به دنبال انصراف جانسون ازنامزدی نخست وزیری انگلیس؛
تجمع اعتراضی در مخالفت با اقدام شهردار سابق لندن
گروهی از تظاهر کنندگان با تجمع در برابر خانه بوریس جانسون، شهردار سابق لندن ضمن اعتراض به کناره گیری وی از تلاش برای به دست آوردن عنوان نخست وزیری، شعار «دروغگو، دروغگو» سر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی رویترز، جانسون از حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود اما در حالیکه بخت بالایی برای نخست وزیری داشت روز پنجشنبه ناگهان از مبارزه انتخاباتی کناره گیری کرد.
اعلام خبر کناره گیری جانسون که در برابر خبرنگاران و حامیان وی انجام شد بزرگترین اقدام شگفت انگیز سیاسی انگلیس پس از استعفای دیوید کامرون از نخست وزیری بود. کامرون پس از شکست در تلاش های خود برای حفظ انگلیس در اتحادیه اروپا از سمت خود کناره گیری کرد.
جاکوب لوی دانشجوی پزشکی که در میان افراد معترض بود گفت: «اتفاقی که روز پنجشنبه رخ داد نمونه ای از خودخواهی سیاستمداران است. این کارها برای بهتر شدن وضع مردم نیست و آنها اقدامات خود را برای پیشرفت شغلی انجام می دهند. ما قصد داریم دروغ های آنها را افشا کنیم».
تام کلیتون نیز گفت: «اینکه او دیگر تمایلی به رهبری حزب محافظه کار ندارد شگفت انگیز است. فکر می کنم او وضع بسیار بدی درست کرد و اکنون از حل مشکلات شانه خالی می کند».
جانسون که حمایتش از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نقش مهمی در پیروزی طرفداران این نظریه ایفا کرد پس از آن از مبارزه برای نخست وزیری منصرف شد که مایکل گو Michael Gove وزیر دادگستری و متحد وی در مبارزه برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پشتیبانی از وی را کنار گذاشت و خود برای به دست آوردن پست نخست وزیری وارد عمل شد.
آندریا لیدسم نامزد ریاست حزب محافظه کار و از حامیان برجسته خروج انگلیس از اتحادیه اروپا گفت: «من هم مانند دیگران از اینکه مایکل گو نامزد شده و جانسون از میدان مبارزه خارج شده است شگفت زده شدم».
گو که با وجود اختلافات سیاسی با دیوید کامرون از دوستان نزدیک وی است پیش از این گفته بود از جانسون برای کسب عنوان نخست وزیری حمایت خواهد کرد.
لیدسم افزود: «واقعا ناامید شدم. فکر می کنم افراد زیادی در کشور هستند که واقعا مایل بودند جانسون به مبارزه ادامه دهد. من هم مایل بودم او می ماند».
در حزب کارگر نیز جنگی بر سر رهبری آغاز شده است و نمایندگان این حزب با رای قاطع خواستار کناره گیری جرمی کوربین از رهبری حزب شده اند. منقدان کوربین در حزب کارگر گفته اند حمایت وی از باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا با همه وجود نبود. کوربین از استعفا خودداری کرده و می گوید فعالان مردمی و نه سیاستمداران وی را انتخاب کرده اند.
خلاء قدرت در راس دو حزب اصلی انگلیس باعث افزایش بلاتکلیفی در شرایطی شده است که انگلیس با بزرگترین تغییرات قانونی پس از پایان امپراتوری این کشور در دهه های بعد از جنگ جهانی دوم روبرو است.