پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛
پلیس بنگلادش روز سه شنبه اعلام کرد تولیدکنندگان پوشاک در این کشور دست کم یک هزار و 500 کارگر را اخراج کرده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از داکا، این اخراج ها پس از آن صورت گرفت که اعتراضات در ارتباط با دستمزدها به تعطیلی یک هفته ای دهها کارخانه منجر شد که اجناس شرکت های بزرگ غربی را تامین می کنند.
دهها هزار کارگر کارخانهجات در آشولیا که پوشاک برای مارک های معروف غربی تولید می کنند، این ماه دست از کار کشیدند که این باعث نگرانیهایی درباره عرضه کالا در جریان فصل تعطیلات شد.
پلیس این اعتراضات را غیرقانونی خواند و اعلام کرد ماموران، 30 کارگر از جمله هفت تن از رهبران اتحادیه های کارگری و یک گزارشگر تلویزیون که ناآرامیها را پوشش می داد، دستگیر کرده اند.
روز سه شنبه، مقامات اعلام کردند مالکان کارخانه ها یک هفته پس از تعطیلی به منظور کنترل اعتراضات، حدود یک هزار و 500 کارگر را اخراج کرده و فعالیت را از سر گرفته اند.
از سوی دیگر، «اتحادیه کارگران صنعتی و پوشاک بنگلادش»، تعداد افراد اخراج شده را سه هزار و 500 نفر اعلام و خاطر نشان کرد دهها تن از سازمان دهندگان اعتراضات مجبور شده اند مخفی شوند.
نور نبی، معاون رئیس پلیس اعلام کرد: «همه کارخانهها فعالیت های خود را از سرگرفته اند. حدود 90 درصد کارگران به کار پیوسته اند».
وی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: «حدود یک هزار و 500 کارگر (توسط صاحبان کارخانهها) اخراج شده اند. مالکان، پنج پرونده علیه کارگران سرکش، باز کرده اند».
«انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان پوشاک بنگلادش»، درخواست کارگران را برای سه برابر شدن حقوق آنها از حداقل دستمزد ماهانه فعلی پنج هزار و 300 تاکا (67 دلار) رد کرده است.
باب الاختر رئیس اتحادیه کارگران صنعتی و پوشاک بنگلادش، مقامات را به استفاده از یک قانون جنجالی دوران حاکمیت نظامیان برای سرکوب اعتراضات، متهم کرد.
وی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: «آنها از قانون اختیارات ویژه برای بازداشت رهبران اتحادیه و کارگران استفاده کردند. تا سه هزار و 500 کارگر اخراج و 50 تن از رهبران مخفی شده اند».