پخش زنده
امروز: -
نخستین جایزه جهانی گوهرشاد امروز در مراسمی در محل تالار قدس کتابخانه مرکزی حرم مطهر امام رضا(ع) در مشهد، به هشت بانوی نیکوکار و فرهیخته جهان اسلام اعطا شد.
به گزارش خبرنگار خراسان رضوی، خبرگزاری صدا و سیما، تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: زنان نقش بی بدیلی در امور خیریه و فعالیتهای خیراندیشانه دارند و همواره بانیان کارهای نیکوکارانه بوده اند.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، افزود: دوران دفاع مقدس نمونه بارز ایفای نقش بی بدیل زنان در فعالیتهای خیراندیشانه بوده است.
وی ادامه داد: همسر شیخ زکزکی رهبر مظلوم شیعیان نیجریه نمونه بانوان فداکاری است که چند فرزند خود را تقدیم اسلام کرده و همواره مدافع ارزشهای دینی بوده است.
تولیت آستان قدس رضوی وقف و کارهای نیکوکارانه را باعث تطهیر و تثبیت اعمال و رفتار ذکر و بیان کرد: انسانهای نیکوکار دارای این دو عنصر هستند که رمز جاودانی و باقی نام آنها در این دنیا و حرکت اقتصادی بزرگ در راستای رسیدگی به مستمندان و گسترش معارف دینی است.
وی از امیرالمومنین حضرت علی(ع) به عنوان نخستین واقف مرد و حضرت زهرا(س) به عنوان نخستین واقف زن در جهان اسلام یاد و بیان کرد: هم زن و هم مرد می توانند در تعالی و تکامل اخلاقی و معنوی، درجات ارزشمندی را برای خود کسب کنند.
حجت الاسلام رئیسی در ادامه گفت: اساس اقتصاد آستان قدس رضوی بر دو پایه وقف و نذر استوار است که نتیجه ارادتها و علایق مردم نسبت به حضرت رضا(ع) می باشد و هر چقدر هم این نذرها و وقفها کوچک باشند اما از ارزش بالایی برخوردارند.
وی گره گشایی از کار فقرا و مستمندان را رسالت آستان قدس رضوی ذکر و بیان کرد: اهدای جایزه گوهرشاد اقدامی در جهت تحقق احکام هفتگانه مقام معظم رهبری در حکم تولیت آستان قدس رضوی است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: این آستان مدعی نیست که جایزه بانو گوهرشاد می تواند از اقدام نیکوکارانه همه بانوان خیر اسلام قدردانی کند؛ اما در پرتو نورانیت امام رضا(ع) و بانو گوهرشاد می تواند مشوق انجام کارهای نیکوکارانه بیشتر در جهان اسلام باشد.
وی همچنین از بانو گوهرشاد به عنوان یکی از دانش آموختگان گوهرشاد یاد و بیان کرد: تعالیم دینی و ارزشهای الهی فقیر و غنی و رنگ و نژاد نمی شناسد و اگر فردی معارف اسلامی را ترویج دهد این معارف در وی اثرگذار و تحول ساز است همانطور که بانو گوهرشاد توانست منشا تحول باشد.
حجت الاسلام رئیسی ساخت مسجد گوهرشاد و اداره آن توسط سادات رضوی را نشانگر تحولات فکری این بانوی گرانقدر دانست و افزود: بانو گوهرشاد تصمیم داشت در کنار حرم امام رضا(ع) پایگاهی عبادی و فرهنگی برای عرض ارادت به ساحت اهل بیت(ع) ایجاد کند.
دبیر نخستین جایزه جهانی گوهرشاد نیز در این مراسم گفت: در راستای اجرای بند چهارم حکم مقام معظم رهبری در حکم تولیت آستان قدس رضوی به منظور جریانسازی فرهنگی درباره نیکوکاری مراسم اعطای نخستین جایزه جهانی گوهرشاد با هدف گسترش فرهنگ نیکوکاری در میان بشریت طراحی شد.
علی سروری مجد افزود: بانو گوهرشاد انسانی فرهیخته و نیکوکار و دوستدار اهل بیت(ع) بود که اقدامات گسترده ای در زمینه وقف و نیکوکاری داشت.
وی ادامه داد: مسجد گوهرشاد که به دستور این بانو ساخته شده نمادی از تمدن و فرهنگ اسلامی و پیام رسان نیکوکاری و وقف به سراسر جهان است.
دبیر نخستین جایزه جهانی گوهرشاد گفت: جایزه جهانی گوهرشاد به منظور تجلیل از بانوان فرهیخته و نیکوکار در جهان اسلام که در ذیل نام مبارک حضرت ثامن الحجج(ع) است در داخل و خارج کشور اقدامات چشمگیری داشته اند و به هشت بانو هدیه می شود.
وی افزود: ملاکهای در نظر گرفته برای انتخاب این هشت بانو داشتن آثار ماندگار یا خدمات برجسته درباره موضوعاتی از جمله ایثار و شهادت، مقاومت و بیداری اسلامی و عملکرد مثبت و جریانساز در حوزه های فرهنگی و هنری، وقف، عمران، پزشکی، علمی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی است.
سروری مجد ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مجمع بیداری اسلامی و آستان قدس رضوی منبع اطلاعاتی این دبیرخانه برای شناسایی بانوان فرهیخته بوده اند.
وی گفت: از میان تعداد زیاد بانوانی که دارای ویژگیهای مورد نظر بودند هشت نفر به عنوان برگزیده نخستین جایزه جهانی گوهرشاد انتخاب شدند که از میان آنان چهار نفر ایرانی و چهار نفر از سایر کشورهای مسلمان هستند.
دبیر نخستین جایزه جهانی گوهرشاد افزود: این بانوان برجسته از کشورهای ایران، یمن، بحرین، پاکستان، هند، ترکیه، عراق، نیجریه، کامرون و ساحل عاج هستند.
'خدیجه نیزاری' عضو هیات مدیره مجمع خیرین ایران، 'فاطمه سادات نواب صفوی' ،مجاهد انقلابی و مسئول موسسه فرهنگی شهید نواب صفوی، 'اوبت گرانپایه' پزشک متخصص جراح و خیر حوزه پزشکی و 'سیمیندخت وحیدی' مادر شعر انقلاب چهار بانوی نیکوکار ایرانی بودند که جایزه گوهرشاد را دریافت کردند.
همچنین 'حلیمه خلف صالح جیبوری' مبارز عراقی، 'شعله شکیب' پزشک و مبارز فعال در بحرین، 'مفتونه آتام' رئیس انجمن حضرت زهرا(س) در ترکیه و 'نازنین کریم' رئیس شبکه خواهران شیعه در کنیا از بانوان غیرایرانی تجلیل شده در این مراسم بودند.
در این مراسم از دختر شیخ زکزاکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه نیز قدردانی شد.