تظاهرات دهها شهرک نشین صهونیست در مخالفت با جنگ جدید ضد غزه
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیمابه نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره عربی، دهها اسرائیلی که بیشتر آنها از ساکنان شهرک های صهیونیست نشین نزدیک نوار غزه هستند، به منظور بیان اعتراض خود به احتمال وقوع جنگی جدید ضد نوار غزه، به سمت گذرگاه ایریز راهپیمایی کردند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات از جامعه بین المللی خواستند کمیته صلحی تشکیل دهد که برای تحقق آتش بس پایدار تلاش کند.
الیاس کرام خبرنگار این شبکه در گزارشی در این زمینه گفت، در شهرک های اسرائیلی نزدیک مرز غزه صدای دیگری به گوش می رسد. دهها تن از اسرائیلی ها با برگزاری راهپیمایی از شهرک «نتیو هعسرا» به سمت گذرگاه بیت حانون ایریز تلاش کردند به دو طرف نبرد بگویند مانع از وقوع جنگ آتی شوند و به صلح و آشتی فرصت دهند. این راهپیمایان تاکید می کنند ادامه محاصره و زندگی پر مشقت ساکنان غزه، سوخت لازم برای شعله ور شدن رویارویی جدید فراهم خواهد کرد.
رانی کیدار از ساکنان شهرک نتیو هعسرا گفت: «ما دیگر تحمل زندگی زیر سایه جنگ و تروریسم را نداریم. هر روز خبرهای مربوط به تمرینات حماس را می شنویم و این مسئله وحشتناکی است. ما باید جلوی آن را بگیریم. اگر به آنها امکان زندگی بهتر را بدهیم آنها ترجیح خواهند داد به جای شلیک موشک به سمت ما، به فکر سرو سامان دادن به زندگی خود باشند.»
اریک یلین از ساکنان شهر سدیروت گفت: «ما باید امکانات و تسهیلاتی را برای محاصره شدگان فراهم کنیم و به فلسطینیان ساکن غزه اجازه دهیم زندگی عادی داشته باشند. منطقی نیست که آنها در زندانی وحشتناک به سر ببرند و در عین حال انتظار داشته باشیم دیدگاه های معتدل و میانه روانه داشته باشند.»
گزارشگر شبکه در ادامه گفت، این گروه از ساکنان شهرک های صهیونیستی خواستار کنار گذاشتن مسائل اصلی مربوط به جنگ و درگیری و تحقق آتش بس پایدار دست کم به مدت 30 سال زیر نظر سازمان ملل هستند.
ایال هرلیخ، یکی از طرفداران ابتکار صلح گفت: «در شرایط کنونی صلح هدفی دست نیافتنی است. ما باید تلاش خود را روی تحقق آتش بسی پایدار دست کم 30 ساله و همزیستی متمرکز کنیم. مسائل پیچیده اختلافی مانند مسئله آوارگان، قدس و ترسیم مرزها باید فعلا کنار گذاشته شود.»
گزارشگر شبکه در ادامه افزود، این طرحی است که به نظر نمی رسد با موضع رسمی فلسطینیان هماهنگ و منطبق باشد ولی کسانی که آن را ارائه کرده اند در صددند این جنبش خود را به سنتی ماهانه تبدیل کنند بدان امید که فلسطینیان ساکن نوار غزه نیز به این جنبش بپیوندند.
الیاس کرام در پایان گزارش خود گفت، اگر این افراد اعتماد خود را به سران سیاسی خود و همچنین قدرت ماشین جنگی اسرائیل برای تامین امنیت و سلامتشان از دست نمی دادند به این شکل صدایشان بلند نمی شد. اسرائیل سه جنگی متوالی به نوار غزه تحمیل کرد که جز خرابی و کشتار در طرف فلسطینی و یاس و نومیدی در میان اسرائیلی ها نتیجه دیگری نداشت. بسیاری از اسرائیلی ها، در جستجوی یافتن مکانی امن تر و آرام تر، به ویژه پس از وخیم شدن اوضاع اقتصادی منطقه و ناتوانی دولتشان در شکست دادن مقاومت، شهرک های محل سکونت خود را رها کرده اند.