با حضور نمایندگانی از حدود 80 کشور جهان برگزار میشود
سه شنبه؛ برگزاری کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین
ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین سه شنبه با حضور نمایندگانی از حدود 80 کشور جهان در سالن اجلاس کنفرانس اسلامی در تهران برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، سخنگوی این کنفرانس در نشست خبری در این باره گفت: این کنفرانس با شعار " همه باهم برای حمایت از فلسطین" با مشارکت حدود 700 میهمان خارجی با قرائت پیام رهبر معظم انقلاب و با حضور سران قوای سه گانه برگزار خواهد شد.
کاظم جلالی افزود: این کنفرانس سه شنبه و چهارشنبه برپا می شود و روز پنجشنبه نیز نشست مجزایی با حضور سازمان های مردم نهاد حامی فلسطین از کشور های مختلف جهان و همتایان ایرانی با دستور کار حمایت از ملت فلسطین در مکان دیگری برگزار خواهد شد.
وی اجرای سمفونی مقاومت و قدردانی از برخی چهره های شاخص مقاومت اسلامی را از برنامه های ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین برشمرد و گفت: مراسم پایانی این کنفرانس عصر چهارشنبه یا جهارشنبه شب با سخنرانی رئیس جمهور برپا می شود.
* وحدت جهان اسلام بر فلسطین بعنوان اولویت نخست؛ هدف کنفرانس تهران
سخنگوی ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین ایجاد وحدت در جهان اسلام برای حمایت از آرمان فلسطین به عنوان موضوع نخست دنیای اسلام را از اهداف اصلی این کنفرانس برشمرد .
کاظم جلالی در نشست خبری تاکید کرد : دولتهای اسلامی باید در موضوع حمایت از فلسطین اتحاد داشته باشند و آن را موضوع نخست بدانند نه موضوع طائفی ، جنگهای داخلی و اختلافات میان مسلمانان و باید بدانند رژیم صهیونیستی اصلی ترین دشمن آنان است .
وی ایجاد تمرکز بر موضوع قدس و مقابله با صهیونیستی کردن بیت المقدس از طریق تغییر ترکیب جمعیتی آن را از دیگر اهداف ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین برشمرد .
جلالی با هشدار درباره موضوع انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس گفت : این موضوعی است که در دوره تبلیغات انتخاباتی آقای ترامپ مطرح شد اگرچه پس از پیروزی در انتخابات از این موضوع سخن نگفته اما این موضوعی بسیار خطرناک است و مسلمانان باید در این مورد موضع داشته باشند .
سخنگوی ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین محکومیت شهرک سازی ها و تلاش صهیونیست ها در این زمینه از طریق تصویب قانون برای ادامه شهرک سازی ها و اخراج فلسطینیان از مناطق مختلف فلسطین را از دیگر اهداف و موضوعات این کنفرانس برشمرد .
وی گفت : تفاوت این دوره از کنفرانس با دوره های پیشین اینست که علاوه بر مدت دو روزه اجلاس که با حضور مسئولان پارلمان ها و احزاب و گروههای مدافع فلسطینیان برگزار می شود پنج شنبه نیز سازمان های مردم نهاد طرفدار آرمان فلسطین جلسه مجزایی خواهند داشت.
جلالی سطح مقامات شرکت کننده در این کنفرانس را شامل روسای مجالس ، نواب رئیس ، برخی روسای کمیسیون ها مانند کمیسیون سیاست خارجی و نیز شخصیت های برجسته مقاومت اسلامی برشمرد .
وی گفت : تاکنون مسئولان 80 کشور جهان برای حضور در این کنفرانس اعلام آمادگی کردند و احتمال دارد در دو سه روز آینده شمار مقامات شرکت کننده کشورها افزایش یابد .
رئیس ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین افزود: این کنفرانس از 4 کمیته شامل پارلمانی ها، جوانان ، سازمان های مردم نهاد ، نهضتی ها و گروههای مقاومت تشکیل شده است و کمیته مستقل تنظیم بیانیه نهایی نیز ایجاد خواهد شد که بیانیه را با نظر روسای هیئت های شرکت کننده از کشورهای مختلف تنظیم خواهند کرد .
وی اعضای کمیته تنظیم بیانیه را شامل روسای چهار کمیته کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین دانست .
جلالی گفت : این کنفرانس به ریاست آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار می شود و نمایندگان مجلس نیز بعنوان میزبان برای حضور در کنفرانس و کمیته های تخصصی جانبی آن اهتمام ویژه دارند .
وی افزود : در جلسه پایانی این کنفرانس در عصر یا چهارشنبه شب از بیانات رئیس جمهور استفاده و سمفونی مقاومت نیز در کنفرانس اجرا خواهد شد .
جلالی تکریم برخی چهره های شاخص مقاومت را از دیگر برنامه های این کنفرانس برشمرد .
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیشینه 5 دوره کنفرانس بین المللی حمایت از فلسطین از سال 69 تا 90 به تبیین شرایط کنونی مصادف با ششمین کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین پرداخت .
جلالی شرایط کنونی را بسیار حساس دانست و افزود : بسیار تلاش شده است تا فلسطین بعنوان مسئله نخست جهان اسلام جای خود را به مسائل دیگر دهد در حالیکه همه می دانیم موضوع فلسطین موضوع اجماعی مسلمانان است و اصولا ملتهای مسلمان فکرشان با ملت فلسطین گره خورده است .
وی افزود : پس از پیروزی انقلاب و تایید روز قدس از جانب امام خمینی (ره) موضوع فلسطین در کانون توجهات قرار گرفت تا پیش از آن رهبران و برخی دولتهای عرب پیشقراول مبارزه با رژیم صهیونیستی بودند که این روند با پیمان کمپ دیوید خاتمه یافت و آنان اعلام عجز کردند .
جلالی گفت : پس از آن برخی گروههای فلسطینی سردمدار مبارزه با رژیم صهیونیستی شدند اما در سال 90 میلادی به روند صلح و سازش پیوستند .
وی افزود : پس از آن مقاومت از متن مردم شکل گرفت و رژیم صهیونیستی نخستین بار در تجاوزهای مختلف به لبنان و غزه از مقاومت اسلامی شکست خورد.
سخنگوی ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین گفت : پس از شکست رژیم صهیونیستی از مقاومت اسلامی لبنان در سال 2000 صهیونیست ها برای نابودی جریان مقاومت تلاشهایشان را آغاز کردند که در این چارچوب موضوع خلع سلاح حزب الله لبنان ، ایجاد اختلافات طائفی ، قومی و حزبی ، و ایجاد جنگ داخلی از طریق اقداماتی مانند ترور رفیق حریری را پی گیری کردند .
وی با اشاره به پیروزی مقاومت اسلامی در برابر صهیونیست ها در جنگهای 33 روزه ، 22 روزه ، 8 روزه و دیگر تجاوزهای رژیم صهیونیستی به غزه افزود : پس از این پیروزی ها بود که یکباره با به صحنه آوردن گروههای تروریستی مانند داعش و النصره موضوع اصلی منطقه غرب آسیا به مقوله امنیت ، خشونت ، تروریسم ، افراطی گرایی ، طائفه گرایی ، جنگهای نیابتی و اشغال تبدیل شد .
جلالی به رویدادهای عراق ، سوریه ، یمن و بحرین اشاره کرد و گفت : همه این رویدادها حکایت از این داشت که عقبه صهیونیستی - آمریکایی با پشتیبانی تسلیحاتی - اطلاعاتی و مالی از جریانهای تروریستی عملاً موضوع فلسطین را به موضوع دست چندم تبدیل کردند .
وی افزود: حتی نهادهای بین المللی اسلامی مانند سازمان همکاری های اسلامی که علت تاسیسش حادثه آتش سوزی در مسجد الاقصی و حمایت از فلسطین بود اکنون موضوعات دیگری را در دستور کار دارد و موضوع فلسطین را در حاشیه بیانیه هایش درج می کند .
جلالی با هشدار درباره سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از شرایط کنونی گفت : آنان تلاش می کنند نمادهای اسلامی و در راس آن مسجد الاقصی قبله نخست مسلمانان را از بین ببرند که هدف از حفاری های محدوده قدس شریف همین است .
سخنگوی ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین تصویب ممنوعیت پخش اذان از بیت المقدس ، تصویب قانونی برای تسریع در شهرک سازی ها و افزایش فشار بر مردم فلسطین حتی در کرانه باختری رود اردن را از دیگر اقدامات اخیر صهیونیست ها برشمرد .
وی تصریح کرد : در چنین شرایطی ، غم بار تر اینکه برخی کشورهای عربی در صدد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند و عقبه عربی - صهیونیستی برای مقابله با جریان مقاومت شکل گرفته است .
جلالی گفت : این در حالیست که مهاجرت معکوس در سرزمین های اشغالی جدی است و روند سازش نیز که آنهمه در آن می دمیدند به نتیجه نرسید به نحوی که دیر باورترین افراد هم متوجه شدند که با رژیم صهیونیستی نمی توان سازش کرد .
وی مهمترین راه حل مسئله فلسطین را همچنان پیشنهاد رهبر معظم انقلاب مبنی بر رای گیری از همه فلسطینیان برای تعیین نظام سیاسی و ساختار حکومتی آینده فلسطین دانست و افزود : متاسفانه رسانه های غربی چون احساس کردند که اجرای این ایده به نفعشان نیست آن را طرح و برجسته نکردند در حالیکه اگر قائل به دموکراسی هستند ، دموکراتیک ترین پیشنهاد همین است .
سخنگوی ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین گفت : بر اساس این پیشنهاد همه فلسطینیان اعم از مسلمان ، مسیحی و یهودی که مجبور به مهاجرت شدند باید به سرزمین مادری خود بازگردند و در قالبی دموکراتیک به نوع نظام سیاسی و ساختار حکومتی خود رای دهند .
جلالی افزود: اگر دنیای مدعی دموکراسی صادق است این بهترین پیشنهاد برای حل و فصل مسئله فلسطین است اما اگر این پیشنهاد اجرایی نشود ، با توجه به مردود بودن روند سازش یگانه راه، مقاومت است .
وی گفت : در کنفرانس فلسطین به موضوعات دیگر نمی پردازیم و درمسئله فلسطین نیز در پی وحدت اسلامی میان کسانی هستیم که دل در گرو آرمان فلسطین دارند .
جلالی در ادامه به پرسش های خبرنگاران نیز پاسخ گفت .
وی درباره جزئیات مراسم آغازین این کنفرانس بین المللی اظهار داشت : این مراسم با پیام رهبر معظم انقلاب آغاز می شود و روسای قوا نیز در آن حضور خواهند داشت و پس از افتتاحیه بلافاصله جلسات رسمی آغاز می شود .
جلالی گفت : روسای هیئت های شرکت کننده در کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین نیز سخنرانی خواهند کرد و از بیانات روسای قوای مجریه و قضائیه نیز استفاده خواهند شد .
وی سخنرانی رئیس جمهور ، اجرای سمفونی مقاومت ، تکریم چهره های شاخص مقاومت ، قرائت گزارش کمیته های تخصصی چهارگانه و قرائت بیانیه پایانی را از برنامه های اختتامیه کنفرانس برشمرد .
جلالی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره همزمانی بررسی لایحه بودجه با این کنفرانس گفت : مقرر شده است که برای مشارکت نمایندگان در این کنفرانس صبح سه شنبه جلسه علنی مجلس برگزار نشود.
ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین سه شنبه با حضور نمایندگانی از حدود 80 کشور جهان در سالن اجلاس کنفرانس اسلامی در تهران برگزار می شود.