میرزا بیگی:
اجرای طرحهای ضربتی برای جبران کمبود پرستار
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به کمبود 100 هزار نیروی پرستار گفت: هیچ مجوزی برای استخدام نیرو نداریم و از طرح های جایگزین برای جبران این کمبود استفاده کردهایم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ میرزا بیگی در اجلاس مشترک روسای دانشکده های پرستاری و مدیران پرستاری دانشگاه ها و بیمارستان های سراسر کشور افزود: برای کمبود نیروی پرستار ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشکده های پرستاری بیش از 2 برابر شد و 16 هزار نفر در طرح تحول، 4 هزار نفر با آییننامه دانشجویی و 3 هزار نفر از طریق طرح داوطلبانه تداوم طرح نیرو جذب شد؛ همچنین مجوز استخدام پیمانی از سازمان مدیریت برای بالغ بر 11 هزار پرستار و 10 هزار کمک پرستار برای مراقبتهای اولیه گرفته شد.
وی با بیان اینکه امروز بحث اصلی ما اعتبار بخشی است گفت: امیدواریم بیماران و نظام سلامت بیشترین نفع را از این موضوع برند.
میرزا بیگی افزود: بر این اساس تاکنون 16 هزار نفر در قالب طرح تحول بکارگرفته شده اند و مجوز 17 هزار نیرو نیز برای سال جدید گرفته شده است که بالغ بر 11 هزار نفرشان نیروی پرستار هستند؛ همچنین برای بکارگیری 10 هزار کمک پرستار در حال تربیت نیرو هستیم که امیدواریم تا پایان امسال به سرانجام برسد.
وی همچنین از تصویب و ابلاغ آییننامه مراکز مشاوره و ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل خبر داد و گفت: 181 دانشکده پرستاری برای مراقبتهای عمومی نیرو تربیت میکنند و ابلاغ آییننامه مراکز مشاوره در انتظار اجراست.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به تشکیل 12 کمیته کاری افزود: تصویب و ابلاغ آییننامه پروانه صلاحیت حرفهای و تجهیز و نوسازی پاویونهای پرستاری و تخصیص اعتبار 10 میلیون تومانی به بیمارستانهای دولتی از جمله فعالیت های این حوزه است.
وی با اشاره به دستاوردهای حوزه معاونت پرستاری در این دوره گفت: تاکنون بیش از 16 طرح در این معاونت و در این دولت به نتیجه رسیده است، موضوع اول بحث جایگاه معاونت پرستاری بود که مسیری را از اداره کل تا معاونت پیمود و اکنون این معاونت دارای دو اداره کل و بالغ بر 12 کارگروه کاری است؛ یکی از برنامههای ما در معاونت پرستاری موضوع کمبود نیروی پرستاری بود که هنوز هم گرفتار آن هستیم.
میرزابیگی به دیگر فعالیت های این معاونت در جهت ارتقای جایگاه پرستاران اشاره کرد و افزود: توسعه و تدوین استانداردها و لحاظ نمودن تعدادی از شاخصها در هیئت امنا، استانداردهای اعتبار بخشی و سند عرضه و تقاضا در این دوره صورت گرفته است؛ مطالعات مربوط به 30 دانشگاه کشور است و افرادی که مدعی هستند این دوره پرستارستیز است آمارها را ملاحظه کنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در زمینه دریافتی پرستاران نیز با دستور وزیر بهداشت میانگین از 20 درصد به 29 درصد افزایش یافت.
وی افزود: در زمینه موضوع ساماندهی نیروهای شرکتی باید توجه کرد که این طرح در گذشته دارای اشکالاتی بود و به همین دلیل با آن مخالف بودیم، اما اکنون شرکتها باید تعهداتشان را به طور کامل برای نیروهای شرکتی انجام و به وزارت بهداشت گزارش دهند.
میرزا بیگی ادامه داد: موسسه آوای سلامت را ایجاد کردیم که 6 هزار نیروی شرکتی از این مسیر بکارگیری شده اند و سایر دانشگاهها هم میتوانند با این موسسه قرارداد ببندند.