هیئت امنای دانشگاه ها هیچ نقشی در استقلال دانشگاه ها ندارند
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: قوانین هیئت امنای دانشگاهها مربوط به سال 67 است و ما هیچ نقشی در استقلال دانشگاه ها نداریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ علی ربیعی طی سخنانی در نخستین همایش ملی استقلال دانشگاه ها ، چالش ها و راهبردها
که در سالن همایش های دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد افزود: استقلال و امنیت در دانشگاه ها باید در کنار هم باشند و دانشگاه ها به عنوان یک نهاد علمی و مدنی باید فعالیت چشمگیر در عرصه های مختلف اجتماعی داشته باشد.
وی گفت: در برخی از کشورها دانشگاهها به عنوان یک نهاد تأثیرگذار؛ تأثیرات زیادی در بخش های مختلف اجتماعی دارند اما در سطح کشور ما این طور نیست.
ربیعی افزود: دانشگاههای کشور به عنوان یک نهاد مهم بر اساس نیاز منطقه ای و محله ای شکل نگرفته است تا توسعه و استقلال کافی داشته باشد.
وی گفت: اینکه دانشگاهها چگونه در نظام های سیاسی و اجتماعی مشورت دهند برای ما هنوز مورد سؤال است و ما باید قبل از هر کاری فعالیت و وظایف دانشگاه ها را مشخص کنیم.
ربیعی افزود: من به عنوان رئیس هیئت امنای دانشگاه علامه طباطبایی باید بگویم که میزان اختیارات و وظایف هیئت امنای دانشگاه ها هنوز بر اساس مصوبات سال 67 است، یعنی طی این 30 سال هنوز قانون جدیدی در این باره تدوین نشده است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: ما باید در مورد نقش هیئت امناء دانشگاهها در استقلال به بحث و بررسی بپردازیم چون هیئت امنای دانشگاه ها هیچ نقشی در استقلال دانشگاه ها ندارند.
وی افزود: دانشگاهی می تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد که استقلال داشته باشد.
ربیعی با اشاره به اینکه هنوز هیئت امنای دانشگاه ها نقشی در جذب استاد ندارد گفت: فعالیت هیئت امنای دانشگاه های ایران به مجموعه ای از کارهای اداری و مسائل مالی منحصر شده است.
وی افزود: ما در سطح کشور نیازمند دانشگاه پویا هستیم و امروزه ما هم همچون نسل کنونی نسل کپی رایت و لایکی هستیم و نظر می دهیم که لایک بیشتری را دریافت کنیم؛ این گونه خواندن و درس دادن فایده ای ندارد.