رونق تولید شاه کلید توسعه روستایی
معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی سازمان عشایر ایران گفت: رونق تولید مهم ترین عامل توسعه و رشد متوازن در مناطق روستایی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ هاتف ممیزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: توسعه زیرساخت های تولید کلید واژه مهم شکوفایی اقتصادی در روستاها به شمار می رود.
وی همچنین بر ضرورت پایداری تولید در مناطق روستایی تاکید کرد و اظهارداشت: روستاها از ظرفیت های اقتصادی بی بدیلی برخوردار هستند و می طلبد دولت توجهی ویژه ای به این مناطق داشته باشد.
این مقام مسئول در سازمان عشایر ایران «آب » و « خاک » را عمده عوامل تولید در بحث کشاورزی دانست و گفت: ارتقای ظرفیت تولید در بخش کشاورزی مستلزم استفاده از روش های بهزراعی ، گونه های مناسب و مقاوم شرایط اقلیمی، بهره گیری از روش های ترویجی و ... است.
وی افزود: تولید کیفی و برندسازی دو عامل مهم افزایش قدرت بازرگانی و فروش محصولات در تمامی حوزه ها به ویژه کشاورزی است.
ممیزی اظهار داشت: تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی موجب افزایش راندمان تولید در واحد سطح می شود.
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که دولت برای توسعه آبیاری مدرن تسهیلات بلاعوض و ارزان قیمت پرداخت می کند چرا کشاورزان رغبت چندانی به مدرن سازی مزارع و باغات نشان نمی دهند؟ افزود : خرده مالکی از مشکلات جدی دربخش کشاورزی ایران است. استفاده از روش های نوین زراعی در واحد سطح در قطعات زراعی کوچک از حیث اقتصادی برای تولیدکنندگان مقرون به صرفه نیست بنابراین کشاورزان رغبت چندانی به روش های نوین زراعی و باغی نشان نمی دهد.
این مقام مسئول اذعان داشت: عمده نهاده های تولید در بخش کشاورزی به دلیل رعایت نشدن مسائل فنی از دست می رود.
وی گفت : لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی سرمایه گذاری است بنابراین در شرایط کنونی چنانچه اساس سرمایه گذاری در کشاورزی و صنایع وابسته باشد می تواند در تولید و ایجاد شغل، کارا عمل کرد.
ممیزی افزود: چهار فصل بودن و تنوع اقلیمی، وجود منابع و ذخایر غنی، امکان ایجاد اشتغال مولد با هزینه کم و زودبازده و سایر موارد از قابلیت های بخش کشاورزی کشور است.
وی تصریح کرد : بخش کشاورزی از جمله ارکان اساسی و مهم اقتصاد و امنیت کشور از نظر اشتغال، تولید، صادرات، حفاظت و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و خدادادی، توسعه تحقیقات و فناوری ها به ویژه توسعه مشارکت مردمی است.
معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی سازمان عشایر ایران گفت: بخش کشاورزی نقش مهمی در اقتصاد و اشتغال کشور دارد از این رو مسئولان باید به این مهم توجهی ویژه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید در بخش کشاورزی گام های بلندی برداشت بر ضرورت ترویج فرهنگ جهادی در جامعه تاکید کرد.
ممیزی در ادامه با اعلام اینکه ظرفیت اقتصادی روستاها بسیار بالا است، اظهارداشت: با مدیریت جهادی می تواند تمامی این ظرفیت ها را شکوفا و باعث رونق اقتصادی در کشور شد.
وی با بیان اینکه تنها با مدیریت جهادی موفقیت در بخش کشاورزی حاصل می شود، یادآورشد: با اتکا به کار و مدیریت جهادی علاوه بر خودکفایی در محصولات می توان به صادر کننده انواع تولیدات کشاورزی تبدیل شد.