این نخستین حملات از این نوع بعد از تقویت مشارکت آمریکا در مبارزه علیه اعضای طالبان است.
وزارت کشور افغانستان اعلام کرد در نخستین حمله یک عامل انتحاری پیاده یک مینی بوس را در جاده کابل به جلال آباد در شرق افغانستان هدف قرار داد که به کشته شدن 14 نفر منجر شد و همگی این افراد نپالی بودند.
این وزارتخانه با صدور بیانیه ای این اقدام تروریستی علیه مینی بوس حامل خارجی ها را به شدت محکوم و به علاوه از زخمی شدن نه نفر، پنچ نپالی و چهار افغان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کابل، بمبی دیگر کمی بعد هنگام عبور یک کاروان حامل یک نماینده پارلمان منفجر شد. در این انفجار یک نفر کشته شد و چهار نفر از جمله این مسئول سیاسی زخمی شدند.
نپالی ها که در حمله نخست کشته شدند کارمند یک شرکت امنیتی بودند که با سفارت کانادا در کابل همکاری می کرد.
سفارت کانادا در صفحه خود در توییتر این حمله را تایید و اعلام کرد « در حمله امروز شرکت امنیتی ما هدف قرار گرفت اما حمله ای علیه سفارتخانه صورت نگرفت .»
سخنگوی طالبان در شبکه های اجتماعی مسئولیت این دو حمله در پایتخت را به عهده گرفت که گسترده ترین حملات از آغاز ماه رمضان به حساب می آید.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در صفحه خود در واتساپ اعلام کرد « ما صبح امروز حمله مرگباری را علیه نیروهای متجاوز انجام دادیم که 20 کشته و زخمی به جا گذاشت .»
وی همچنین وعده داد جزئیات بیشتری درباره این حمله منتشر کند.
یک موتورسیکلت بمب گذاری شده هم کمی بعد در شهر کشم در استان بدخشان در شمال شرق افغانستان منفجر شد. مقامات محلی از کشته شدن دست کم هشت نفر در این حمله خبر دادند.
جدیدترین حمله ای که طالبان مسئولیت آن را به عهده گرفته است به 19 آوریل بر می گردد که به کشته شدن 64 نفر و زخمی شدن بیش از 340 نفر منجر شد.
طالبان که خروج همه نیروهای خارجی را خواستار است بعد از خروج نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) همچنان کنترل اوضاع را در دست دارد. اعضای طالبان به ویژه در جنوب و شرق این کشور و همچنین استان های شمالی پیشروی کرده اند.
بیش از 5000 نفر از نیروهای امنیتی افغانستان سال 2015 کشته شدند و سازمان ملل متحد از آمار بی سابقه 11 هزار قربانی غیر نظامی از جمله 3550 کشته خبر داده است.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای مقابله با این وضع اول ماه ژوئن تصمیم گرفت خروج نیروهای آمریکایی را از افغانستان متوقف کند.
9800 نظامی آمریکایی قرار است سال 2016 در افغانستان بمانند و شمار آنها ژانویه 2017 به 5500 نفر کاهش می یابد.