اختصاص 16.5 میلیارد تومان یارانه خرید کتاب در نمایشگاه کتاب
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران از اختصاص یارانه 16.5 میلیاردی خرید کتاب در سی امین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر مسعود شهرام نیا در نشست خبری سی امین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه ۲ هزار و ۲۶۰ غرفه و یک هزار و ۶۷۷ ناشر در نمایشگاه این دوره حضور دارند گفت: میهمان ویژه نیز ایتالیاست و گروهی ۴۰ نفره که شامل دو نویسنده و فعال نشر است از ایتالیا به ایران میآیند.
وی از بورسیه ۱۰ نفر از کشورهای مختلف شامل نویسندگان و ناشران و آژانسهای ادبی هستند خبر داد و گفت: ۵۱ نفر از رؤسای نمایشگاههای دنیا و مسئولان اتحادیههای نشر نیز در نمایشگاه حضور خواهند داشت.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه امسال نمایشگاه در فضایی با وسعت ۱۳۵ هزار متر مربع برگزار میشود افزود: فضای سالنهای موقت ۸۵ هزار متر مربع است که ۱۵ هزار متر بیشتر از سال گذشته است.
شهرام نیا گفت: امسال ایران میهمان ویژه نمایشگاه کتاب پکن در شهریور امسال خواهد بود و گروهی از ناشران و نویسندگان چینی نیز در نمایشگاه حاضر شده و تفاهم نامه مربوطه در این باره به امضا میرسد.
سید عباس صالحی رییس نمایشگاه افزود: نمایشگاه کتاب تهران یک نمایشگاه ملی ایرانی است و در آن بسیاری از ناشران و مراجعان شهرستانی حضور دارند و امسال هر روز نمایشگاه به نام یک استان نامگذاری شده است و استانها در آن ایام برنامههای خاص خود را دارند.
وی با اشاره به اصلاح و توسعه نظام حمایتی وزارت ارشاد از نمایشگاه گفت: در این راستا بنهای حمایتی کاغذی مفسده انگیز حذف و بنهای الکترونیکی جایگزین شد، زیرا قدرت رصد آن بنها وجود نداشت هرچند بنهای رایگان نیز به دستور علی جنتی وزیر سابق ارشاد نیز به جز برای اهالی قلم، خبرنگاران حذف شد.
صالحی با بیان اینکه ناشری که بن نقد کند متخلف است و محروم خواهد شد افزود: ارائه بن کارتهای حمایتی به دانش اموزان از سال گذشته انجام شد و حضور این قشر در نمایشگاه کتاب میتواند به اقتصاد نشر کمک کند.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه هیچ فهرستی از کتابهای ممنوعه در نمایشگاه امسال نداریم گفت: تا این لحظه هیچ فهرستی از کتابهایی که عرضه آنها در نمایشگاه کتاب نباید انجام شود، به ما نرسیده است؛ ما بر نکتهای که سالهای قبل هم تأکید کردهایم، اصرار داریم و الان هم میگوییم که مجموعه برگزارکننده نمایشگاه کتاب، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنف نشر است و آنها متولی نمایشگاه هستند.
رئیس سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: طبیعتاً هر مسئلهای در این خصوص و هرگونه حضور سایر نهادها در این رابطه باید با هماهنگی این نهادهای متولی باشد و حضورهای بیاطلاع، سرزده و غیرمتوقع همانگونه که در سالهای قبل هم مطرح شده بود، مورد انتظار ما نیست و توقع نداریم این اتفاق بیفتد.
صالحی شهرآفتاب را فضایی مناسب برای برپایی نمایشگاه کتاب عنوان کرد و گفت: در شهر آفتاب تسهیلات برای پارک خودروی ناشران و بازدید کنندگان در نظر گرفته شده است.
مدیر کمیته ناشران بین الملل نیز در این نشست با بیان اینکه در بخش عربی ۹۴ ناشر و در لاتین ۴۵ ناشر ثبت نام کردند گفت: ۴۷ هزار و ۲۳۴ عنوان کتاب لاتین و ۱۵۰ هزار و ۱۴۴ کتاب عربی عرضه میشوند.
داوود موسایی افزود: ۲ هزار و ۳۳۳ متر فضا نیز برای ناشران لاتین و ۲ هزار و ۸۵ متر برای ناشران عربی اختصاص یافت و تعداد نمایندگیها در لاتین ۲۰۴ موسسه و عربی ۱۵۰ مؤسسه هستند.
معاون اجرایی نمایشگاهبین المللی کتاب تهران نیز به برخی تسهیلات در نظر گرفته شده برای مراجعان در شهر آفتاب اشاره کرد و از ساماندهی تاکسیها در محوطه نمایشگاه با نرخهای مصوب برای جابجایی بازدید کنندگان خبر داد.
مهدی اسماعیلی همچنین از رنگ بندی پارکینیگ ها، استقرار اورژانس، نیروی انتظامی و شرکت پست و افزایش استراحتگاه ها، نمازخانه و غرفههای امانات خبر داد.
همچنین مدیر کمیته ناشران داخلی در این نشست گفت: در بخش داخلی ۲ هزار و ۶۴۳ نفر ثبت نام کردهاند که هزار و ۸۰۳ غرفه به ناشران در بخش داخلی اختصاص یافته است.
هومان حسن پور افزود: ۲۲۶۶ متقاضی مستقل و ۳۷۵ نمایندگی حضور خواهند داشت و ۲۴۰ هزار عنوان کتاب در بخش داخلی عرضه میشود و گروه نظارتی در نمایشگاه برای جلوگیری از عرضه کتابهای غیر قانونی نیز فعال خواهند بود.
سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت با شعار یک کتاب بیشتر بخوانیم در شهر آفتاب بر گزار میشود.