بهبود کیفیت در مسیر تبدیل نیروی انسانی به منابع سازمانی تحقق می یابد
عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران تصریح کرد: کیفیت کالاها و خدمات زمانی بهبود پیدا می کند که نیروی انسانی شاغل در سازمان و محیط کار به منابع سازمانی تبدیل شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، حسن فروزانفر در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: امروزه نگاه به منابع انسانی به عنوان یک نهاد تولید جایگاه خود را از دست داده است بلکه این منابع باید به منابع سازمانی و مدیریتی تبدیل شوند و در مسیر ارتقاء کیفیت خود را مسئول بدانند و از انگیزه لازم برای کمک به پیشرفت کیفی تولید برخوردار شوند.
وی افزود: نگاه انسان مدارانه به جذب منابع انسانی و تبدیل آنها به منابع سازمانی باعث می شود وابستگی سازمانی و اشتیاق نیروی کار به پیشرفت بنگاه اقتصادی و خدماتی افزایش یابد و همگرایی خلاقیت و کارآفرینی اعضای سازمان در مسیر بهبود کیفیت بیشتر خواهد شد.
فروزانفر گفت: در آن صورت منابع انسانی متناسب با شاخص های سازمانی جذب می شوند و پس از آموزش و مهارت به یکی از منابع پایان ناپذیر برای بهبود تولید تبدیل خواهند شد.
وی درباره اینکه گفته می شود ایران از لحاظ جمعیت تحصیل کرده دانشگاهی مزیت نسبی دارد ، تصریح کرد: این فارغ التحصیلان با این شاخص های مهارت و کارآفرینی نمی توانند مزیت محسوب شوند برای اینکه از مهارت لازم برای حضور موثر در بازار کار و راه اندازی کسب و کار برخوردار نیستند و ادامه این روند باعث خواهد شد بیکاری افزایش یابد که به نوبه خود هزینه های اجتماعی را افزایش می دهد.
عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت افزود: نیروی انسانی زمانی به عنوان مزیت مطرح می شود که از توان کارآفرینی و خلاقیت و مهارت در بازار کار برخوردار باشد در حالی که بخش زیادی از جامعه فارغ التحصیلان در طول تحصیل از این توانمندی برخوردار نمی شوند.
فروزانفر گفت: البته از نهادهای حاکمیتی و دولتی هم انتظار می رود محیط های کسب و کار را برای کارآفرینی به خوبی ساماندهی کنند و هزینه های اداری و زمانی راه اندازی تولید را کاهش دهند.
وی افزود: برای بهبود محیط کسب و کار باید تعرفه ها و فرآیندهای تجارت ، بهتر شود و اگر این فضا فراهم آید در جذب سرمایه گذاری خارجی هم موفق خواهیم بود و در آن صورت بازار کار با افزایش تقاضای جذب نیروی کار همراه خواهد شد.
عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت گفت: قوای سه گانه و همچنین دیگر ارکان تصمیم ساز مسئولیت دارند برای بهبود شاخص کسب و کار تلاش کنند در آن صورت جمعیت جوان کشور بویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی به عنوان بالاترین مزیت نسبی مطرح خواهند شد و بیشترین ثروت را برای این جامعه به ارمغان خواهند آورد.