به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: 30 استان کشور با پخت 42 نوع آش محلی ومنطقه ای دراین جشنواره حضور یافته اند
رحمتی افزود: آش دوغ ، آش ترش ، آش رشته ، آش آلو ، آش شله قلمکار ، َآ ش میوه اردبیلی وچندین آش دیگر قراراست هرروز درحجم وسیع ودرغرفه های ویژه هراستان ومنطقه پخت وبه بازدید کنندگان عرضه شود.
وی گفت: سال گذشته روزانه بین 60 تا 70 هزارنفر ازاین جشنواره بازدید کرده اند که امسال با توجه به پیش بینی برنامه های جانببی بیشتر تعدادگردشگران وحضور خانواده افزایش چندبرابری خواهدداشت
در حاشیه این جشنواره شبهای فرهنگی با استفاده از ظرفیت استانهای مختلف درقالب سیاه چادرهای عشایری 6 استان خراسان شمالی، کرمانشاه،ایلام ، چهارمحال بختیاری ، اردبیل و سیستان و بلوچستان برگزار میشود.
گروه موسیقی ، پخت نام محلی وشیرینی های محلی و نمایش فرهنگ ورسوم مناطق ازبرنامه های این سیاه چادرها خواهدبود .
نمایشگاه صنایع دستی استانها هم با حضور 30 استان کشورهمزمان با این جشنواره برگزارمی شود
13 شهریور ماه روز پایانی این جشنواره خوشمزه خواهدبود وبهترین آشپزها انتخاب واز صناتیع دستی زنجان به برگکزیدگان اهدا می شود .
وی هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج غذای سالم و سنتی به مردم عنوان کرد وگفت: دراین جشنواره غرفههای مشاوره غذایی و کسب وکارهای کوچک در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل دایر میشود.
رحمتی افزود: درمهرماه وهمزمان با هفته گردشگری نخستین جشنواره غذا های کشورهای اکو – جاده ابریشم به صورت بینالمللی در زنجان نیزبرگزارخواهدشد
برای جشنواره کشورهای عضو اکو هم تاکنون 12 کشور برای شرکت دراین جشنواره اعلام آمادگی کردهاند.00