علمای اهل سنت: تحریم قطر شرعا حرام است
اینکه برخی کشورهای عربی بی دلیل علیه یک کشور مسلمان تحریمهایی را اعمال کردند، مسئله غیر قابل قبولی است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما جبهه هماهنگی علمای اهل سنت اعلام کرد: تحریم قطر و محاصره آن شرعا حرام است و به هیچ عنوان مشارکت در آن جایز نیست.
پایگاه اینترنتی روزنامه رأی الیوم نوشت: در پی قطع روابط امارات، عربستان، بحرین، مصر و برخی کشورها، با قطر هیئت علمای اهل سنت روز گذشته با برگزاری نشست مطبوعاتی موضع و فتوای خود را اعلام کرد.
جبهه هماهنگی علمای اهل سنت در بیانیه خود که به امضای 100 نفر از علمای کشورهای مختلف رسید، تاکید کرد: آسیب زدن ممنوع است و بدی کردن و آزار و اذیت بی دلیل یک ملت ، مسئله ای است که بارها در متون دینی قاطعانه حرام اعلام شده است.
این جبهه در بیانیه خود تاکید کرد: اینکه برخی کشورهای عربی بی دلیل علیه یک کشور مسلمان تحریمهایی را اعمال کردند، مسئله غیر قابل قبولی است.
این جبهه همچنین بر ضرورت پایان دادن به آزار و اذیت مردم قطر که بی هیچ علتی با پیامدهای تحریمهای اعمال شده مواجه خواهند شد، تاکید کرد.
جبهه هماهنگی علمای اهل سنت همچنین پایان دادن به تحریمهای اعمال شده علیه قطر را خواستار شد زیرا اتخاذ این سیاستها، به علت فتنه انگیزی و نا آرامی در منطقه، آثار فاجعه بار بیشتری خواهد داشت و با تشدید ناکامی و نا امیدی در بین جوانان سبب می شود آنها هویت و تعلق خاطر خود را به مسائل امت مسلمان عربی از دست بدهند.
در این بیانیه آمده است: مقابله با اشغالگران حقی است که همه ادیان و قوانین قائل شده اند و نباید مقاومت عربها و مسلمانان و علما را تحقیر یا توصیف نادرستی از آن ارائه کرد. که این مساله به درج نام جنبش مقاومت اسلامی حماس در فهرست گروههای تروریستی از سوی عربستان، بحرین و امارات اشاره دارد.
در این بیانیه همچنین آمده است: این اقدام ، الگو بودن علمای امت اسلامی را زیر سوال می برد و بیانیه هایی در حمایت از محاصره و تحریم قطر مثل بیانیه دانشگاه الازهر و اتحادیه جهان اسلام، هیچگونه ارتباطی با فقه و شریعت ندارد.
در نشست مطبوعاتی جبهه هماهنگی علمای اهل سنت ، شیخ وجدی غنیم (که نام وی در فهرست تروریستهایی که سه کشور عربی خلیج [فارس] و مصر اخیرا منتشر کرده اند درج شده است) گفت: تحریک انگیزی علیه مسلمانان گناهی آشکار است و علما باید با پشتوانه های فقهی و دینی و نه سیاسی ، در برابر این تصمیمها که به طور کلی همه مسلمانان را هدف قرار می دهد ،موضعگیری کنند.
شیخ ونیس مبروک از لیبی نیز گفت: این بیانیه، تعبیر درست و صادقانه علما و اندیشمندان امت عربی است، زیرا نقش راستین علما ایجاب می کند بطور کلی احکام شرعی را بیان کنند و درباره پیامدهای این مسائل هشدار دهند.