود: پژوهشگاه قوه قضائیه برنامه مستمری برای عرضه و نقادی آراء دارند که قاضی صادر کننده رأی در آن جلسه حاضر است و نقادانی از دانشگاه این آراء را نقد می کنند و اتفاقاً بر حسب گزارشی که به بنده داده اند برخی از قضات ما کاملاً جدی و قوی از آراءشان دفاع می کنند که کار بسیار خوبی نیز هست.
آملی لاریجانی گفت: البته سامانه ای نیز طراحی شده است که نمی دانم اکنون این سامانه بالفعل شده است یا خیر و در قانون نیز آمده با حذف اسامی وارده در پرونده بتوانند رأی را در اختیار کسانی که می توانند از این رأی به لحاظ علمی استفاده کنند قرار داده شود.
وی افزود: اینها همه حرف های درستی است لاکن باید توجه کنیم و نباید به اینجا بیانجامد که کار فصل الخصومه حل و فصل دعاوی و تمام کردن یک قضیه که ادامه پیدا نکند به روزنامه ها کشیده شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: اینکه در مجلس محترم نماینده ای بگوید چرا قاضی اینگونه حکم کرده این درست نیست.
نباید استقلال دستگاه قضایی را زیر سوال ببریم
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر استقلال دستگاه قضا گفت: رعایت استقلال دستگاه قضایی و قاضی باعث می شود از قوه قضاییه قوی و مستقل در کشور بهره مند شویم.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به تاکیدات نمایندگان مجلس عوام انگلیس بر استقلال دستگاه قضایی آن کشور افزود: حتی در این کشور نمایندگان مجلس عوام اجازه ورود و انتقاد به آرای قضایی و دستگاه قضایی و ورود به پرونده های قضایی در جریان، محدودیت وجود دارد .
وی ابراز امیداوری کرد: با رعایت قواعد قضایی و استقلال قاضی می توانیم به دستگاه قضایی مستقل دست یابیم و نباید بی جهت اذهان عمومی را نسبت به کارکرد دستگاه قضا نگران و منحرف کرد.
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگراز سخنانش به موضوع اهمیت مقابله با نفوذ دشمن و نقش قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: وقتی با نگاه بیرونی و کلی به نظام جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی می نگریم در می یابیم اقتدار نظام جمهوری اسلامی امروز در منطقه و دنیا موجب شده است دشمنان این کشور پس از طی مراحل مختلف کودتا، حمله نظامی که شامل جنگ هشت ساله و جنگ های نیابتی می شود و تحریم های سخت به فکر نفوذ به نظام و دستگاه قضایی باشند.
وی گفت: دشمنان وقتی دیدند کودتا جواب نداد ، حمله نظامی و تحریم همگی با شکست مواجه شد و جمهوری اسلامی مقتدرتر شد به دنبال نفوذ آمدند البته این نفوذ را از سابق دنبال می کردند .
آملی لاریجانی با اشاره به منشور روحانیت که حضرت امام خمینی(ره) در سال 67 منتشر کرد ادامه داد: در آن منشور حضرت امام به بحث نفوذ اشاره کردند که فرمودند دشمنان ما وقتی از دخالت در جمهوری اسلامی ایران از روش های مختلف مایوس می شوند به سراغ نفوذ در نظام می روند.
رئیس دستگاه قضا افزود: در وصیت نامه امام نیز به موضوع نفوذ دشمن اشاره شده است و حتی در پیام ایشان به حوزه های علمیه نیز فرمودند استکبار وقتی از نابودی روحانیت و حوزه ها مایوس شد دو راه برای ضربه زدن انتخاب کرده است؛ یکی راه ارعاب زور و دیگری راه نفوذ است .
کلام امام (ره) درسال های حیات ایشان نشان از آینده نگریشان بود
رئیس قوه قضاییه گفت: کلام امام (ره) در آن سال های حیات ایشان نسبت به آمریکا و استکبار جهانی نشان از آینده نگریشان بوده است که در حال حاضر تمام آن مواردی که امام (ره) فرمودند در رفتار استکبار جهانی به وضوح دیده می شود.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در همایش سراسری قوای سه گانه که همزمان با هفته قوه قضاییه برگزار شده است با اشاره به بیانات امام (ره) در دوران رهبری شان در دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به استکبار جهانی و آمریکا افزود: به گفته امام (ره) اولین و مهمترین حرکت آمریکا ، القای شعار جدایی دین از سیاست به پیکره اسلام بود که این حربه در دنیای روحانیت در حال حاضر دیده می شود.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: به گفته امام (ره) نگرانی آمریکا در منطقه به خاطر اسلام است آنان در همان سال ها که انقلاب ایران 10 ساله بود ضربات محکمی از اسلام خوردند و در صدد آن بودند که اسلام ناب محمدی را نابود کنند ؛ در واقع آنان می خواستند اگر می توانند با نیروی نظامی و اگر نشد با نشر پیام خود و اگر باز هم این ها نشد با کشتن روحانیون و پرورش لیبرالیون به مقاصد شوم خود برسند و بارها اعلام کردند که حرف خود را با رفتارشان می زنند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: در واقع کلام امام (ره) در آن سال ها نشان از آینده نگری ایشان نسبت به استکبار جهانی و آمریکا بود یکی از کارهایی که مستکبران به دنبال آن هستند این است که کلیشه های مورد نظر خود را به تمام دنیا معرفی کنند.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: عرض من این است که امروز شناخت و سخن و نفوذ دشمن به شناخت ما در دنیا کمک خواهد کرد و قوه قضاییه در این مسیر به دنبال انجام وظایف خود است و با نفوذی ها مقابله می کند البته مقابله در چارچوب قانون است ناگفته نماند باید توجه داشته باشید نفوذ سیاسی یعنی اینکه افراد طوری اراده هایشان را انجام می دهند که خودشان می خواهند و نفوذ فرهنگی آن است که به صورت نرم، فرهنگ خود را در جامعه ها توسعه دهند.
وی ادامه داد: چرا ما این فرهنگ غنی و اسلامی را تبدیل به فرهنگ بیگانه کنیم و این در صورتی است که فرهنگ بیگانه با تمام قوا در حال وارد شدن به کشورمان است، گاهی به عنوان کار اقتصادی و گاهی به صورت سیستم شبکه های مجازی و با این ادعا که به دنبال کار فرهنگی هستیم.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: در واقع تمام این کارها جدا کردن ملت ما از فرهنگ اصیل اسلامی و انقلابی ماست، ما چطور می توانیم رفتار خصمانه آمریکایی ها را فراموش کنیم همین چند روز پیش وزیر امور خارجه آمریکا با پررویی تمام می گوید ما به ایران و عملکرد آن اشراف داریم و هدف ما تغییر فرهنگ جمهوری اسلامی ایران است.
همه ارکان نظام باید بیدار باشند
رئیس دستگاه قضا گفت: همه ارکان نظام از قوه مقننه، مجریه و به ویژه قوه قضاییه باید در برابر دشمنی که برای تغییر نظام برنامه ریزی و طراحی کرده است بیدار باشند.
آیت الله آملی لاریجانی در همایش سراسری قوای سه گانه که همزمان با هفته قوه قضاییه برگزار شد افزود: باید حواسمان باشد که در داخل نظام حرف های دشمن از حلقوم چه کسانی درمی آید.
وی گفت: قوه قضاییه باید به طور ویژه مقابل این نفوذ دشمن که فراتر از نفوذ است بایستد زیرا کسانی که در داخل با امنیت کلی نظام مسئله دارند و چالش ایجاد می کنند اینها مصداق افساد فی الارض هستند.
آملی لاریجانی افزود: دستگاه قضا باید به هوش باشد البته قضات شریف ما مومن و انقلابی هستند منتهی باید نسبت به این گونه حرف ها حساسیت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه دشمن با صراحت و وقاحت تمام می گوید ما به دنبال تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم گفت: اگر کسانی در درون نظام دستانشان را برای دوستی با این دشمن وقیح دراز می کنند باید با آنها برخورد موجه ، مستدل و قانونی داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه به فتنه 88 اشاره کرد و افزود: دیدیم که چطور رئیس جمهوری و وزیر خارجه آمریکا و برخی کشورهای ارپایی چگونه آمدند از کسانی که عامل حرج و مرج ، اغتشاش و آتش زدن مغازه ها در خیابان ها بودند؛ حمایت کردند.
آملی لاریجانی گفت: دیدیم که بعدها خانم کلینتون چگونه اظهار پشیمانی کرد که چرا بیشتر به این اغتشاش گران کمک نکردیم تا نظام جمهوری اسلامی تغییر کند.
وی خطاب به برخی از روزنامه ها و سایت های کشور افزود: واقعا شما به کجا می روید؟.
آملی لاریجانی گفت: دستگاه قضا به عنوان رکن رکین نظام و حافظ امنیت کشور به کمک نیروهای امنیتی باید در برابر خدعه دشمن بایستد .
رئیس قوه قضائیه افزود: در این چند سال علیه رهبری، علیه دستگاه قضا و رئیس آن، علیه شورای نگهبان و دبیر آن ، علیه سپاه پاسداران و سپاه قدس و هر آنچه رنگی از نظام دارد هجمه کردند و به نظر می رسد فتنه ای درکار است .
آملی لاریجانی گفت: مسئولان نظام باید همدل و هماهنگ باشند منتهی خط دشمن را تشخیص دهند.
وی افزود: اگر دشمن در باره سپاهی که در مقابل هجمه هایش شجاعانه سینه سپر کرده و افتخار نظام است؛ زمزمه می کند سپاه را به عنوان نیروی نظامی یک کشور در لیست تروریست ها قرار می دهد و تا این حد با وقاحت جلو آمده است باید مسئولان همدل و هماهنگ در مقابلش بایستند.
آملی لاریجانی با اشاره به اینکه سپاه قدس هم از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است از سردار سلیمانی نام برد و گفت: دشمن می گوید چرا این سردار رشید اسلام به کشورهای عراق و سوریه سفر کرده است؟ مگر شما کی هستید که از آن طرف دنیا سفر سردار یک نظام و کشور را زیر سوال می برید؟ .
وی افزود: سردار سلیمانی به درخواست کشورهای همسایه به این کشورها سفر کرده است و به کسی مربوط نمی شود که درباره آن بخواهد سوال کند .
آملی لاریجانی گفت: در نحوه سخن گفتن دشمن، اقدامات و تصمیماتش به طور قطع مسئله ای وجود دارد که باید نسبت به آن متحد و یکپارچه و هوشمند عمل کنیم .
وی با اشاره به عملکرد مسئولان دستگاه قضا و قضات شجاع این قوه در فتنه 88 افزود: مسئولان و قضات این قوه توانستند در آن شرایط از کیان نظام و امنیت و اقتدار کشور دفاع کنند که لازم می دانم از همه آنها تشکر و قدردانی کنم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اینکه در مقابل هجمه های دشمن باید به استعدادهای داخلی کشورمان برگردیم و توجه کنیم گفت: اگر این کشور بخواهد در مقابل تحریم های ظالمانه بایستد باید همه نگاه ها معطوف به داخل باشد.
آملی لاریجانی افزود: البته این موضوع با برقرار کردن ارتباط با دیگر کشورها منافاتی ندارد اما عقل حکم می کند این همه جوان و صاحبان سرمایه ای که در کشور داریم برایشان فضای کار فراهم کنیم چرا که اگر این فضا مهیا شود آنها هم کار خواهند کرد.
وی گفت: ما باید خطوط قانونی را برای سرمایه داران ترسیم کنیم چرا که این مهم بهترین راه برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
آملی لاریجانی افزود: دستگاه قضا دستورالعمل مدون و دقیقی درباره ترسیم خطوط قانونی برای کمک به سرمایه گذاری، اشتغال، تولید و راه اندازی اقتصاد مقاومتی تهیه کرده است که ابلاغ خواهیم کرد.
وی گفت: قوه قضاییه حتماً برای اجرایی شدن این مسئله (اقتصاد مقاومتی) به دولت کمک می کند.
آملی لاریجانی افزود: ما وظیفه داریم امنیت اقتصادی را در کشور ایجاد کنیم که این امنیت دو بال دارد یکی برخورد با مفاسد اقتصادی و رانت خواری و دیگری تضمین امنیت برای سرمایه گذاری.
وی گفت: سرمایه گذار انتظار دارد دستگاه های اجرایی کشور به صورت عادلانه با وی رفتار کنند نه اینکه به خاطر نزدیکی فلان کس با فلان دستگاه یا دادن رشوه ،کار برخی ها راه بیافتد و بقیه را نادیده بگیرند .
آملی لاریجانی افزود: برخورد با رانت ها، امنیت سرمایه گذاری را یاری می کند و این موضوع نیز به تضمین سرمایه گذاری کمک می کند.
وی با بیان اینکه اصل برخورد با فساد اقتصادی و تضمین سرمایه گذاری زیر نظر دادگستری ها فعال شده است گفت: دستگاه قضا در این زمینه هنوز جا برای کار زیاد دارد.
آملی لاریجانی افزود: دستگاه قضا و نیروهای قضایی نباید اشکالات بی وجه برای تولید کنندگان و سرمایه گذاران ایجاد کنند.
وی گفت: البته سرمایه گذاران و تولید کنندگان هم باید بدانند که نباید با رشوه دادن، صورت سازی و جعل اسناد از مالیات فرار کنند زیرا این مقوله جرم است .
رئیس دستگاه قضا افزود: اگر برخورد قاطع و قانونی با همه مظاهر فساد انجام شود و این برخورد فرهنگ شود این بساط ها نیز برچیده خواهد شد و امنیت اقتصادی نیز تضمین می شود.
اسلام پرچمدار حقوق بشر حقیقی است
رئیس قوه قضائیه از ضرورت تبیین نگاه اسلام به حقوق بشر گفت: هجمه ای که علیه نظام جمهوری اسلامی و قوه قضائیه صورت می گیرد بسیار وسیع است.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه سخنانش افزود: صحبت مان با مدعیان حقوق بشر در دنیا این است که نظام جمهوری اسلامی و دین اسلام پرچمدار حقوق بشر حقیقی است ما مدافع کرامت انسان هستیم.
وی گفت: کرامت انسانی مهمترین پرسش فیلسوفان قدیم و جدید بوده است؛ اینکه انسان کیست اسلام و قرآن تصویری از انسان ارائه می کند که با تصویر شما غربی ها یکسان نیست تصویر اسلام از انسان خلیفه الله است کسی که می تواند محل تجلی جلوات الهی باشد.
رئیس قوه قضائیه افزود: من شنیدم که چند روز پیش همجنس بازی در آلمان آزاد شد البته صدر اعظم آلمان ادعا کرده من رأی نداده ام در حالی که 300 و خرده ای در پارلمان آلمان رأی دادند ما در جمهوری اسلامی که قرآن و اسلام را داریم دنبال تصویر انسان شما باشیم! ما انسان و کرامتش را به حسب قرآن می پذیریم.
آملی لاریجانی گفت: پیامبر اعظم در هزار و 400 سال پیش سیاه و سفید را با هم برابر می دانست یک قرن پیش زمانی که برده داری در آمریکا مرسوم بود سیاه ها را ظالمانه می آوردند و رسماً برده داری می کردند در حالی که پیامبر اسلام در 14 قرن پیش فرمود سیاه و سفید مساویند و بعد به هر بهانه ای برده ها را آزاد می کردند اسلام نگاهش این طور بود به آزاد کردن انسانها خب شما دارید یاد می دهید حقوق بشر را به ما؛ ما حقوق بشر را در چارچوب تعالیمی که قبولش داریم تصویر می کنیم اسلامی که قرآن آن را قبول دارد.
وی افزود: ازدواج یکی از حقوق انسانهاست و شما ازدواج را تفسیر می کنید به اینکه همجنس و غیر همجنس خب چرا ما زیر بار این حرف برویم کما اینکه آزادی را هم طور دیگری تفسیر می کنید.
آملی لاریجانی گفت: غربی ها به دروغ و فریب از حربه حقوق بشر استفاده می کنند در حالی که عملشان چیز دیگری است جنگ ویتنام را که فراموش نکرده اید؟ جریان بمباران هیروشیما را که فراموش نکرده اید؟ حمله به جمهوری اسلامی در جنگ تحمیلی را که فراموش نکرده اید؟ و بعدها و بعدها در یمن جایی که امروز بزرگترین ویرانی ها در آن به جا مانده است.
وی افزود: داعش را خودتان خلق کردید این اعتراف خودتان است. آقای ترامپ با آن سخنان سخیفش در مناظرات به صراحت گفت خودت در کتابت تصریح کردی که به پدید آمدن داعش کمک کردی، فریبید کلاً در اعمال و رفتارتان.
رئیس قوه قضائیه گفت: سخن جمهوری اسلامی با شما این است که ما حقوق بشر را از زمان جمهوری اسلامی به پیش برده ایم ملت مظلوم فلسطین را حمایت کرده ایم و امروز در کشور برادر عراق و سوریه کمک کردیم تا از لوث داعش پاک شود این بزرگترین افتخار جمهوری اسلامی است که علیه تروریسم اینچنین فداکاری می کند در حالی که شما تنها ادعای آن را دارید و در عمل موافق آنها عمل می کنید.
رسیدگی به 15 میلیون پرونده در قوه قضائیه
رئیس قوه قضائیه با اشاره به حجم وسیع رسیدگی ها در این قوه گفت: امروز بالای 15 میلیون پرونده در قوه قضاییه بررسی می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آیت الله آملی لاریجانی در همایش قوه قضائیه افزود: مقصود از 15 میلیون پرونده این است که 15 میلیون نقطه در قوه قضاییه اشتغال پیدا می کند.
وی گفت: ظاهرا وقت من به پایان رسیده است هم خواب آلود بودن بعضی از اعضا نشان می دهد و هم ساعت؛ هر دو این هم از مظلومیت قوه قضاییه است؛ بنده 17 مطلب نوشته ام مطلب چهارم به پایان وقت رسیدیم این هم مظلومیت قوه قضاییه است مهمان ها فضا را بر ما تنگ کرده اند عیبی هم ندارد این هم مثل بقیه.
آملی لاریجانی افزود: یک پرونده ممکن است در ده نقطه ثبت شود و به عنوان پرونده در این شمارش محسوب شده باشد و این کار بسیار عظیمی است.
املی لاریجانی گفت: من الان نمی دانم آیا این میزان رسیدگی و وجود این همه پرونده منفی است یا مثبت هم هست؟
ریس دستگاه قضا گفت :من بیشتر تمایل دارم بگویم که جنبه مثبتش فراتر است یعنی نشان می دهد مردم ما به دستگاه قضایی اعتماد دارند نمی گویم اعتماد صددرصد دارند؛ اعتماد دارند که مسیر معقول را در آمده به دستگاه قضا می دانند.
وی افزود: این حجم از پرونده نشان می دهد که ما معتقدیم که تلاش کنیم با کار فرهنگی و صلح و سازش که میزان پرونده ها کمتر شود اما وجودش همیشه معنای منفی ندارد.
آملی لاریجانی گفت: باید تلاش کنیم با کار فرهنگی و غیره مراجعه مردم به قوه قضاییه را کمتر کنیم.
وی با اشاره به حجم وسیع پرونده ها افزود: این حجم پرونده کار را برای قضات، مسئولان عالی و کارمندان قوه قضاییه دشوار کرده است.
آملی لاریجانی با اشاره به چالش هایی نظیر اطاله دادرسی ، عدم اتقان آرا در قوه قضاییه گفت: این چالش برگرفته از کمبود نیروی انسانی در قوه قضاییه است.
رئیس قوه قضاییه گفت: دولت و مجلس برای اجرایی شدن جذب قضات و کارکنان کمک کنند .
آملی لاریجانی افزود: ما در جذب قضات تلاش واقعا مجاهدانه کردیم .
وی گفت: در اول ورود من به قوه قضاییه حدود هشت هزار قاضی فعالیت می کردند که عده ای معتقد بودند که قوه قضاییه قاضی زیاد دارد .
رئیس قوه قضاییه گفت: اگر من آن روز این سخن را پذیرفته بودم امروز دستگاه قضایی در اثر مراجعات مردم منفجر می شد.
وی گفت: قوه قضاییه در طول این ایام چهار هزار و 700 قاضی به دستگاه قضایی جذب شده اند .
وی با اشاره به مقدمات ، جذب و کارآموزی قضات گفت: قوه قضاییه در جذب قضات بسیار سخت گیری کرده است .
آملی لاریجانی ادامه داد: از 26 هزار نفر که امتحان دادند نهایت 500 نفر به عنوان قاضی جذب می شوند.
رئیس قوه قضاییه گفت: امتحان های بسیار سخت و متعدد و گزینش های سخت برای انتخاب قاضی ها در قوه قضاییه انجام می شود.
آملی لاریجانی با اشاره به اینکه به من گوشزد می کنند که قوه قضاییه در جذب ابتدایی قاضی تلاش بیشتری باید بکنید گفت: این کار در قوه قضاییه انجام می شود .
وی با اشاره به جذب چهار هزار و 700 قاضی و بازنشستگی دو هزار قاضی گفت: در حال حاضر قوه قضاییه به مرز وجود 11 هزار قاضی رسیده است و گمان می کنیم هنوز هم کم است.
آملی لاریجانی تصریح کرد: در حال حاضر به شعبات ما به طور متوسط بالای 120 و یا 130 پرونده در ماه مراجعه می شود که این میزان زیاد است.
وی گفت: بخشی از قضات ما در ستاد مشغول به فعالیت هستند و حتی برخی از قضات ماموریت خارج از دستگاه قضایی را به عهده دارند .
رئیس دستگاه قضا افزود: قاضی باید برای رسیدگی هم فرصت کافی داشته باشد و هم وقت کافی برای بررسی و اتقان انجام دهد.
وی الکترونیکی کردن ابلاغ های قوه قضاییه ، توسعه منابع انسانی، توسعه فناوری در قوه قضاییه ، توسعه دفاتر خدمات الکترونیکی در ثبت از جمله فعالیت های عملیاتی قوه قضاییه برشمرد.
آملی لاریجانی گفت: بازرسی و نظارت در سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عالی کشور ، دیوان عدالت اداری، و نظارت ها در دادسراهای انتظامی قضات ، دادگاه عالی انتظامی قضات ، حفاظت و اطلاعات تلاش خود را می کنند.
وی با تشکر از همه کارکنان دستگاه قضایی ، مسئولان عالی قضایی ، روسای کل دادگستری ها ، دادستان های سراسر کشور گفت: برای صحت و سلامت این دستگاه و کل نظام جمهوری اسلامی از خودمان باید شروع بکنیم .
آملی لاریجانی افزود: بهترین هشدار باش توجه به مسیر بی نهایتی که ما در پیش داریم.