مشروح سخنان سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری؛
تعیین سقف درآمد برای پزشکان، افزایش بار مالی به بیماران
سخنگوی وزارت بهداشت: سقفگذاری برای درآمد پزشکان باعث میشود تا آنها وقت کمتری در بیمارستانهای دولتی صرف کنند و در نهایت بیماران مجبور می شوند یا به بیمارستان خصوصی مراجعه کنند یا به شهرهای دیگر برای درمان سفر کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی در نشست خبری صبح امروز افزود: طی سال های گذشته به اکثر دانشگاهها این اختیار داده شد که برای درآمد پزشکان سقف تعیین کنند که این مسئله در اکثر موارد اجرایی شد.
وی گفت: نظام سلامت یک وسیله است که سلامت مردم را افزایش دهد ولی تعیین سقف درآمد برای پزشکان میتواند مشکلاتی را به ویژه در برخی از استانها به وجود آورد.
حریرچی افزود: مثلا در یکی از استانها برای رشته الکتروفیزیولوژی قلب سقف حقوق اعمال کردیم و دو نفر در هفته حدود شش روز را در دو شیفت صبح و بعدازظهر مشغول فعالیت بودند که پس از تعیین سقف، فعالیت آن ها کاهش یافت و مردم مجبور بودند برای درمان به استان دیگری مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه پزشکان بخش دولتی با تعرفه مشخص کار میکنند گفت: به نظر من تنها راهحل در این زمینه این است که تربیت پزشک متخصص را بیشتر کنیم و تعداد بیمارستانها، اتاق عمل و تختها را نیز گسترش دهیم و در اینصورت است که می توانیم بدون ایجاد مشکل برای بیماران، سقف درآمد برای پزشکان تعیین کنیم.
تاثیر پارازیت ها در کوتاه مدت مشخص نمیشود
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اثرات پارازیتها در طولانیمدت مشخص میشود و برای اینکه تاثیر بگذارد باید افراد در مدت طولانی در معرض این پارازیتها باشند.
دکتر حریرچی افزود: اظهار نظر در مورد مضر بودن پارازیتها اظهار نظر پیچیدهای است اما گزارش های سازمان بهداشت جهانی نشان دهنده این است که پارازیت ها اثرات خود را در سالها بعد نشان میدهند.
وی همچنین گفت: برای اثبات تاثیر پارازیت ها بر ایجاد بیماری سرطان، باید گروهی به مدت طولانی در معرض پارازیت قرار بگیرند تا با مقایسه با افرادی که در معرض پارازیت نبوده اند موضوع بررسی و اثبات شود.
دکتر حریرچی افزود: در حال حاضر گروهی تحقیق کرده و به این نتیجه رسیدهاند که پارازیتها هیچ آثار مضری ندارد و گروههایی هستند که میگویند پارازیتها اثرات مضری بر سلامتی افراد خواهد داشت اما باید شرایط مختلف برای بررسی این آثار را در نظر گرفت زیرا ممکن است صدها عامل در آنها دخیل باشند.
در این وزارتخانه فیش نجومی نداریم
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تصمیم گیری درخصوص میزان پرداختی مدیران وزارت بهداشت برعهده دولت است و معتقدیم در این وزارتخانه فیش نجومی نداریم.
دکتر حریرچی افزود: اطلاعات کاملی از دریافتی های مدیران وزارت بهداشت به دولت، بازرسی کل و دیوان محاسبات ارائه شده است.
وی گفت: سقف های پرداختی مدیران وزارت بهداشت، نظیرحقوق روسای دانشگاه ها یا اعضای هیئت علمی در نهادهایی خارج از وزارتخانه تعیین شده است.
حریرچی افزود: اغلب کسانی که در بخش دولتی و به عنوان هیئت علمی تمام وقت دریافتی دارند، تمایل دارند از کار تمام وقت خارج شوند و به بخش خصوصی بروند چرا که در آنجا درآمدهایی بسیار بالاتری کسب می کنند.
درگذشت 7 نفر بر اثر حادثه آتش سوزی خوی تاکنون
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: متاسفانه راننده حادثه شیراز(سربازان) فوت کرده و ما الان 5 نفر در آی سی یو داریم و 4 نفر در بخش هستند.
دکتر حریرچی افزود: بر اثر حادثه آتش سوزی خوی تا کنون هفت نفر فوت شده است.
وی گفت: همه فوت شدگان سوختگی بالای 80 درصد داشتتد که شرایط را دشوار کرده بود.
حریرچی افزود: اغلب اقشار ضعیف دچار سوختگی می شوند زیرا از وسایل غیر ایمن در منازل استفاده می کنند.